Foto: Dragana Udovičić
Друштво Србија

ВОЗАЧИ, ОВО ГАРАНТ РАДИТЕ СВАКОДНЕВНО, А ДА НИСТЕ НИ СВЕСНИ КОЛИКИ ПРЕКРШАЈ ПРАВИТЕ: Казна ће вам олакшати џеп за чак 5.000, ово је правило ЛЕВЕ ТРАКЕ

Многи возачи, неки из незнања, други због бахатог понашања, возе крајњом левом траком на ауто-путу која служи само за претицање. Свађе, псовке, аблендовање, улажење у "реп" аутомобила постали су свакодневница јер оне који поштују ово правило нервирају они који то не раде. Због тога сви који се не придржавају овог саобраћајног прописа морају да знају да је казна за такву вожњу 5.000 динара.

ВЕЛИКА АНКЕТА о статусу Косова и Метохије

Многи возачи мисле да не морају да изађу из крајње леве траке ако возе максималном дозвољеном брзином.

„То је погрешан став. Немате ви право да успоравате друге учеснике у саобраћају па чак и ако они крше прописе. Има ко је задужен да њих санкционише. Крајња лева трака је претицајна трака и служи само за то. Кад се претицање заврши, возач је дужан да се врати у десну траку. Уколико то не уради онда прави прекршај“, започео је разговор Дамир Окановић, директор Комитета за безбедност саобраћаја.

ДЕТАЉИ УБИСТВА АРКАНОВОГ КУМА Јокса је лежао у локви крви, Аркан је САМО ЗБОГ ЊЕГА ПЛАКАО, а ова реченица га је коштала живота!

Возачи који поштују правило да трака служи само за претицање користе разне начине да опомену оне који њом возе. Међутим само је један исправан. Сви други су или забрањени или опасни.

„Знак који треба да се покаже возачу испред, а који се налази у претицајној траци, јесте леви мигавац. То је културан начин да се замоли возач да се склони да би други претекао. Никако не треба да се аблендује јер је то забрањено. Оно служи да се други учесници у саобраћају упозоре на опасност. Аблендовање је неваспитано и то није начин да се опомене возач који је у левој траци“, напоменуо је Окановић.

ТРИ САТА У ЧЕТИРИ ОКА! Откривено о чему су све разговарали ПУТИН И МЕРКЕЛОВА

ОПАСАН НАЧИН ОПОМИЊАЊА ВОЗАЧА

Они који желе да се возач испред њих склони у десну траку врло често не држе одстојање. Неретко се дешава да између њиховог возила и оног испред размак буде само пет метара. То је крајње опасно и може да доведе и до кобних последица.

САХРАНИО СИНА ОД 2 ГОДИНЕ, ЖЕНА МУ УМРЛА ОД ЛЕУКЕМИЈЕ, ПА ПОГИНУО НА МОТОРУ: Лазарева судбина је тужна до сржи, ћеркица остала сама!
„Одстојање мора да буде упола од брзине којом се возач креће. Уколико је брзина на пример 130 километра на час, онда одстојање треба да буде 65 метара“, истиче саговорник.

Уколико је некоме тешко да оцени колико је метара удаљен од другог возила треба да се оријентише на основу неког објекта или саобраћајног знака.

УБАДАЛИ СУ МЕ ПО ГЛАВИ, ВРАТУ, ПРСТИМА – НИСАМ МОГАО ДА ИЗДРЖИМ БОЛ! Стравично сведочење деце коју су изуједали стршљени!

„Ако возач иде брзином од 130 километра на час треба да прође најмање две секунде од кад је возило испред њега прошло поред знака“, завршио је разговор

САМО У ЈЕДНОМ СЛУЧАЈУ ПРЕТИЦАЈНА ТРАКА МОЖЕ ДА СЕ КОРИСТИ ЗА ВОЖЊУ

ХОРОР Драгана послала сину пакет, поштар га отворио и схватио да га секунде ДЕЛЕ ОД СМРТИ!

По Закону о безбедности саобраћаја возач је дужан да се креће десном траком осим у случају претицања и осим ако није заузета возилима који се крећу у колони.

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ:

СВЕ СЕ ОВО ОДАВНО ОТЕЛО КОНТРОЛИ, ДЕЦА САДА НАМЕРНО НЕСТАЈУ: Нова бизарна игрица кружи интернетом! Родитељи, пазите на своје тинејџере, ово ће вам направити ПАКАО од живота!

СРБИ ДАНАС СЛАВЕ ПРЕОБРАЖЕЊЕ: Последњи је дан за купање, а ево шта никако не смете да радите!

(ФОТО) ДА ЛИ ЈЕ ОВО НАЈСРЕЋНИЈИ КИНЕЗ НА СВЕТУ?! Смрскала га два шлепера, излетео кроз прозор слупаног аутомобила, ЖИВ И ЗДРАВ!

Kurir.rs/Telegraf

Оставите коментар

Пратите нас на Фејсбуку!

Временска прогноза

Београд
23°
31°
Wed
31°
Thu
25°
Fri
24°
Sat