Друштво Србија

ВОДИЛА ДЕЦУ ДА ГЛЕДАЈУ ПРОСТИТУТКЕ: Наставници из ОШ „Карађорђе“ ПРЕТИ ЖЕСТОКА КАЗНА!

Министар просвете Младен Шарчевић најавио је казнене мере за наставницу основне школе "Карађорђе" која је групу ђака одвела на путовање у Амстердам.

То путовање је укључивало и обилазак улице „црвених фењера“.

РУСКА ВОЈСКА: Два израелска авиона Ф-15 напала аеродром у Сирији

Како каже, добио је извештај о том случају и информацију да школа и њен директор нису организовали спорно путовање, већ наставница „по приватној линији“.

– То је непримерено, наставник ће имати санкције – рекао је Шарчевић за Прву и објаснио да сваки план и програм екскурзије мора да се пријави у школи и буде верификован на наставничком већу.

– То је систем личног дила, ништа друго, биће последица – рекао је министар и додао да има доста наставника који су у добрим односима са родитељима, „па раде на своју руку“.

ЖИВОТНА ДРАМА ЦЕЦЕ КИТИЋ: Славна рукометашица остаје на улици, ћерка спремна да прода бубрег како би спасила мајку!

Упитан о упису првака министар је рекао да је потврда о вакцинацији потребна за упис деце, те да ће се са родитељима који се томе противе разговарати и на крају спроводити санкције ако не вакцинишу своју децу.

Упитан о броју невакцинисане деце која ће уписати први разред Шарчевић каже да је то питања за министарство здравља и истиче да деца по закону морају да се упишу у школу.

Каже да је министар здравља Златибор Лончар говорио о 15 одсто невакцинисане деце, наводећи да кажњавање није једино решење и да мора да се створи поштовање између школе и родитеља који раде као тим у интересу детета.

– Након Другог светског рата Југославија је имала смрт одојчади испод пет промила, били смо једна од високо здраствено безбедних земаља, а сада смо после толико деценија назадовали – рекао је министар.

Он се осврнуо на кампању против вакцинације и рекао да лаици говоре о ономе у шта се не разумеју.

– Зашто би неки лаик говорио против вакцинације, причао нешто што не зна и угрозио живот? Ко ће да одговара за 12 мртвих? – рекао је министар.

ВАЉЕВАЦ ПРВИ ЗАГЛАВИО ЗАТВОР ЗБОГ НОВОГ ЗАКОНА О САОБРАЋАЈУ: Ево због чега је добио 15 дана иза решетака

Сматра да држава треба да буде упорна, доследна и јака, као и да су сви по мало заказали када је реч о вакцинацији.

– Породице су мислиле да то није важно, држава није радила шта треба. Ова смртност сада није мали инцидент – каже Шарчевић.

Поводом „вечитих студената“, који су студије уписали пре 2006. године, а који имају рок до краја септембра ове године да их заврше, министар је рекао да више неће бити продужавања тог рока.

– Било би неодговорно да се то продужава, то су вечити студенти. Они траже да свако студира докле год му одговара, али то је бесмислено, као и прича о вакцинама држава мора у једном тренутку да каже сада је крај – рекао је министар.

(ВИДЕО) ХАОС У ФРАНЦУСКОЈ: Полиција растерује анархисте! Севају каменице и ШОК-БОМБЕ! Повређен полицајац! НАПЕТО!

Он је навео да је за осам месеци усвојено 10 закона у области образовања, обезбеђен је новац за обуке скоро 80.000 људи у просвети, уведени су дигитални уџбеници, информатика за пети разред, предузетништво у школе…

– Гомила ствари која ће дати резултате већ за годину дана – рекао је Шарчевић.

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ:

ЗАШТИТА СИРИЈСКОГ НЕБА: Русија испоручила Сирији 40 ракетних система „Панцир“

НАЈМОНСТРУОЗНИЈИ СРБИН: Вацлавић се терети за чак 11 тешких злочина у Италији

ЕВО ЗАШТО АЛБАНЦИ НЕЋЕ ДА ПРИЧАЈУ О ПОДЕЛИ КиМ: Они имају МНОГО ОПАСНИЈИ ПЛАН! А у њега су укључене ВЕЛИКЕ СИЛЕ!

РОХАНИ ПРЕТИ: Ако Америка раскине договор са нама — зажалиће

Извор: Танјуг

Оставите коментар

Пратите нас на Фејсбуку!

Временска прогноза

Београд
15°
21°
Fri
23°
Sat
26°
Sun
22°
Mon