Фото: nsp-policija.org.rs
Друштво Србија

Возаче вребају ноћни радари

Од првог дана следеће недеље почиње појачана контрола на друмовима Србије. Наши "саобраћајци" добили 50 најсавременијих уређаја за мерење брзине.

Управа саобраћајне полиције опремљена је са још 50 најсавременијих радарских уређаја за мерење брзине који могу да се користе и у ноћним условима, у шта ће се уверити наши возачи већ почетком следеће недеље.

– Од понедељка, 21. августа и наша саобраћајна полиција ће, баш као и све чланице међународне организације ТИПСОЛ (28 земаља Европе) укључити у акцију појачане контроле брзине возила на друмовима – каже Бобан Милинковић, заменик начелника Управе саобраћајне полиције МУП Републике Србије.

Он додаје да ће посебну пажњу посветити ноћним контролама, што савремени радари омогућавају.

– Истовремено ће се контролисати и алкохолисаност возача јер је вожња под дејством алкохола узрок великог броја несрећа. Статистика је ту јасан показатељ – каже Милинковић. – У последње две године је на нашим друмовима погинуло 1.206 људи, а чак 244 је настрадало у удесима у којима је неки од учесника возио под дејством алкохола. Велики допринос смањењу броја удеса у саобраћају под дејством алкохола даје и акција коју већ 10 година заједнички спроводе Управа саобраћајне полиције МУП Србије и Апатинска пивара „Док пијем не возим“.

Просечно се, годишње, у Србији из саобраћаја искључи око 50.000 возача због недозвољене количине алкохола у крви, док је њих око 10.000 морало да буде задржано на трежњењу.

– Овакве акције дају сјајне резултате, јер делују и превентивно – каже Милинковић коме је генерални директор Апатинске пиваре Владимир Новаковић уручио нову донацију од 10 најсавременијих алкометара.

Укупно, за последњих десет година, донирано је 105 алкометара.

Извор: Новости

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ:

„СТАНИ! НЕ ИДИ ДАЉЕ, СТРАДАЋЕШ!“: Како је Света Гора постала забрањена за жене

СКАНДАЛОЗНО: Угљанин позива на обележавање окупационе „Сјеничке конференције“

(УЗНЕМИРУЈУЋИ ВИДЕО) ПОГЛЕДАЈТЕ како је убијен један од терориста у шпанском летовалишту Камбрилс!

Оставите коментар

Пратите нас на Фејсбуку!

Временска прогноза

Београд
19°
29°
Fri
30°
Sat
29°
Sun
27°
Mon