Printscreen
ВИДЕО Свет

(ВИДЕО) ЗАТВОР ГОРИ И ОД АЛКАТРАЗА: Најозлоглашенији робијаши овде живе у самицама од 6 квадрата, а контакт са људима имају само МИНУТ дневно

У Кањон Ситију, центру Округа Фримонт у америчкој савезној држави Колорадо, налази се чак 13 затвора са укупно 7.600 робијаша, па је због тога овај крај познат и као Призон вели, односно Долина затвора. Убедљиво најозлоглашенија је казнена установа АДX Флоренс.

Из најбоље обезбеђеног затвора у САД још нико није успео да побегне, па је због тога познат и као “Алкатраз Стеновитих планина”. Овде су затворени починиоци најтежих злочина, који, према речима Нормана Карлоса, бившег директора Управе за затворе (БОП) “немају никаквог поштовања према људском животу”.

ОПРЕЗ! ОВО СУ ПРЕВАРЕ КОЈЕ ХАРАЈУ СРБИЈОМ: Опасне лепотице, лажне хуманитарне акције, бели магови! ЕВО КАКО МОГУ ЛАКО ДА ВАМ ИСПРАЗНЕ НОВЧАНИК

Међу њима су Закаријас Мусауи, један од саучесника у организовању напада 11. септембра 2001, Тери Николс, учесник бомбашког напада у Оклахома Ситију, “Унабомбер” Тед Качински, који је писмо бомбама усмртио три особе, и Џохар Чарнајев, који је 2013, заједно са убијеним братом Тамерланом, извршио напад на Бостонском маратону.

Затворски комплекс је делимично под земљом и окружен је веома високим зидинама тако да затвореници не могу да виде даље од њих. Због тога су потпуно дезоријентисани, што је и био циљ, како би се спречили могући покушаји бекства. Од када је Флоренс отворен, још нико није побегао.

АДX Флоренс је саграђен после убиства чувара у затвору за најтеже злочинце Марион, у Илиноису, 1983. Тада су двојица затвореника у два одвојена инцидента убила двојицу чувара. Влада је ставила на располагање 60 милиона долара за изградњу супер затвора, а округ Фримонт је лобирао за прикупљање додатних средстава, након чега су житељи купили 240 хектара земље и поклонили га Министарству правосуђа.

ПУСТИТЕ МЕ ДА ГА ДОКРАЈЧИМ: Застрашујући детаљи суровог убиства тинејџера у Панчеву! ОСУМЊИЧЕНИ БИО ДРОГИРАН?!

Услови у затвору су изузетно тешки. Робијаши проводе 23 сата у самицама димензија димензија 2×3,60 метара. Застакљени прорез 120×10 центиметара омогућава само поглед у небо, па затвореници не могу ни да наслуте у ком делу затвора се налазе. Свака ћелија има бетонски кревет, писаћи сто, хоклицу и полицу.

Туш има аутоматизовани тајмер, издавање хране и комуникација одвијају се кроз мали прорез на двоструко обезбеђеним челичним вратима. Затвореници мање од минут дневно долазе у додир с другим људима.

Појединци имају телевизор, али се емитују само канали с верским садржајима, саветима за васпитавање и терапијом против агресије. Робијаши могу да вежбају у ћелији, а пет сати недељно у теретани, искључиво појединачно, наравно, уз надзор. У теретани се налази само шипка за згибове, јер би тегови и остале справе могли да послуже као оружје.

Један сат дневно затвореници излазе у двориште да удахну свеж ваздух, у пратњи најмање три припадника обезбеђења. Руке и ноге су им везане за ланац око струка. У дворишту их затварају у кавезе. Простор је бетониран и окружен високим зидом, а горе се налазе решетке, како би се спречиле евентуалне акције ослобађања хеликоптером.

Ловац убио колегу мислећи да је дивља свиња, а онда је урадио нешто још горе

Капацитет затвора је 500 људи. Годинама су овде затварани и психички болесници, иако то званично није дозвољено. Тужба против БОП открила је да су им ускраћивани лекови.

„Не дајемо лекове за расположење“, рекли су наводно затворски лекари оболелима, који су били препуштени сами себи. Последице су биле самоповређивање и сакаћење сопственог тела, многи психички оболели робијаши извршили су самоубиство. После тога је БОП био приморан да подигне нову високо обезбеђену казнену установу за психички болесне криминалце, која се налази у Атланти.

(УЗНЕМИРУЈУЋИ ВИДЕО) ПАЛЕСТИНАЦ НОЖЕМ ИЗБО ИЗРАЕЛСКОГ ЧУВАРА: Шокантан напад на главној аутобуској станици Јерусалима!

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ:

Вучић на првом састанку комисије за станове: Квадрат просечно 500 евра, изградња од пролећа

СТОП ЗА ПИЈАНЕ ВОЗАЧЕ: Од данас полиција појачава КОНТРОЛУ НА АЛКОХОЛ

Загреб оптужбама прикрива зверске злочине над Србима

Извор: Курир

Оставите коментар

Пратите нас на Фејсбуку!

Временска прогноза

Београд
20°
28°
Tue
27°
Wed
29°
Thu
30°
Fri