ВИДЕО Свет

(ВИДЕО) ЗАСТРАШУЈУЋИ ПРИЗОРИ: Континент је већ почео да се цепа на два дела и то много брже него што су сви мислили!

Иако би тек за милион година Африка могла да остане без свог источног дела, због цепања континента, ова природна појава већ сада изазива проблеме.

Геолошки процеп на „источном рогу“, који ће једног дана испунити океан, шири се много брже него што су научници претпостављали.

Због тога се кенијски прометни пут Маи Махиу урушио када се испод њега појавила пукотина, саопштила је Кенијска национална управа за ауто-путеве.

(ВИДЕО) ЈОВАНА ЈОКСИМОВИЋ СЕ РАСПЛАКАЛА УЖИВО У ЈУТАРЊЕМ: Није могла да заустави сузе, па напустила емисију, а ви ћете се ЦЕПАТИ од смеха кад чујете зашто

У процеп је продрла вода, додатно погоршавајући ситуацију стварањем додатних пукотина у земљишту.

„Велики расцеп раздваја Африку на две плоче. Установили смо да се сомалска плоча одваја од остатка континента брзином од 2,5 центиметара годишње. Уколико се овај тренд настави, сомалска плоча наставиће да се одваја од нубијске плоче, што би могло додатно да угрози постојећу инфраструктуру и безбедност становништва“, рекао је геолог Дејвид Адеде.

БИВШИ МУЖ ГАСИО ЦИГАРЕТЕ ПО ЊОЈ: Ивана га је ТУЖИЛА, а ПРЕСУДА која је сад донесена ће ШОКИРАТИ многе

Научници ће наставити да раде на проучавању ове појаве, како би могли да саветују владу у вези са најбезбеднијим местима за грађење путева и кућа.

Одвајање сомалске плоче изазвано је кретањем дела Земљиног омотача, који преноси топлоту од Земљиног језгра ка њеној површини.

(ВИДЕО) СНИМАК СА КРУЖНОГ ТОКА У БЕОГРАДУ О КОМЕ БРУЈИ СРБИЈА! Ево шта се заправо крије иза видеа, огласиле се градске службе!

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ:

(ВИДЕО) БИО ЈЕ И ОСТАО НАЈВЕЋИ ЧУДОТВОРАЦ У КОПАЧКАМА: Ово је магија коју је могао да изведе само Роналдињо!

ПОСЛЕДЊА ЖЕЉА МИКЕ АНТИЋА: Није могао да говори, али је комшији послао цедуљу у ноћи када је умро и у 3 реченице СВЕ РЕКАО

ЦРКВА ХЕВИ МЕТАЛА И СВЕМИРСКИХ ЉУДИ! Ово су најбизарније религије на свету!

Извор: Курир

Оставите коментар