Pixabay
Друштво Србија

ВРЕМЕНСКО ЛУДИЛО У СРБИЈИ! Обелодањено КАКВА ће зима бити, а у јануару нас чека НЕВЕРОВАТАН ОБРТ!

Ако је после дугог периода топлог времена захладнело због прилива ваздуха из Сибира, метеоролози кажу да нас очекује блага зима

(ФОТО, ВИДЕО) ПОЛИЦИЈА СЕ СУКОБИЛА СА ДЕМОНСТРАНТИМА У АТИНИ, 10.000 ГРКА ИСПРЕД АМЕРИЧКЕ АМБАСАДЕ ЗАПАЉЕНА АМЕРИЧКА ЗАСТАВА

Прогноза метеоролога кажу да се до 23. новембра очекује мало топлије време са дневним температурама ваздуха до 13 степени. Последње седмице новембра биће просечно хладно време са чешћом појавом кише, а крајем месеца могућа је појава суснежице или краткотрајног снега.

Занимљиво је да ће минимална температура ваздуха у децембру имати вредности изнад вишегодишњег просека, и у просеку ће бити виша за око један степен у односу на тај просек. У Београду и широј околини температуре ваздуха биће више и за 1, 5 степени Целзијуса. И максимална температура ваздуха у децембру биће мало изнад просека, а у Београду и широј околини средња максимална температура ваздуха током децембра биће око шест степени.

НИШЛИЈУ ЗБОГ ДУГА ЗА СТРУЈУ ИЗВРШИТЕЉИ ИЗБАЦИЛИ ИЗ КУЋЕ! Спасао га добротвор СРБИН ИЗ ШВАЈЦАРСКЕ!

Када је реч о падавинама, оне ће током децембра бити у просечним границама, односно нижим за око пет милиметара. У Београду и широј околини децембарска сума падавина износиће око 47 милиметара по квадрату.

– У децембру ће температуре бити просечне, неће бити ни топло, ни хладно. Могућа је појава хладнијих периода који би потрајали неколико дана. Овакви периоди се очекују средином и крајем децембра, и тада би поред кише могао да пада и снег. Не очекујемо неке велике падавине снега, али могућа је појава снежног покривача – каже метеоролог Недељко Тодорович.

Странци се због ових српских атракција одушевљавају, али и крсте

Wikimedia, Nenad Šeguljev

(ВИДЕО) МОЋНИ ЦРВЕНИ ЗМАЈ СЕ НЕ ПЛАШИ ПЕНТАГОНА: Кина мења војну доктрину самоодбране, Ђинпинг уводи ПРЕВЕНТИВНИ НУКЛЕАРНИ УДАР!

Према његовим речима, већина зима у последњих неколико година биле су натпросечно топле. Он је као пример навео да су једино зиме пред крај 2011. године и на почетку 2012. године, као и у јануару 2017. године биле веома хладне.

– Биће снега и кише, али не очекујемо екстремно ниске температуре. Ретко кад се не догоди да у јануару неких пар дана дневна температура не скочи на 15 степени. А онда уследи пад који степен испод нуле. Сматрам да ове зиме не би требало да буде неких већих екстрема – објаснио је Тодоровић.

(ВИДЕО) ЛЕГИЈА И ДУЋА МИ НУДИЛИ 500.000 ДА НАМАМИМ ЧУМЕТА ДА ГА УБИЈУ! Жабац открива: Зашто је Савићевић слао хеликоптер по Синишу Михајловића, шта се Лука Бојовић заклео на Аркановом гробу

Оно што је сигурно јесте да поприлично дуги сушни период остаје иза нас. Од наредне недеље почеће да пада киша, али у периодима од по неколико дана. Тако да ће се смењивати кишни и суви дани.

– Од августа није било падавина, а октобар је био трећи најтоплији месец од када се врше мерења. Ваздух из Сибира стигао је у Србију, и сада нас очекује променљиво време са чешћим падавинама које неће бити обилне. У нижим пределима бисмо могли да видимо и суснежицу, а пратиће нас и ветровито време. У децембру се такође очекују честе падавине, мешовите, али не и обилне. Просечне дневне температуре у децембру ће се кретати између 4 и 8 степени Целзијуса – каже Ђорђе Ђурић, метеоролог.

ЗЛАТИБОР ЛОНЧАР О СПОРНИМ ЛЕКОВИМА: Пацијенти да прате промене на кожи и да се јаве лекару ако примете нешто неуобичајено

Чак и у јануару ће температура ваздуха имати вредности изнад вишегодишњег просека, при чему ће њена вредност у просеку бити виша за око степен у односу на просечне. У Београду и широј околини минималне температуре ваздуха кретаће се око нуле. Максимална температура ваздуха у јануару биће виша за око 1, 5 степени у односу на просек. У Београду и широј околинии средња максимална температура ваздуха током јануара биће око шест степени. Падавине током јануара биће ниже за око пет милиметара у односу на вишегодишњи просек и износиће 43 милиметра.

КОНГРЕС САВЕТУЈЕ ТРАМПА: Председниче, посетите Србију

(ФОТО) СТРОГО ПОВЕРЉИВО: Американци још 1993. знали колико је ОСИРОМАШЕНИ УРАНИЈУМ опасан!

(ВИДЕО) Има 125 год, пуши осам деценија и има 7-годишњег сина: Тајна је у?

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ:

НАУЧНИК НАСА ШОКИРАО СВЕТ: Спремите се, најстрашније смрзавање у модерној историји долази! Ово ће се догодити

(ВИДЕО) ЈАВИО СЕ СРПСКОЈ МОНАХИЊИ У СНУ: Пророчанство ПАТРИЈАРХА ПАВЛА којим је најавио догађај који ће ШОКИРАТИ СРБИЈУ!

ПОДРШКА ИЗ ЉУБЉАНЕ: Лидер словеначке деснице УСТАО ПРОТИВ тзв. ,,Косова“ у Интерполу!

SrbijaDanas/Blic

Оставите коментар

Пратите нас на Фејсбуку!

Временска прогноза

Београд
21°
25°
Mon
29°
Tue
29°
Wed
29°
Thu