Политика Србија

Владика Порфирије: Колинда и Вучић дају наду

Митрополит загребачко-љубљански Порфирије рекао је вечерас, после сусрета са председницима Србије и Хрватске, да српски народ у Хрватској има проблем да се декларише, те да се зато често повлачи у себе и покушава да се камуфлира.

ЈЕЛЕНА МИЛИЋ НАПАЛА МРТВОГ НЕБОЈШУ ГЛОГОВЦА! Није ми јасно како се доспева у АЛЕЈУ ВЕЛИКАНА!

Он је, у изјави за Пинк, рекао да позив председнице Хрватске и њено заједничко појављивање са председником Србије даје наду Србима из Хрватске да постоји перспектива и да ће се односи макар мало унапредити.

 „Постоји низ проблема, а сигурно један од највећих је егзистенцијално питање, економски услови у којима наши људи живе. Не треба генерализовати, али има оних који живе на ивици егзистенције, док је у урбаним срединама за нијансу другачије, јер тамо наши људи имају могућност да се лакше камуфлирају и интегришу, али не онакви какви јесу, већ одустајући од себе и свог идентитета“, рекао је Порфирије.

ОВАКО СУ МАРЈАНОВИЋИ МУЧИЛИ ЈЕЛЕНУ!

Он је додао да свака влада треба да помаже националним мањинама и истакао да су закони у Хрватској добри, као и да се српски представници у парламенту Хрватске труде и боре за живот Срба.

„Ова посета Вучића Хрватској и покушај да се стави тачка на реторику која производи мржњу на мржњу, да се разговара цивилизовано, то обећава даљу будућност“, рекао је Порфирије.

Америчка коалиција убила Руса у Сирији

Он је рекао да нада увек постоји, те да је легитимно да свака држава има своју границу, али да су Срби и Хрвати вековима упућени једни на друге, да су се многе породице сјединиле и да је тешко рећи ко је Србин, а ко Хрват.

„Ово је велики дан, како је Колинда, а нарочито Вучић наступио и мислим да ће изазвати код људи позитивну реакцију која је важна за будућност“, рекао је Порфирије.

НАРКОМАН УБИО ХЕРОЈА СА КОШАРА! Изрешетан ратни ветеран у Калуђерици!


РЕКЛАМА
МИЛИЦА ЂУРЂЕВИЋ СТАМЕНКОВСКИ: Пола Београда нема канализацију, а за Боркине фекалије мора да се нађе!

Београд има снаге – ЗАВЕТНИЦИ

МИЛИЦА ЂУРЂЕВИЋ СТАМЕНКОВСКИ: Пола Београда нема канализацију, а за Боркине фекалије мора да се нађе!Београд има снаге – ЗАВЕТНИЦИ 10✔Цео говор погледајте на следећем линку: https://www.youtube.com/watch?v=2lBpltgYbqk

Posted by Српски сабор Заветници on Monday, 12 February 2018

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ:

КНЕЖЕВИНА ПРОТИВ ЕУ: На изборима у Монаку победили евроскептици

Почело дешифровање „црних кутија“ авиона Ан-148

Зорану Марјановићу продужен притвор, још није добио оптужницу

Паткари сами себи уништили изложбу

Извор: rs.sputniknews.com

Оставите коментар

Пратите нас на Фејсбуку!

Временска прогноза

Београд
15°
17°
Tue
23°
Wed
24°
Thu
26°
Fri