Pixabay
Друштво Србија

ВОДИТЕ РАЧУНА ГДЕ СУТРА ПАРКИРАТЕ! КАЗНЕ ЧАК 5 ПУТА ВЕЋЕ: Ако оставите аутомобил на овим местима у Београду, мораћете да искеширате 25.000 ДИНАРА!

(ВИДЕО) Торнадо у Оклахоми сравнио хотел са земљом, има мртвих

Возаче у Београду од понедељка очекују веће казне за кретање, заустављање и паркирање на пешачким прелазима, бициклистичким стазама, шинама и зеленим површинама.

Пронаћи у главном граду слободно паркинг место често је права уметност па многи, ако им то не пође за руком, стану где стигну. То им највише замерају пешаци и истичу где им паркирање највише смета.

ТЕШКА НЕСРЕЋА НАДОМАК УЖИЦА! Директан судар – има МРТВИХ и повређених!

Такви возачки манири и до сада су били кажњиви. Сада знатно строже, чак пет пута. За заустављање возила на шинама или пешачким прелазима казна – 25.000 динара, која ће важити и за жуту траку. За јавне зелене површине потребно је одвојити различите суме новца.

„То су оне зелене јавне површине које се налазе у зони пешачких објеката, јавних објеката, река, приобаља, језера као и у зони дрвореда, односно у зони стамбених и пословних објеката“, каже Ранко Шекуларац, помоћник начелника београдске Комуналне полиције.

Прве прогнозе европских избора: Велики скок десничара

Према његовим речима, зелена површина у зони трга и пјацете је дефинитивно зелена површина која ће бити санкционисна износом од 25.000 динара, док ће зелена површина у неком интерблоковском простору или простору стамбених зграда бити санкционисана износом од 5.000 динара.

Казна за овако паркирано возило за физичка лица сада је 25.000 динара, а да је у питању аутомобил правног лица та казна била би 50.000 динара. Ако би аутомобил однео паук, трошкови би били и већи.

Од висине казне битнија је извесност да ће она заиста бити плаћена, сматра професор Саобраћајног факултета. Упућени тврде да је важно и да се комунални полицајци држе свог рејона и додају да је аутомобил на коловозу искључиво у надлежности Саобраћајне али не и Комуналне полиције.

(ВИДЕО) БЕТМОБИЛ ПУТИНОВИХ СПЕЦИЈАЛАЦА! Застрашујуће возило снимљено у КЛАНИЦИ са ЧЕЧЕНСКИМ ТЕРОРИСТИМА

„Ако ви имате малу извесност да ће казна бити плаћена ма колико она висока била, тешко да ће велики број корисника одустати од тадашњег начина понашања. Велики број возила која су непрописно паркирана су последица тог повећања броја возила, односно, вероватно је то и последица повећања броја становника у Београду за шта Београд претпостављам са овом инфраструктуром коју има није био баш потпуно спреман“, каже Владимир Чуљковић, професор Саобраћајног факултета.

Паркирањем се мора управљати, сматрају стручњаци и истичу да је потребно проблем зауставити на нивоу на којем је сада, а онда приступити његовом решавању.

Тачно у 7.15 чула сам врисак и Наду како урличе: Блиски пријатељи кроз сузе откривају детаље почињеног зверства у Новом Саду!

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ:

Нова НАТО замена теза са несагледивим последицама по свет

ДВЕ ДЕЦЕНИЈЕ ОД БИТКЕ НА ПАШТРИКУ: Дан када је српска војска херојски спречила НАТО агресију на СРЈ

ЛАЗАНСКИ: Тресе се америчка војна сила – техника касни, војску муче психички проблеми, а Русија и Кина све јаче и јаче!

(ВИДЕО) СУДИЈА ДАО ГОЛ, ПА ПОКАЗАО НА ЦЕНТАР! О овој НЕВЕРОВАТНОЈ сцени бруји читав свет!

Трамп: Северна Кореја је испалила неке мале пројектиле, нисам узнемирен

СЈАШИТЕ СА ЂОКОВИЋА! Американац УДАРИО по Новаку, јер га нико неће у одбору АТП!

Извор: Kurir.rs/RTS

Оставите коментар

Пратите нас на Фејсбуку!

Временска прогноза

Београд
27°
29°
Thu
29°
Fri
30°
Sat
28°
Sun