Printscreen
ВИДЕО Политика Србија

(ВИДЕО) ЗСО ШТО ПРЕ: То је једини начин да Шиптари не заузму север Косова и Метохије!

Заузимање севера Косова и промена етничке структуре у срединама јужно од Ибра - најкраће, тако изгледа план Приштине, који је недавно открио председник Александар Вучић. План Приштине је, како је рекао, да до 2030. године све српске средине, сем Штрпца буду са већинским албанским становништвом. Због тога, Београд инсистира да се што пре формира Заједница српских општина.

– Израчунали су они, видео сам им ја студије и за Грачаницу и за друго. У свима пише у којим годинама Албанци постају већина, Ново Брдо већ за годину и по дана. Њима је једини циљ који имају заузимање Севера – рекао је председник Александар Вучић.

Циркус у јутарњем програму: ШЕШЕЉ ХТЕО ДА ИШУТИРА МАРИЋА

Кројење таквог плана Приштине, за Србе није новина. Сведоче му готово две деценије. У Угљару код Косова Поља до 1999. није било ниједног Албанца, а данас их је више од Срба.

– Постоје групе Албанаца које су плаћене не знам одакле и које се појаве са неком количином новца и онда они када реше да купе неку кућу, тај чију су кућу решили да купе тај ће бити у жестоком проблему – каже Живорад Лазић, професор из Угљара код Косова Поља.

– Ако узмете Брђане – то је општина коју су почели да настањују Албанци тврдећи да припадају Митровици. Или, узмете Грачаницу или Чаглавицу, тамо су Срби масовно продали своја имања после 2004. године и тамо се хтели, не хтели мења структутра у корист Албанаца – каже Душан Јањић из Форума за етничке односе.

(ВИДЕО) ШИПТАРИ У ПАНИЦИ! ВОЈСКА СРБИЈЕ СА МИ-35 НА КОСОВУ ЗА 45 МИНУТА! Стиже озбиљно појачање – МОЋНИ РУСКИ ХЕЛИКОПТЕРИ!

Коначна корист, како РТС сазнаје, крије се у неколико тачака плана за општине јужно од Ибра. Осим откупа српских имања, подразумева и планску изградњу насеља за Албанце, масовну промену пребивалишта, уписивање у бирачке спискове, застрашивања, хапшења.

Останак Срба упитан је и када им се, примера ради, због изградње ауто-пута одузме више од 200 хектара пољопривредног земљишта.

– То су људи који се баве пољопривредом, људи који живе од пољопривреде и када му одузмете земљу, ви сте њега убили. Тај притисак неко може, неко не може да издржи. А ми то трпимо 18 година – каже Лазић.

Помоћ се очекује од државе. Предлог појединих аналитичара је да се у јужној покрајини примене иницијативе из централне Србије и демографске и економске.

(УЗНЕМИРУЈУЋИ ВИДЕО) УБИСТВО ПРЕД КАМЕРАМА: Возач је направио фаталну грешку УПЕРИО ЈЕ ПИШТОЉ У ПОЛИЦАЈЦА!

– Подржати инвестиције, решити проблем универзитета и ако треба мотивисати привреднике из Србије да праве универзитете у српским срединама јер школство доводи младе. Развојем здравства, превенције, дизања домова здравља и пре свега запошљавањем. Нема друге политике и мислим да на томе треба инсистирати – каже Јањић.

Стратегијом којом би општине промениле етничку структуру упитан би био њихов улазак у ЗСО у коју могу само оне са српском већином. Отуда, Београд жели што скорије формирање, а албанска страна га одлаже већ пет година. Подстакла га је, коначно, ЕУ – формирање ЗСО очекује у наредна четири месеца.

ВЕЛИКА ПЛАНА НЕ ПАМТИ ОВАКВУ ТРАГЕДИЈУ: Брат и сестра умрли од туге једно за другим у само 33 дана?! Певачица умрла, њен брат се бацио под воз

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ:

ПОПОВИЋ УОЧИ ВАСКРСА: Никада нећемо продати веру за вечеру!

ВЕЛИКА ПЉАЧКА ИЗА „ГВОЗДЕНЕ ЗАВЕСЕ“: Албанци користе и мртве Србе да отму милијарде евра

ВАСКРШЊА ПОСЛАНИЦА МИТРОПОЛИТА АМФИЛОХИЈА: ​Само победа над смрћу даје смисао животу!

СРАМОТА – Погледајте како данас изгледа кућа солунца Драгутина Матића!

НОВИ ДЕТАЉИ ПРВЕ ОТМИЦЕ ЗЕМУНСКОГ КЛАНА, СТАРЕ 21 ГОДИНУ Шиптара сам знао површно, нисам пословао с њим!

Извор: РТС/Информер

Оставите коментар

Пратите нас на Фејсбуку!

Временска прогноза

Београд
13°
23°
Sat
26°
Sun
26°
Mon
26°
Tue