Извор: pixabay.com
Друштво Србија

УВОДЕ НАМ НОВА ПРАВИЛА: Власници старијих аутомобила ће због овог да полуде!

Додатна обавеза биће уведена за сва кола старија од 15 година!

ЗБОГ СРБА САМ ЗАМРЗЕО НАТО: Американац Чарлс Катер (41) већ седам година живи и ради у нашој земљи

Власници возила старијих од 15 година, ако народни посланици усвоје нове измене и допуне Закона о безбедности саобраћаја, ускоро ће морати два пута годишње да посете линију техничког прегледа.

– Све власнике возила натераћемо да једном годишње своје возило доведу у исправно стање, а власници возила која су старија од 15 година то ће морати да чине два пута годишње – рекао је наченик Управе саобраћајне полиције Небојша Арсов.

СКАНДАЛ! ЈАНКОВИЋ: Србија да докаже да су Дечани и Грачаница српски манастири

Он је навео и да је просечна старост возила у Србији 16 година и техничка исправност је једна од најбитнијих карика у укупној безбедности саобраћаја на нашим путевима.

Он је рекао да поступак техничког прегледа у Србији до сада није био на високом нивоу, али , како каже, са изменама Закона о безбедности саобраћаја отвориће се и услови да се примени нови систем техничких прегледа.

(ВИДЕО) ИНЦИДЕНТ У СКУПШТИНИ: Бошко гађао мишем од лаптопа Мартиновића у лице!

Тренутне цене техничких прегледа у Србији за возила Б категорије се крећу од 800 до 2.400 динара, мада је неретко ова „услуга“ бесплатна ако се возило осигура у једној од осигуравајућих кућа са којима линије за проверу техничке исправности имају уговор.

– Неисправност возила у саобраћајним несрећама, према статистици, учесвује са 2,5 одсто, али то није прави показатељ техничке исправности возила у Србији – рекао је Арсов.

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ:

БЕЖАЛА КРОЗ ПРОЗОР У ДОЊЕМ ВЕШУ: Девојчицу (14) отели и 5 дана дрогирали и силовали! 20 мушкараца се иживљавало над њом!

ПРЕТИ ЗРАЧЕЊЕ: Русија потврдила повећану радиоктивност изнад Урала

Матвијенкова Вучићу: Путин вас чека у Москви

Дејтонски споразум – 22 године после

Извор: rs.sputniknews.com

Оставите коментар

Пратите нас на Фејсбуку!

Временска прогноза

Београд
29°
28°
Wed
29°
Thu
30°
Fri
31°
Sat