Printscreen
Политика Србија

ВЛАДИМИР ПУТИН: Резолуција 1244 предвиђа могућност присуства српске полиције и граничара на Косову и Метохији! А где су они?

(ФОТО/ВИДЕО) Заветници поручили: „НЕКИ ИМАЈУ ПРИЈАТЕЉЕ, МИ ИМАМО БРАЋУ“

На конференцији за медије председник Русије Владимир Путин је након разговора са председником Србије Александром Вучићем. рекао да очекује јачање руско-српске сарадње:

– Наставља се сарадња у области дигитализације, инфраструктуре, образовања и других области. Кључна сфера руско српске сарадње је енергетика. Следеће године Извоз руског гаса у Србију је повећан, а Гаспром планира да повећа испоруке гас до 3,5 кубних метара. Биће проширен капацитет Банског двора, наставља се рад у јачању гасне мреже у Србији и све ће то повећати енергетску безбедност региона. НИС је компанија која даје највећи допринос буџету Србије, друга наша компанија помогла је Србији око обнове Ђердапа.

(ФОТО) НОВА ПОДВАЛА ОПОЗИЦИЈЕ: Да су редовно ишли у Храм, знали би за улаз из Катанићеве

Значајан је допринос и у реконструцији железница у Србији. Размотрили смо и питање војно техничке сарадње, наставићемо праксу заједничких војних вежби. У Србији се редовно одржавају руски културни фестивали, који су успешни. Мени је драго да ћу данас имати прилику да ћу посети Храм Светог Саве, који је показатељ руско-српског пријатељства „, рекао је Путин.

– Што се тиче КиМ, наш став је познат, залажемо се за постизање одрживог решења на основу Резолуције 1244. На жалост, приштинска страна је предузела низ провокативних корака који могу да изазову нестабилност. Русија дели забринутост српског руководства у вези КиМ, јер кораци које је предузела Приштина у последње време могу довести до дестабилизације Балкана. Убеђен сам да ће доћи до даљег јачања руско-српске сарадње, рекао је Путин.

СРБИЈА ЧЕКА ПУТИНА! Авион председника Русије ЛЕТИ ИЗНАД СРБИЈЕ – ПРАТЕ ГА МИГОВИ НАШИ МИГОВИ!

С тим у вези он је оценио да је одлука о трансформацији КБС у војску кршење Резолуције 1244, која не допушта било какво формирање војске, осум присуства војног контингента УН.

На питање о Турском току, Путин је рекао да је Русија спремна да реализује Турски ток, и да Москва сада на томе ради са Србијом и да је спремна да уложи неопходне ресурсе, око 1,4 милијарде долара, али да ће на крају крајева то зависити од других земаља ЕУ.

– Некад смо планирали Јужни ток, али је он заустављен без наше кривице. Сад Бугарска исказује интересовање за Турски ток, и ми смо спремни за инвестирање. Од нас мало шта зависи, рекао је Путин.

ХАРАДИНАЈ УДАРИО НА ПУТИНА ПРЕД ДОЛАЗАК У БЕОГРАД! Окомио се на њега због једне изјаве, лидер Русије неће веровати својим ушима шта му је зликовац рекао!

Што се тиче КиМ, он је рекао да је Русија активно учестовала, а што се тиче посредничке улоге, ЕУ је наступила као посредник, али се слабо шта испуњава, као на пример Заједница српских општина.

PRINTSCREEN

– По Резолуцији 1244 предвиђена је могућност присуства српских полицајаца и граничара на терирорији КиМ, а тога нема. Треба поштовани међународно право, рекао је Путин.

Поводом дочека испред Храма Светог Саве, Путин је рекао да сумња да ће успети тамо да каже нешто, али је рекао да се са разумевањем односи према исказивању пријатељства.

(ФОТО) МИСТЕРИЈА ЦРНОГ КОФЕРА ПРЕДСЕДНИКА РУСИЈЕ Сви гледају у Путина и Вучића, а нико није приметио човека који иде иза њих! Од торбе коју носи у рукама дрхти свет!

– Односи Русије и Србије су се развијали током векова, руски и српски народ су повезани духовномо блискошћу, и Срби кажу да кад смо заједно нас очекују победе. Ево сад би се обратио људима који нас чекају, да кршење Резолуције сматрамо веома опасним и међунардоно право треба да буде испоштовано. Ми пажљиво пратимо шта се дешава у региону, и мислимо да су се неке одлуке су раније доносиле само ради развлачења Србије и оне не могу да донесу стабилност. Ми морамо да убедимо наше партнере да ако желимо стабилност у региону, мора се наћи компромис који треба поштовати.

Начин на који су француски медији известили о доласку Путина у Србију погађа право у срж српско-руских односа!

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ:

(ФОТО) ПЛАНИРАО РАКЕТОМ ДА РАЗНЕСЕ БЕЛУ КУЋУ: Ухапшен екстремиста који је хтео антитенковским пројектилом и експлозивом да нападне и Кип слпободе!

ТРАГЕДИЈА У МАРАДИКУ, УЧЕНИЦА ПРЕМИНУЛА У ШКОЛИ! Милица (14) пала у зборници, наставници притрчали, али девојчици није било спаса!

Патријарх спремио драгоцен поклон за Путина

ДОЧЕКУЈУ ГА КАО БОГА: Хрватски медији овако ИЗВЕШТАВАЈУ о ПУТИНОВОЈ ПОСЕТИ Београду и ОТКРИВАЈУ шта СРБИЈА ДОБИЈА

ДАЧИЋ: Путин не доноси решење за КиМ, он нас пита које је!

Извор: Kurir.rs

Оставите коментар

Пратите нас на Фејсбуку!

Временска прогноза

Београд
20°
28°
Thu
29°
Fri
29°
Sat
24°
Sun