Друштво Србија

ВОЗАЧИ, КОНАЧНО ОДАХНИТЕ: Ако купујете половни ауто, све ће бити готово за 5 МИНУТА и коштати УПОЛА МАЊЕ! Ево и како!

Ове јесени требало би да буде промењен садашњи поступак преноса власништва над возилом који сада, због компликоване процедуре плаћања пореза на пренос апсолутних права, траје и по недељу дана. Убудуће би све требало да буде готово за пет минута и кошта упола мање, а уколико нови систем буде радио онако како се очекује, на сличан начин би се могло решити и нешто што се тиче свих возача и што се већ дуго најављује, а што до сада није решено.

Купци половних аутомобила већ годинама у Србији губе време и нерве због непотребне и оптерећујуће бирократије, а све због злочина на који се, ето и у 2018. години још увек измирује порез на пренос апсолутних права у износу од два и по посто од вредности возила.

(ВИДЕО) СЦЕНЕ КАО ИЗ ХОРОР ФИЛМА: Жена преминула, а 11 дана касније, мештани су чули лупање из гроба!

Подсећамо, купопродајни уговор се најпре мора оверити код нотара, где се иначе не може доћи без претходног заказивања и чекања, а само једна овера кошта 1.600 динара.

Затим треба отићи у пореску управу на општини продавца и поднети захтев за обрачун износа пореза. Онда се, зависно од општине, чека још једно пет до седам дана на решење о порезу, а све то у ери бежичног интернета и савремених технологија. Када се пошаље решење, и измире све обавезе, и даље није крај.

НИШЛИЈА (38) УМРО ОД СТРАВИЧНИХ БАТИНА У ДИСКОТЕЦИ Очајна мајка: Убили су ми сина, а он ни мрава не би згазио!

Нови власник мора да сачека још који дан док уплата не буде прокњижена да би најзад могао да добије печат да је порез плаћен, а онда, на крају треба да оде у МУП и пребаци возило на своје име. Годишње се изврши 200.000 преноса власништва возила у Србији.

КАКО БИ ТРЕБАЛО ДА БУДЕ

Све ово може да буде много брже и краће и да се заврши на једном шалтеру, а самим тим да много мање кошта. Тренутно само овера нотара печатом кошта 1.600 динара.

То би могао да ради овлашћени полицијски службеник, и након тога само да унесе број шасије из саобраћајне дозволе у систем.

СТРАВА И УЖАС У ОБРЕНОВЦУ: Дечачић (9) се обесио у дединој шупи у Скели

Тиме би софтвер моментално прорачунао вредност возила и проценат од два и по посто који треба уплатити на рачун Пореске управе, и након тога би одмах ту, на шалтеру могао да овери купопродајни уговор и пререгиструје возило на своје име.

Преговори око успостављања оваквог система су у току. Тада ће купац возила платити 100 или 200 динара за оверу, што је осам пута мање него сада.

(ФОТО/ВИДЕО) ДА ЛИ СТЕ ЗНАЛИ: Србија премрежена вулканима — могу ли се пробудити?

СВЕ НА КЛИК

Да би све ово било могуће, потребно је направити систем за обрачун пореза на основу вредности возила, али бржи и једноставнији од постојећег. Тако нешто није нереално, и могло би да се направи већ ове године.

РЕКЛАМА
Милица Ђурђевић оптужује власт – Дајете новац за геј параде и антисрпске НВО, уместо да подржите породице и децу.

Београд има снаге – ЗАВЕТНИЦИ

Милица Ђурђевић оптужује власт – Дајете новац за геј параде и антисрпске НВО, уместо да подржите породице и децу.Београд има снаге – ЗАВЕТНИЦИ 10✔

Posted by Милица Ђурђевић on Saturday, 17 February 2018

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ:

ГИК прогласио 24 листе

СКАНДАЛ У УЕФИ: Албанци прете смрћу инспекторима који раде на случају Скендербег

БРИСЕЛСКИ „ДИЈАЛОГ“ СЕ ИПАК НАСТАВЉА: Следећа рунда преговора заказана већ за 26. фебруар!

Извор: Магазин сат/Курир

Оставите коментар

Пратите нас на Фејсбуку!

Временска прогноза

Београд
11°
22°
Mon
17°
Tue
23°
Wed
25°
Thu