Илустрација (Фото: Правда)
Блиски исток Свет

(ВИДЕО/МАПА) ФРОНТОВИ ГОРЕ: Саудијци надиру на западу и северу, Хути се не предају без борбе, снимци са првих линија

Снаге лојалне председнику Хадију, уз подршку саудијских окупатора, успеле су да пробију линије Хута на граници деверних покрајина Сада и Ал Јауф. Саудијци су објавили да су уништили магацин муниције Хута и убили 15 бораца.

Ово предавање не смете да пропустите! Први пут у Београду!

Саудијци су саопштили да су у ов-ом пробоју успели да заробе главном командатна ракетних јединица Хута, који је одговора за испаљивање балистичких пројектила на Саудијску арабију, али није саопштен његов идентитет.

(ВИДЕО) ШЕФ ФБИ СЕ ПОКАЈАО ШТО НИЈЕ ПОВЕРОВАО ОВОМ СРБИНУ: Дошао да их упозори на напад, избацили га напоље! 2 МЕСЕЦА КАСНИЈЕ СВЕ СЕ ОБИСТИНИЛО!

НЕНАД ЈЕЗДИЋ РАСПАЛИО ПО РИЈАЛИТИЈИМА: Не знам ко тих гов…а више може да се нагута?

Са друге стране Хути наводе да су освојили Табат ал Казан област и још неколика позиција у Мавза дистрикту у провинцији Таиз. Они тврде да су у борбама уништили два возила судијаца и заробили један ракетни лансер.

(ФОТО) ОГЛАСИО СЕ РАДУЛОВИЋ ПОСЛЕ ПОРНО СКАНДАЛА: Ево шта је рекао

На фронт ка луци Худеида у западном Јемену, чланови саудијске коалиције настављају да шаљу  појачања. На фронт су стигле и јединице Уједињених арапских емирата а циљ офанзиве је заузимање последње луке која је у рукама Хута.

Након заузиммања града Коха напредовање ја заустављено. Хути су пружили жесток отпор и уништили 5 оклопних и 12 других возила снага лојалних председнику Хадију.

Очекује се да се борбе интезивирају наредних дана, циљ Саудијаца и њихових савезника је да заузму луку Худеида а на северу да Хуте потисну у њихово упориште, провинцију Сада.

У Сечњу пада власт?! Опозициони лидер Вукашин Баћина ексклузивно за Говори Србија

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ:

Цена Мајдана: Како је Украјина постала најсиромашнија земља Европе

ЛАЗАНСКИ: САД и Европа више не мисле исто – ЗА БРИСЕЛ ЈЕ АМЕРИКА ПОСТАЛА ПРОБЛЕМАТИЧНИ ЏИН!

ХАГ МИ НУДИО ПРОМЕНУ ИДЕНТИТЕТА АКО ОПТУЖИМ МИЛОШЕВИЋА: Шокантна исповест Николе Шаиновића!

Извор: Правда

Оставите коментар

Пратите нас на Фејсбуку!

Временска прогноза

Београд
22°
28°
Fri
29°
Sat
31°
Sun
31°
Mon