Занимљивости

Више од половине Земљана је сигурно – ванземаљци постоје

Скоро половина људи верује да ванземаљци постоје, и жели с њима да контактира, показало је истраживање спроведено у 24 земље које нуди објашњење за популарност франшизе "Ратова звезда" 40 година након приказивања првог филма.

Научници су пред почетак приказивања „Последњег Џедаја“ објавили резултате истраживања, према којем 47 одсто од 26.000 испитаника верује да „постоје интелигентне ванземаљске цивилизације у свемиру“.

Још већи број, 61 одсто, одговорио је потврдно на питање да ли верује „у постојање неког облика живота на другим планетама“.

Отприлике четвртина испитаника изјавила је да не верује да интелигентна бића живе ван Земље, саопштили су научници компаније Глоцалитиес.

Међу онима који верују да у свемиру нисмо сами, 60 одсто изјавило је да би требало да успоставимо контакт са ванземаљским цивилизацијама.

Иако није реч о првом истраживању које се бави ставовима у вези са постојањем ванземаљских бића (већ су спроведена у Немачкој, Британији и САД, која су имала сличне резултате), научници кажу да је у питању најобимније истраживање тог типа, које има глобалне размере.

Највише људи који верују у интелигентни ванземаљски живот је у Русији (68 одсто), следе Мексико и Кина, а на дну листе су Холанђани, међу којима само 28 одсто верује у ‘мале зелене’.

Истраживање је трајало од децембра 2015. до фебруара 2016, а спроведено је на 15 језика, у земљама чије становништво укупно чини 62 одсто светске популације, и које имају удео од 80 одсто када је у питању глобална економија.

Извор: 24 сата

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ:

Убијено 14 мировњака УН у Конгу

Дачић повлачи „ручну“, нешто се спрема…

У САД отворено чак 228.000 радних места у новембру

Оставите коментар

Пратите нас на Фејсбуку!

Временска прогноза

Београд
21°
29°
Sat
31°
Sun
30°
Mon
26°
Tue