Фото: ЕПА, МУП
Србија Хроника

ВОЈИСЛАВ ЈЕ УХАПШЕН ЗБОГ ПЉАЧКЕ САШЕ ПОПОВИЋА, А УБИСТВО ЊЕГОВОГ ОЦА БИЛА ЈЕ НАЈВЕЋА МИСТЕРИЈА 90-ИХ: Како и зашто је убијен први човек српске полиције

Радослав Лукић, бивши челник ДБ, тврди да му је адвокат Мандић 17 дана пре убиства Стојичића најавио да ће Баџа бити ликвидиран због смрти Воје Раичевића.

Пре 21 годину, у ноћи између 9. и 10. априла 1997, у ресторану „Мама мија“ убијен је тадашњи вршилац дужности министра српске полиције Радован Стојичић Баџа.

ВЕЛИКА АНКЕТА о статусу Косова и Метохије

Извршилац злочина није идентификован. По свему судећи, тако ће и остати. У јутарњем програму једне радио-станице одмах после вести о убиству првог човека српске полиције пуштена је песма Боба Марлија „Убио сам шерифа“.

ФОТО: ЕПА

(ФОТО) ОВО ЈЕ ЖЕЉКО, СРБИН КОГ ЈЕ УБИО ЦРНОГОРАЦ: Црвене Беретке тугују за убијеним припадником ЈСО

Први на списку

Бивши начелник Управе криминалистичке полиције МУП Србије Драган Илић нема дилему о мотиву.

– Зашто је убијен? Та порука је јасно послата Милошевићу јер је Баџа био његов верни сарадник. Бојим се да је један број људи око Милошевића у то време већ почео да му ради о глави, у време када је имао и озбиљну опозициону претњу. То је јасан однос према власти – убије се министар полиције, па потом министар војске Павле Булатовић. И у позадину убистава се гура криминална прича – каже Илић.

СИН ПОЛИЦИЈСКОГ ГЕНЕРАЛА УХАПШЕН ЗБОГ ПЉАЧКЕ КУЋЕ САШЕ ПОПОВИЋА! Директору Гранда покрали 100.000 евра, а он је један од осумњичених

Баџа је био родоначелник „новог правила“ да се на важна места у МУП постављају само они који имају добре релације у политици или полицијском руководству. Да ли је Воја Раичевић, познатији као Воја Американац, у тој Баџиној класификацији спадао у „добре“ или „лоше“, није познато.

Након Војине ликвидације 1996. у поџемљу се говорило да је у то убиство умешана полиција. Изгледа да су сумње пријатеља Воје Американца биле довољне да се састави списак за ликвидацију. На том списку први је, наводно, био Радован Стојичић. До таквих сазнања пре Баџиног убиства дошао је Радослав Лукић Луле, у то време помоћник начелника ДБ:

ОВО ОТКРИЋЕ ПРОМЕНИЋЕ СВЕ! Научници измерили брзину СМРТИ!

ФОТО: ПРИВАТНА АРХИВА

Ово о Харадинају не зна ни ЦИА ни БИА: НЕ ЗНА ЗАШТО ЈЕ МУСЛИМАН, ПИЈЕ НА РАМАЗАН, БИЈЕ ЖЕНУ, ТРОШИ 80 000 ЕВРА НА ЛЕТОВАЊЕ…

– Позвао ме је пријатељ и рекао: „Луле, Мане хоће да се види с тобом.“ Ко је Мане? Рече: „Мане Мандић, адвокат.“ Када смо убрзо се срели, каже ми Мане: „Луле, знаш да је тело Воје Американца нађено у Дунаву, џип је запаљен у Рушњу. Због тога ће бити ликвидиран Баџа, и то за 15 дана. Ово сам вам сада рекао и никада више то нећу ни потврдити ни изговорити“ – прича Лукић и додаје:

(ВИДЕО) МОРСКА НЕМАН У РУСИЈИ! Море избацило длакаво чудовиште без очију, НАУЧНИЦИ ФРАПИРАНИ!

– Међутим, када сам сутрадан отишао у службу и рекао да имам такву информацију, то никога од шефова није занимало, све у стилу: Дај бре, пусти нас тих твојих веза са улице. На томе се завршило.

Седамнаест дана касније Баџа је убијен.

ФОТО: СЛАЂАНА СТОЈАНОВИЋ

ДВЕ БЕОГРАЂАНКЕ НАПРАВИЛЕ ХАОС У ТИВТУ: Хана и Хуанита отишле у Црну Гору да пљачкају, а након луде акције сада су у СПУШКОМ ЗАТВОРУ

– Одем одмах код Јовице Станишића. Пита ме ко је човек који ми је рекао за убиство. Кажем: „Ма какав човек, то сам ја нешто сањао, фантазирао…“ Нисам хтео да му кажем ко је извор – прича Лукић.

Тешке оптужбе

Други извор такође упућује на ову причу, тврдећи да је непосредно после убиства Воје Американца у полицију дошао адвокат Мандић и тражио разговор с Милорадом Влаховићем, тада начелником УКП. Мандић је оптужио полицију да стоји иза убиства Воје Американца и најавио да се на томе неће завршити. Посебно интересантно јесте да информација о овом састанку, као ни информација саветника начелника ДБ Радослава Лукића Лулета, никада нису дошле до штаба МУП, који је истраживао Баџино убиство.

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ:

Дечак (13) са Карабурме злоставља и убиај голубове, али прича иза тога је НЕВЕРОВАТНО ТЕШКА И ТУЖНА!

БРУКА! ХРВАТИ ОЗАКОНИЛИ УСТАШКИ ПОЗДРАВ! Легализован поклич ‘За дом спремни’!

Руски амбасадор: Решавање „случаја Скрипаљ“ у интересу и Москве и Лондона

(ВИДЕО) ГРОБАРИ НАПРАВИЛИ СПЕКТАКЛ У ХУМСКОЈ: Батин европски Партизан прегазио Данце! За Лигу Европе против Бешикташа

Кијев у параноји од офанзиве Москве

Извор: Kurir

Оставите коментар

Пратите нас на Фејсбуку!

Временска прогноза

Београд
20°
29°
Fri
30°
Sat
26°
Sun
27°
Mon