Војска Србије (Фото: Сајт Министарства одбране Србије)
Србија

ВОЈСКА СРБИЈЕ ТРАЖИ ПРОФЕСИОНАЛНЕ ВОЈНИКЕ: Ко жели посао, мора да испуни ова 3 услова!

Министарство одбране и Војска Србије покренули су процедуру за пријем професионалних војника, а могу се пријавити кандидати који имају српско држављанство, служили су војни рок са оружјем и млађи су од 30 година.

Министарство одбране и Војска Србије покренули су процедуру за пријем професионалних војника, а могу се пријавити кандидати који имају српско држављанство, служили су војни рок са оружјем и млађи су од 30 година.

Како се наводи у саопштењу ресорног министарства, реч је о континуираном пријему војника у команде, јединице и установе Војске све док се не попуне радна места.

„То ће бити прилика за запослење и новим генерацијама младића и девојака на шестомесечном добровољном служењу војног рока“, наводи се у саопштењу.

Биће примљени, прецизира се, војници су из евиденције регионалних центара Министарства одбране, те су потенцијални кандидати сви држављани Србије који су одслужили војни рок са оружјем и имају мање од 30 година старости.

Образац пријаве за попуну радних места професионалних војника, кандидат може попунити и поднети сваког радног дана у времену од 8 до 14 сати у војним поштама наведеним у Обавештењу о сталном пријему професионалних војника на одређено време у Војску Србије.

На број телефона који се може наћи у истом Обавештењу, могу се наћи и подаци о потреби за пријемом, по родовима-службама и местима службовања.

Селекција кандидата, прецизирају из Министарства одбране, реализује се у три дела, од којих сваки траје један дан.

У првом делу, кандидати подлежу општем лекарском прегледу и провери физичке способности.

Ради провере физичке способности кандидати треба да са собом понесу патике, тренерку или шорц и мајицу.

У другом делу селекције, кандидати подлежу психолошкој процени, а у трећем делу, медицинско – здравственој процени.

Резултате пријављених кандидата утврдиће комисије за утврђивање испуњености услова за пријем у професионалну војну службу на основу следећих мерила за избор: завршени ниво школовања – до 25 бодова (основна школа 5 бодова, средња школа 3. степен 15 бодова, средња школа 4. степен или виши ниво образовања 25 бодова); провера физичке способности – до 35 бодова (производ коначне оцене и броја 7) и психолошка процена кандидата – до 40 бодова (производ коначне оцене психолошке процене и броја 8).

Са кандидатима који остваре најбоље резултате закључиће се уговори о раду на одређено време и биће примљени у јединице Војске Србије на период од шест месеци, уз могућност продужења уговора о раду на период од три године и обнављање уговора до навршених 40 година живота.

Из Министарства подсећају да је и крајем октобра 2016. године покренута иницијатива за пријем 300 професионалних војника из редова оних који су добровољно одслужили војног рок, а половином фебруара и крајем јуна текуће године иницијатива за пријем још 1.175 професионалних војника из редова војника из евиденције регионалних центара Министарства одбране. Од наведеног броја њих 1.018 је већ у строју Војске Србије, наводи се.

ВУЛИН: КОНКУРС ЗА ПРОФЕСИОНАЛНЕ ВОЈНИКЕ БИЋЕ СТАЛНО ОТВОРЕН

Министар одбране Александар Вулин рекао је данас да конкурс који је управо расписан треба да обезбеди пријем нових 926 професионалних војника до краја године, а новина у њему је да ће бити стално отворен.

„Свако ко је млађи од 30 година, ко је служио војни рок с оружјем и ко је држављанин Србије, а након тога прође одговарајуће тестове, може да очекује да ће постати професионални припадник Војске Србије“, рекао је Вулин новинарима у Новом Бечеју.

Он је објаснио да заинтересовани могу сваког дана да се пријаве у надлежне јединице и да положе одговарајуће тестове.

„Сваког дана можете да постанете професионални војник Војске Србије и да постанете део не само најпоштованије и једне од најславнијих институција српског народа, већ део будућности српског народа. Народ који нема своју војску нема будућност“, рекао је Вулин.

Он је истакао да су Влада Републике Србије и врховни командант и председник Србије Александар Вучић препознали потребу попуне састава у систему одбране и могућност да што већи број младих једног дана постану припадници Војске Србије, наводи се у саопштењу.

Извор: Новости

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ:

Више нећете моћи ни пиво да попијете: Мења се закон, смањује се границa за пијанство

ШЕШЕЉ: Кривична пријава против Лабуса, а Брнабићева личним примером да подигне наталитет

Вучић поручио хрватском дечаку: Навијај за Звезду или Партизан, а не за мале клубове као што су Ријека, Хајдук и Динамо (ВИДЕО)

Трагедија у Врању: Малолетници возили „Ауди“ по граду, погинуо дечак има тешко повређених

Оставите коментар

Пратите нас на Фејсбуку!

Временска прогноза

Београд
28°
30°
Wed
31°
Thu
25°
Fri
24°
Sat