pixabay.com
Друштво Србија

ВРЕМЕНСКА ПРОГНОЗА ЗА ЦЕЛУ ЗИМУ Метеоролози све открили, наредних месеци чека нас право изненађење

Температуре у новембру, децембру и јануару биће око просека или чак мало више, кажу метеоролози, који предвиђају да ове зиме неће бити временских екстрема.

КОМШИЈЕ ИЗ БРЕСТАЧА ОДВЕЗАЛИ ЈЕЗИК И ОСУЛИ ДРВЉЕ И КАМЕЊЕ НА ДАРКА ЛАЗИЋА: Једни се МОЛЕ за њега, други ОТКРИЛИ његову МРАЧНУ ТАЈНУ, оцрнили га како то само комшије могу

Иако је после дугог периода топлог времена захладнело због прилива ваздуха из Сибира, метеоролози кажу да нас очекује блага зима.

Прогнозе метеоролога кажу да се до 23. новембра очекује мало топлије време са дневним температурама ваздуха до 13 степени. Последње седмице новембра биће просечно хладно време са чешћом појавом кише, а крајем месеца могућа је и појава суснежице или краткотрајног снега.

ТРАГЕДИЈА У ПЕТРОВЦУ НА МЛАВИ: Полио се бензином и запалио после свађе са супругом

Занимљиво је да ће минимална температура ваздуха у децембру имати вредности изнад вишегодишњег просека, и у просеку ће бити виша за око један степен у односу на тај просек. У Београду и широј околини минималне температуре ваздуха биће више и за 1,5 степени Целзијуса. И максимална температура ваздуха у децембру биће мало изнад просека, а у Београду и широј околини средња максимална температура ваздуха током децембра биће око шест степени.

Када је реч о падавинама, оне ће током децембра бити у просечним границама, односно нижим за око пет милиметара. У Београду и широј околини децембарска сума падавина износиће око 47 милиметара по квадрату.

ПАКАО КОШАРА: Кад је мајка сахранила Сашу, стигло јој је писмо од њега са ратишта. Имао је само 2 жеље, а обе су му испуњене на 40 дана

– У децембру ће температуре бити просечне, неће бити ни топло ни хладно. Могућа је појава хладнијих периода који би потрајали неколико дана. Овакви периоди се очекују средином и крајем децембра, и тада би поред кише могао да пада и снег. Не очекујемо неке велике падавине снега, али могућа је појава снежног покривача – каже метеоролог Недељко Тодоровић.

Према његовим речима, већина зима у последњих неколико година биле су натпросечно топле. Он је као пример навео да су једино зиме пред крај 2011. и на почетку 2012. и у јануару 2017. године биле јако хладне.

– Биће снега и кише, али не очекујемо екстремно ниске температуре. Ретко кад се не догоди да у јануару у неких пар дана дневна температура не скочи и на 15 степени. А онда уследи пад на који степен испод нуле. Сматрам да ове зиме не би требало да буде неких већих екстрема – објаснио је Тодоровић.

НОВА ДРАМА ДАРКА ЛАЗИЋА! Све је очекивао, АЛИ НЕ И ОВО!

Оно што је сигурно јесте да поприлично дуги сушни период остаје иза нас. Од наредне недеље почеће да пада киша, али у периодима од по неколико дана. Тако да ће се смењивати кишни и суви дани.

– Од августа није било падавина, а октобар је био трећи најтоплији месец од када се врше мерења. Ваздух из Сибира је стигао у Србију, и сада нас очекује променљиво време са чешћим падавинама које неће бити обилне. У нижим пределима би могли да видимо и суснежицу, а пратиће нас и ветровито време. У децембру се такође очекују честе падавине, мешовите, али не и обилне. Просечне дневне температуре у децембру ће се кретати између 4 и 8 степени Целзијуса – каже метеоролог Ђорђе Ђурић.

ДЕЦА УМИРУ ОД ДРОГЕ, КРИМИНАЛЦИ ТУКУ, УБИЈАЈУ И ТЕРОРИШУ: Два српска града у канџама криминалних група! Грађани моле државу да их заштити

Чак и у јануару ће температура ваздуха имати вредности изнад вишегодишњег просека, при чему ће њена вредност у просеку бити виша за око степен у односу на просечне. У Београду и широј околини минималне температуре ваздуха кретаће се око нуле. Максимална температура ваздуха у јануару биће виша за око 1,5 степени у односу на просек. У Београду и широј околини средња максимална температура ваздуха током јануара биће око шест степени. Падавине током јануара биће ниже за око пет милиметара у односу на вишегодишњи просек и износиће око 43 милиметра.

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ:

ПА ДА ЛИ ЈЕ МОГУЋЕ!? Извршитељ запленио и продао ИНВАЛИДСКА КОЛИЦА

Србија не пристаје на уцене ЕУ о евроинтеграцијама

(ВИДЕО) ХОРОР! ЈЕЗИВИ ИЗАЗОВ ШИРИ СЕ ИНТЕРНЕТОМ: Деца се поливају бензином и спаљују пред камерама, болнице пуне тинејџера са УЖАСНИМ ОПЕКОТИНАМА!

(ВИДЕО) Чудо у прашуми: Пронађен хибрид пса и паука

Alo/Blic

Оставите коментар

Пратите нас на Фејсбуку!

Временска прогноза

Београд
27°
27°
Thu
28°
Fri
30°
Sat
31°
Sun