Друштво Србија

ВРУЋИНА НАМ ИСТАЊИЛА ЖИВЦЕ Високе температуре напуниле психијатријску клинику „Лазу Лазаревић“ и остале сличне установе широм Србије!

Паклене врућине нису напуниле само базене, плаже, реке и језера већ и чекаонице психијатријских установа широм земље јер сви услед ових врелих дана пуцамо по шавовима!

Милица Ђурђевић реаговала на срамну скулптуру – Како смо од Косовског јунака дошли до Паје Патка

Тегобе и сметње не осећају само људи који имају одређену дијагнозу психијатријског обољења већ и млади, али и потпуно здрави људи. Метеоролози су за понедељак најавили пад температуре за чак десет степени у односу на данашњу, што ће изазвати додатне тегобе.

БУГАРИН ВОЗИО 235КМ/Ч НА АУТОПУТУ БЕОГРАД-НОВИ САД!

Високе температуре направиле су гужву у чекаоницама Клинике за психијатријске болести „Др Лаза Лазаревић“, где је број хоспитализација током летњег периода повећан у односу на просек за око десет одсто, а дневно буде прегледано више од 30 пацијената.

Ово је младић који је страдао због цурења гаса у Народној библиотеци

– Висока спољна температура због специфичног утицаја на цео организам, а нарочито као узрок дехидратације, погоршава психичке тегобе пацијената који већ имају неке менталне сметње. Чак и они који иначе немају психичке проблеме могу постати раздражљиви, незаинтересовани, демотивисани, а дешава се и да слабо спавају и буде се уморни, без довољно енергије за суочавање са изазовима које намеће нови дан – објашњава др Ивана Сташевић, в. д. директора клинике „Лаза Лазаревић“.

УЖАС У СМЕДЕРЕВСКОЈ ПАЛАНЦИ: Намерно ударио човека колима, па га носио на хауби

Према њеним речима, код људи са предиспозицијом да оболе ово може бити окидач за прву епизоду. Као симптоме наводи поремећај расположења, пад енергије, поремећај сна, раздражљивост, иритабилност, појачану агресивност.

Професор Медицинског факултета у Београду др Иван Димитријевић из Клинике за психијатрију Клиничког центра Србије објашњава да пацијенти који имају разне психолошке и психијатријске проблеме услед високих температура реагују на више начина.

ГОЈКОВИЋЕВА НАЈАВЉУЈЕ: У Скупштини ће се расправљати о војном року

– Код неких се јављају тегобе у виду анскиозности и депресије, а код пацијената који примају редовну терапију могу се манифестовати серије неуролошких, али и психолошких и психијатријских проблема. Пацијенти треба да избегавају велике температурне промене. Чак и изласци из климатизованих просторија до продавнице могу бити драматични због наглог ширења крвних судова – наводи др Димитријевић.

УБИЛЕ ГА ЕМОЦИЈЕ Милојевић рекао шта му лежи на срцу, а имао је осврт и на навијаче

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ:

ТУГА ДО НЕБА! Лазар (25) је пре него што је настрадао у Народној библиотеци на Инстаграму објавио нешто због чега НЕЋЕТЕ МОЋИ ДА ПРЕСТАНЕТЕ С ПЛАКАЊЕМ!

Званичници предложили становништву да не упражњава сексуалне активности како не би долазило до смртних исхода од топлотног удара!

СРПСКИ КОШАРКАШ СЕ УМЕШАО У СУКОБ ЕВРОЛИГЕ И ФИБА: Ево шта је Никола Калинић замерио зараћеним странама

Именован први ПРИНУДНИ УПРАВНИК зграде у Београду, ево шта то значи за станаре!

Трампов удар на друштвене мреже: Доста више са цензуром!

Извор: alo.rs

Оставите коментар

Пратите нас на Фејсбуку!

Временска прогноза

Београд
27°
27°
Thu
28°
Fri
30°
Sat
31°
Sun