wikipedia.org
Економија Србија

Влада усвојила буџет за 2018.

Влада Србије усвојила је Предлог закона о буџету за 2018. годину којим су планирани приходи у износу од 1.178 милијарди динара, а расходи 1.207 милијарди динара.

(ВИДЕО) ЗЛОЧИНАЦ ПРАЉАК ПОПИО ОТРОВ У СУДНИЦИ! Прекинуто суђење Хрватима у Хагу!

Основни циљеви буџета за наредну годину фокусирани су на одржавање постигнуте макроекономске стабилности и наставак примене мера фискалне консолидације, као и даље смањење учешћа јавног дуга у БДП-у започето у 2016. години.

(ФОТО) СЕСТРА УБИЈЕНОГ МАРКУША ОСТАВИЛА СТАТУС ОД КОЈЕГ СУ СВИ ЗАНЕМЕЛИ: Ја те молим брате док болујем…

Планирани фискални дефицит на нивоу републике за следећу годину износи 0,6 одсто БДП-а, односно 28,4 милијарде динара што је 40,7 милијарди динара ниже од дефицита планираног буџетом за 2017. годину, саопштило је Министарство фиансија.

(ВИДЕО) СВЕМИР КРИЈЕ СТРАШНУ ТАЈНУ: Паралелни свет постоји, а ово је доказ!

Очекује се да приходи буџета од наплате пореза буду 988,6 милијарди динара, од чега је наплата ПДВ-а 503,4 милијарде.

Буџет за наредну годину планиран је на основу прогнозе да ће у 2018. години реални раст БДП-а износити 3,5 одсто уз БДП дефлатор од 2,8 одсто и индекс потрошачких цена на мало од 2,7 одсто.

(ВИДЕО) КЛЕТВА КОЈА ЈЕ УБИЛА СЕДАМ ПРЕДСЕДНИКА САД: Индијански поглавица је гледао покољ свог народа, па рекао ове речи

Ова пројекција раста БДП-а, поред осталог, заснована је на елементу подизања агрегатне тражње кроз повећање плата и пензија и развојној оријентацији буџета која се базира на великом повећању инвестиција.

У односу на реализацију у текућој години, инвестиције ће у следећој години по први пут бити тридесет одсто веће и износиће преко 180 милијарди динара на нивоу опште државе, односно 128 милијарди динара на нивоу републике, наводи се у саопштењу министарства.

(ВИДЕО) УЖАСАВАЈУЋИ ТРЕНУТАК! ТИГАР ПОБЕГАО ИЗ КАВЕЗА У ЦИРКУСУ: Улетео међу гледаоце, а онда је почео хорор!

Приоритет остаје даље унапређење пореског система који стимулативно делује на привредну активност и запошљавање и истовремено обезбеђује већу ефикасност наплате пореза и смањење сиве економије.

Фокус ће бити и на јачању стабилности и отпорности финансијског сектора, отклањању препрека привредном расту и подизању конкурентности спровођењем свеобухватних структурних реформи, наставку реформи јавних предузећа, као и подизању укупне ефикасности јавног сектора.

(УЗНЕМИРУЈУЋИ ВИДЕО) Украјинац је прекршио примирје, а онда је снајпериста ДНР испалио само један метак

На истој седници, Влада Србије усвојила је и Фискалну стратегију за 2018. годину са пројекцијама за 2019. и 2020. Ова стратегија представља оквир за израду Предлога закона о буџету за 2018. годину.

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ:

ШОКАНТНО ОТКРИЋЕ О ЗОРАНУ МАРЈАНОВИЋУ: Ево зашто је бежао од Јецине другарице, ко ђаво од крста!

ЦРНОГОРСКА ОПОЗИЦИЈА ЗОВЕ ЛАВРОВА У ПОМОЋ: Зашто се спомиње Кадиров пред ЦГ судом?

Хашки суд потврдио да је постојао удружени злочиначки подухват у случају „Прлић“

Извор: Танјуг

Оставите коментар

Пратите нас на Фејсбуку!

Временска прогноза

Београд
24°
29°
Tue
31°
Wed
30°
Thu
26°
Fri