Twitter
Регион

Војни аташе БиХ у Холандији осумњичен за злочин над Србима!

Пуковник оружаних снага Босне и Херцеговине, Енес Јахић, актуелни војни аташе те земље у Холандији, ухапшен је данас под сумњом да је умешан у ратне злочине почињене над српским цивилима.

НОВОСАЂАНКА ИНФИЦИРАНА ХИВ-ОМ ПОСЛЕ ТРАНСФУЗИЈЕ КРВИ: Дугогодишњи добровољни давалац није знао да има вирус!

Пуковник оружаних снага Босне и Херцеговине, Енес Јахић, актуелни војни аташе те земље у Холандији, ухапшен је данас под сумњом да је умешан у ратне злочине почињене над српским цивилима на подручју Коњица 1992. године.

Портпарол Тужилаштва БиХ Борис Грубешић потврдио је локалним медијима да је Јахић приведен на саслушање након што је раније током дана ухапшен на граничном пријелазу при уласку у БиХ.

(ВИДЕО) Мајсторија Роналдиња, гол са своје половине!

Медији преносе да је Јахић обухваћен истрагом о злочину који су починили припадници тзв. Армије БиХ и полиције из Коњица у мају 1992. у селу Брадина при чему је убијено неколико десетака цивила а сво становништво српске националности прогнано, куће су им запаљене као и месна православна црква.

У нападу на то село стрељана су у двојица дечака старости пет и шест година.

Због истог злочина прошле седмице је ухапшено 13 бивших припадника тзв. Армије БиХ и цивилне полиције.

Јахић је, наводе медији, био један од оних који су командовали нападом на село јер је био на челу посебне полицијске јединице из Коњица.

(ВИДЕО) ЗАТВОР ГОРИ И ОД АЛКАТРАЗА: Најозлоглашенији робијаши овде живе у самицама од 6 квадрата, а контакт са људима имају само МИНУТ дневно

Иначе, Јахић је 2014. одликован америчким Орденом за заслуге у заједничкој служби за, како се наводи, учествовање у програму размене у штабу ЦЕНТЦОМ америчких оружаних снага у Тампи, Флорида, где је две године радио на пословима стратешког планирања и војне анализе.

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ:

Иза кулиса сусрета у Москви: Зашто је бугарски патријарх избегао Кирила и Иринеја

(ВИДЕО) ЗАСМЕЈАВАО ЈЕ МИЛИОНЕ, БАЛКАН ГА ЈЕ ОБОЖАВАО: Мало ко зна како је Чкаља зарадио чувени надимак!

ЧЕДА: Јанковић је само осредњи чиновник из Бакијевог кабинета – ШТЕТА ШТО СУ МУ НЕКИ ПОВЕРОВАЛИ!

11 чињеница због којих је ракија омиљено пиће Срба

Филмска пљачка усред Загреба: Маскирани разбојници се наоружали пушкама, па отели торбе с новцем испред Ерсте банке

Иѕвор: Информер

Оставите коментар