PRINTSCREEN
Политика Србија

Вучић: Да су се питали у мојој странци, избори би били расписани још пре 15 дана

Расписивање ванредних избора зависиће од много фактора, и сваки пут када постоји сумња у легитимност власти, мислим да је треба отклонити, каже председник Србије Александар Вучић.

– Никада за вас неће бити сви, то није нормално, и то нема нигде – навео је председник Србије.

Казао је да се пита његова странка, избори би били расписани још пре 15 дана.

(ФОТО) ОРГАНИЗАТОР ПРОТЕСТА: Анасоновић ширила лажне вести да је Гујон расиста, а она има расисте на протестима!

Говорећи о таксама које је на српску робу увела Приштина, Вучић је рекао „нека они обаве своје послове, нека европски политичари натерају Приштину да их повуче, када се то деси, ми смо спремни на дијалог и разговоре“.

– Да дамо 20 метара предности, а да трчимо на сто метара, то нећемо – рекао је Вучић, уз опаску да не види како је могуће разговарати о нечему што је од историјског значаја, као што је то косовско питање, а у околностима у којима су прекршене све норме међународног права и слободе, као што је Приштина учинила увођењем такси.

Он се осврнуо и на посету потпредседника Европског парламента Рајнера Виланда Косову и комплексу „Адем Јашари“, подигнутом оснивачу и терористи ОВК.

Драма у Косовској Митровици: Изгорео ауто у којем је била екипа „Времена“

– Није лепо лепо говорити о пријатељству са Србијом, а правити такве гестове. Нећу и не могу да вређам Виланда, нити било кога, али су слични гестови нама за наук да видимо како нас доживљавају Немци, Американци, Французи, Енглези, Италијани, и сви који су признали Косово – казао је данас српски председник.

Printscreen

Навео је и да је став Немачке познат и да од тога они неће одустати, јер су помагали те снаге 1998. и 1999. године.

– Шта да радите. Они су велика сила, ми смо мала земља и остаје нам да чувамо понос и достојанство и кажемо да нисмо одушевљени – рекао је Вучић.

(ФОТО) ДЕТАЉИ СТРАВИЧНЕ ТРАГЕДИЈЕ КОД ЗРЕЊАНИНА: Ивана је била весела и пуна живота, а онда је мајка пронашла њено беживотно тело у кади са тушем у руци…

Не знам ништа о Путиновом ордену

На питање о томе да ли ће му приликом посете Владимира Путина Србији руски председник уручити орден Александра Невског, Вучић је рекао да је то чуо и „једном више неформалном разговору са руским представницима“, али и да никада није добио потврду.

Навео је и да би то за њега била велика част, да је реч о највишем ордену руске државе, коју последњих 100 година није добио ниједан Србин, а пре тога добило га је само шест Срба, међу којима и Никола Пашић, Александар Карађорђевић као регент, Карађорђе…

Predsednistvo Srbije, promo

(ФОТО) Пентагон у паници: Кина успешно тестирала оружје будућности

На питање о томе да прокоменатрише изјаву лидера Народне странке Вука Јеремића „да га Путин презире“, Вучић каже:

– Шта је јос рекао, да сам видно нарушеног здравља, премећен, да сам под комбинованим притисцима… То више више говори о њему него о мени – казао је председник Србије.

Рекао је и да кослаиција СПС и СНС добро функционише, да је он задовољан радом социјалиста,

– А то што углавном сви заћуте кад крену велики пристици и када мисле да нешто може да оде и на једну и другу страну… Мене то не занима, ја сам на то спреман од првог тренутка – рекао је Вучић.

Он је овако одговорио на новинарско питање да бивши председник Србије Борис Тадић, наводно, „најављује коалицију са СПС“.

– Ни Тадићу, ни социјалистима не би била први пут, али не верујем да би СПС у њу ушао, бар не док је снага СНС велика као што је данас. А, у будућности, ко ће га знати – рекао је Вучић.

ПРЕМИНУО ДРАГОСЛАВ ШЕКУЛАРАЦ: Одлазак друге Звездине звезде

„Само шетајте“

Како је казао, „од првог дана добро знам чему ћемо да будемо изложени од оног секунда када не будемо имали самосталну већину“.

– Сваки пут о томе говорим на изборима, да је увек потребно 45-46 одсто гласова, што значи 50+1 Скупштини Србије. Ако тога не буде, онда знам да је време за неке друге – рекао је председник Србије.

Говорећи о протестима, рекао је „само шетајте, али немојте само да лупате, ломите и тучете људе“.

Депеша, Тадић, Вучић…

Председник Србије рекао је да „његовим политичким опонентима није важно колику ће штету нанети својој држави, уколико је реч о њиховом личном интересу“, и да он, када је био у опозицији, „није говорио против своје земље“. О томе, како каже, „сведочи и депеша из 2011. када је био у посети САД“.

– Ја да идем да се негде жалим, нећу. Даћу вам и депешу која је прављена о мени у времену неких од њих (из опозциије), када сам био у посети САД и када су ме питали за Бориса Тадића, када сам био тамо као политички противник 2011. године. Да видите како се говори о својој земљи, иако сте политички противници. Мислим да би тако требало неко и сада да се понаша – рекао је Вучић.

УЖАСНА ТРАГЕДИЈА У СТАЈИЋЕВУ КОД ЗРЕЊАНИНА: Ивана (23) погинула у рођеној кући, настрадала у купатилу од струјног удара

Рекао је и да „садашњој опозицији није важно колика је цена за њихову земљу и државу, ако може да се оствари њихов лични интерес“.

– Њихов лични интерес је само да згазимо Вучића, имамо га, преплашио се и тресе се. Не могу да вам објасним како се тресем. И зато чекам да ме само обавесте да ли хоће на изборе или не, а за све друго нисам заинтересован – навео је он.

Коментаришући изјаву лидера СДС и бившег председник Србије Бориса Тадића да „Вучић неће мирно са власти“, он наводи да хоће, „чим ме победе на изборима“.

– Не знам како они хоће другачије, ја знам само за изборе као једини пут, други пут не знам – истакао је.

Рекао је и да је спремна да са најширом породицом буде међу првих 10 чија ће имовина бити предмет испитивања, након доношења Закона о пореклу имовине, али и да онда буду испитани многи из бившег режима.

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ:

(ВИДЕО) Шокантан снимак из нишког аутобуса смрти: Није стао на знак СТОП

 

Оставите коментар

Пратите нас на Фејсбуку!

Временска прогноза

Београд
22°
29°
Wed
29°
Thu
29°
Fri
30°
Sat