ВИДЕО Русија Свет

(ВИДЕО) ЗОВУ ИХ ПУТИНОВИ ДУХОВИ: О овој најмоћнијој служби у Русији мало се зна, а ево и зашто!

Федерална служба обезбеђења (ФСО) најтајнија је специјална организација у Русији, затворенија чак и од ФСБ.

Ова моћна служба потекла је из Деветог директората КГБ-а, још у време Совјетског савеза. Њихов примарни задатак јој је безбедност руског председника Владимира Путина. ФСО је до те мере затворен да се све информације о овој организацији махом базирају на претпоставкама.

ЗАХВАЉУЈУЋИ ЊЕМУ СРПСКО ПОДЗЕМЉЕ ЈЕ ПОКОРИЛО НЕМАЧКУ: Тврдио је да је живео пет живота, да је био темплар и масон… ОТКРИВАМО ЗБОГ ЧЕГА ЈЕ УБИЈЕН ТАПИ!

Јавности се не саопштавају никакви извештаје о операцијама ФСО, а оно што се зна из писања руских медија махом је штуро штиво које се не допуњује већ годинама. Управо због њихове тајновитости називају их и „духовима“.

Службу је 16 година водио генерал Јевгениј Муров, стари колега Владимира Путина из дана када су службовали у КГБ. Након пензионисања Мурова, контролу над ФСО 2016. преузео је његов заменик Дмитриј Кочњев.

НЕДОСТАЈАО САМ ВАМ?! Насмејани Путин освануо на згради Форин офиса у Лондону!

Претпоставља се да има око 50.000 униформисаних припадника, као и неколико хиљада оних који раде у дубокој тајности. Поред тога, они контролишу фамозни „чегет“ – актовку у којој се налазе контроле за нуклеарно наоружање Русије.

Иако је примарни задатак ФСО да заштите председника Русије, њихови припадници старају се за безбедност судија, министара, високих званичника, а неретко и заштићених сведока.

Руска „Новаја газета“ писала је да ФСО има бар двојицу Путинових двојника, који се користе за потребе „егзибиција“ попут пловидбе мини подморницом по морском дну, пилотирање авионом и сличне по живот опасне активности.

ХОРОР: Мајка ћерку угурала у комору за тесто и ПУСТИЛА ПАРУ!

Идентитет припадника ФСО држи се у насјтрожој тајност, мада руски медији пишу како се агентима у неколико наврата „омакло“, те су на друштвене мреже постављали своје фотографије са великих догађаја на којима су пратили председника Путина. Ипак, те слике су експресно нестале и више се не могу пронаћи на интернету.

Како је писао руски портал „Russia Beyond“, ФСО има право да врши оперативну истрагу, прислушкује разговоре, отвара писма, приводи грађане, претреса станове и конфискује аутомобиле. Под њиховом контролом је свака 12. улица у Москви, а о свим грађанима који у њима живе воде се посебни досијеи.

Руски портал РБК писао је о „немилосрдном рату међу руским тајним службама“, који се водио за примат и наклоност председника. У том сукобу ФСО је, према писању тог портала, однео победу над ФСБ.

(ВИДЕО) Српска честитка Путину дуга 60 метара

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ:

У СРБИЈИ НОВА ОБАВЕЗНА ВАКЦИНА ПРОТИВ ОПАСНЕ БАКТЕРИЈЕ: Даваће се деци у домовима здравља почев од 2. априла!

Протеране руске дипломате напустиле амбасаду у Лондону

ХИРУРГ СА ИНСТИТУТА ЗА ОНКОЛОГИЈУ ОТКРИВА СВЕ О КАНЦЕРУ ДОЈКЕ: Др Марко Бута говори о томе да ли је рак излечив и има ли истине да шећери хране малигне туморе

Извор: Kurir.rs/rbth.com

Оставите коментар

Пратите нас на Фејсбуку!

Временска прогноза

Београд
20°
24°
Mon
27°
Tue
25°
Wed
19°
Thu