Uncategorized

Војска и полиција спречили упад 21.412 илегалних миграната у Србију! (ВИДЕО)

Од почетка ангажовања здружених снага Војске и полиције које штите 464 километра државне границе према Бугарској и Македонији, откривено 21.412 илегалних миграната, од преласка границе одустало је 20.115, а у прихватне центре смештено је 1.297 особа.

Заједничке снаге Војске Србије и МУП-а онемогућују активности кријумчара људи у својим зонама одговорности. Формиране су прошле године, а данас су их, на годишњицу, посетили министар одбране Александар Вулин и начелник Генералштаба, генерал Љубиша Диковић.

Вулин и Диковић посетили су команду сектора 5 у Зајечару и објекат Вршка Чука на граници са Бугарском.

Од почетка ангажовања здружених снага војске и полиције, укупно је откривено 21.412 илегалних миграната, од преласка границе одустало је 20. 115, а у прихватне центре смештено је 1.297 особа.

Заједничке снаге Војске и полиције спречиле су од почетка ангажовања 128 покушаја кријумчарења људи, а процесуирано је 147 кријумчара.

Патрола војске и полиције (Фото: Министарство одбране)

Највећи број покушаја илегалног преласка државне границе регистрован је из правца Македоније, у ширем рејону Миратовачког поља и из Бугарске у граничним зонама код Зајечара и Димитровграда.

Крајем 2016. године уочене су промене праваца кретања миграната и њихов интензивнији улазак из Црне Горе, што је условило ангажовање снага за обезбеђење дела границе са том земљом, ради спречавања илегалних прелазака државне границе са тог простора, чиме је образован још један сектор одговорности.

Ангажовање Заједничких снага Војске и полиције трајаће докле год буде потребе за њим и док надлежни ограни не донесу одговарајуће одлуке, а до тада, сви припадници Војске Србије и МУП своје задатке извршавају професионално и посвећено уз пуно поштовање важећих Закона Републике Србије, поступајући према мигрантима хумано и одговорно.

Извор: МОД РС

Прочитајте још и:

ОПРЕЗ: ДРУМСКИ РАЗБОЈНИЦИ ХАРАЈУ АУТОПУТЕМ!

ДРАМА НА ПРУЗИ БЕОГРАД-БАР! Стотине српских путнка ЗАРОБЉЕНО У ВОЗУ по пакленој врућини!

СМЕТА МУ СРПСКА ЗАСТАВА: Сорошев геј активиста хоће да нам мења заставу! (ФОТО)

Оставите коментар

Пратите нас на Фејсбуку!

Временска прогноза

Београд
21°
20°
Thu
20°
Fri
22°
Sat
25°
Sun