Printscreen
Политика Србија

Вучић: Даћу све од себе да оживимо Топлицу

Не постоји ниједан крај у Србији као што је Топлица, која је само давала отаџбини, а мало је тражила, рекао је председник Србије Александар Вучић на отварању новог производног погона компаније "Биз линк" и додао да је сада дошло време да се у тај крај улаже. Истиче да нема гору ноћну мору од бројева о паду наталитета.

СТРАВИЧАН ЗЛОЧИН КОД ПОЖЕГЕ: Голим рукама задавио жену, па пријавио да је умрла природном смрћу!

Александар Вучић је рекао да је топлички крај чувао Србију од Бугара и Албанаца, а када год су држави били потребни радници и војници, „Топличанин је био први“.

Председник је најавио да ће из буџета бити издвојен новац за улагање у тај крај, те да је издвојено 25 милиона динара за споменик Гвозденом пуку, 300 милиона динара за улагање у индустријску зону и средства за пресељење болнице.

(ФОТО) ШОК: Змијско јаје је имало чудну боју, а када је младунче изашло…

Вучић је додао да ће се новац уложити и у ауто-пут Ниш–Приштина, који ће помоћи индустријски развој тог краја и запошљавање.

Навео је да је нових 450 радних места од великог значаја за Прокупље и за цели Топлички округ, као и да свако ново радно место значи живот и опстанак.

Председник је навео да су Куршумлија, Блаце, Житорађа и Прокупље изгубили половину својих становника, те да сада цео округ има 86.000 људи, што је, каже, ужасно тешка слика.

УЈАК ОГОРЧЕН НА СТУДЕНТА КОЈИ ЈЕ ПОДЕЛИО СРБИЈУ: Од уста смо одвајали за њега! Осрамотио је нашу породицу

Додао је да ће дати све од себе да оживи Топлицу, као и да је захвалан инвеститорима и радницима који су, иако плате нису високе, задовољни, јер само траже посао.

Нови погон фабрике „Биз линк“ запослиће 450 људи, а та фабрика производи каблове за мале кућне апарате и у Прокупљу послује пет година и запошљава 350 радника.

„Бројеви о паду наталитета су ми највећа ноћна мора“

За сутра је тим поводом најавио да ће са министарком без портфеља Славицом Ђукић Дејановић представити нови програм Владе за подстицање наталитета.

СВИЊЕ у Србији ЈЕДУ ЉУДЕ, трећи стравичан случај за 15 дана: Несрећном Миодрагу ИЗГРИЗЛЕ лице, шаке и полни орган

Сваког дана нас је 107 мање, сваког дана губимо 107 људи и зато морамо да учинимо све што можемо на повећању наталитета, рекао је у Прокупљу председник Србије.

Како је рекао, он нема гору ноћну мору од бројева о паду наталитета које свакодневно чита.

„Нећемо имати радну снагу за неколико година, мораћемо да увозимо радну снагу кроз неколико година“, рекао је Вучић.

Зато, каже, морамо нешто да предузмемо.

„Наш посао је да ви имате боље услове него пре 10, 15, 20 година. То тражите од Србије, јер је дошло време да Србија врати мало од оног што јој је дао Гвоздени пук, што су дали људи Топлице“, рекао је Вучић и додао да је замолио инвеститора компаније „Биз линк“ да отвори још радних места.

Хоћемо да вратимо све то Топлици добрим путевима, изградићемо нову индустријску зону, истакао је председник те додао: „Рекао сам Тенгу: 800 радника је мало за тебе, то да повећаш.“

ШЕШЕЉ: Има много шпијуна у Влади Србије, а највећи међу њима је …

Јер, како је поручио, свако радно место за нас значи опстанак и живот.

Посао за 500 људи у Прокупљу

Пресецањем врпце, председник Вучић и извршни директор „Биз линк“ холдинга Феликс Тенг отворили су у Прокупљу нови погон те фабрике, која производи каблове за мале кућне апарате. Поред постојећих 350 радника, посао ће добити још 500 људи.

Након свечаног отварања, Вучић се састао са руководством компаније, а претходно су му показали постојећи погон, где је председник на кратко разговарао са радницима.

Међу њима је 26-огодишњи Иван Јовановић, који у фабрици ради две и по године и каже да му посао није напоран.

ПУТИН УПОЗОРИО ТРАМПА ДА СЕ НЕ ИГРА ВАТРОМ: Згазићемо Амере ако створе војску Косова

„Рођен сам и остајем у Прокупљу. Задовољан сам условима рада, плата је редовна“, рекао је Јовановић.

Задовољна је и Снежана Стојковић из Житорађе, која је у „Биз линку“ посао нашла у новембру 2016. Иако путује сваки дан од Житорађе у Прокупље, каже да јој није напорно, јер постоји организован превоз.

„Биз Линк“ послује у Прокупљу пет година. Ова компанија основана је 1996. године са седиштем у Америци, а послује у више земаља – САД, Јапану, Индији, Ирској, Кини, Мексику, Словачкој, Србији…

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ:

ДАЧИЋ: Приштина може само да сања чланство у Унеску и Интерполу

ПИСМА ИЗ МАГЛЕ: Како је опозицију у Београду разбио српски инат?

Рaхој не иде на самит, неће да се слика са Тачијем

Извор: Танјуг

Оставите коментар

Пратите нас на Фејсбуку!

Временска прогноза

Београд
13°
23°
Mon
26°
Tue
25°
Wed
21°
Thu