ВИДЕО Свет

(ВИДЕО) ЗА ОВУ СЕКТУ ЕКСПЕРТИ КАЖУ ДА ЈЕ НАЈОПАСНИЈА У 2018: Вођа је био у затвору због силовања, представља се као Месија и врбује девојке за своје невесте

Једна од најопаснијих секти у 2018. години је Провиденс чији је оснивач и вођа недавно изашао из затвора у којем је 10 година био због силовања, тврде светски стручњаци за секте.

Основана је 1982. у Јужној Кореји, а њени чланови верују да је њен вођа Месија, односно Христова друга појава, без обзира што је Џанг осуђен за силовање.

Врховни суд Јужне Кореје га је осудио на 10 година робије због силовања и злостављања. Због оптужби је 1999. године побегао из земље, али је 2007. ухапшен у Кини и испоручен Јужној Кореји.

ШЕШЕЉ: Сергеју ћу променити лични опис!

Рик Рос, експерт за секте из САД истиче да је људски мозак далеко ломљивији него што мислимо, те да свако може бити заведен од стране деструктивне секте уколико се поклопе околности и моменат. Он објашњава да је заједнички фактор свим сектама, без обзира да ли су старије или нове, да су изграђене око харизматичног појединца. То је, случај и са сектом Провиденс која је сада позната као Хришћнска еванђелистичка мисија, а раније и као „Исус Морнинг Стар“ (ЈМС).

Млада Аустралијанка Лиз је једна од девојака која се једва ишчупала из канџи ове секте. Постала је њена жртва на наизглед безазлен начин. Док се шетала тржним центом у њеном родном граду Канберију, пришла јој је жена корејског порекла „са великим осмехом“ и упитала да ли је модел. Три године касније, Лиз је морала да се чупа из секте.

„Нисам мислила да се придружујем било чему“, рекла је. „Рекли су да раде хришћнску уметничку представу. Послали су ми на мејл неке слике и изгледало је дивно. Изгледало је сјајно, па сам рекла да ћу се наћи са њима да поразговарамо о евентуалном учешћу“, објаснила је.

Осам месеци након првог попуњавања формулара, Лиз се преселила у заједничку кућу у власништву ЈМС-а. Годину дана касније, посетила је Јунг Миунг-Сеок у затвору и „награђена“ бисерном огрлицом за коју јој је речено да симболизује вагину.

„Главно веровање у групи је да је Џанг Месија и представља бога, а ми смо имале улогу његових невести. Рекли су нам да је био у затвору јер га прогањају и лажно оптужују, исто као и Исуса“, објаснила је Лиз.

Лазански: Русијо, ми смо прошли кроз то 1999

Добила је дупли рам за слике са урамљеним сликама Исуса и Џанга и то је био предмет испред којег се молила.

„Добила сам и бисерну огрлицу, као и све нове девојке које су одлучиле да се посвете Џангу и да се никад не удају. Како нам је објашњено, његов иницијал на огрлици је био закачен за бисер у средини који је симболизовао вагину“.

„Џунг је опседнут женама и сексом“, објаснила је она. „Претпостављам да жели да све његове жене носе ствари које симболизују њега“.

Девојкама је речено да би требало да Џонгу пишу писма, а наглашено им је да би требало да му се обраћају као мужу или љубавнику.

ТРЕЋИ СВЕТСКИ РАТ НА ПОМОЛУ До краја дана ћемо сазнати да ли ће Трамп напасти Сирију

„Тражио ми је да му шаљем своје разголићене слике, у бикинију или са доста шминке на лицу. Писао ми је да га моја бела кожа јако узбуђује. Нека писма су била заиста интимна, рекао је да су жене најлепше кад су голе… потом ме је позвао да га посетим у затвору у Кореји. Видела сам га на 15 минута и знао ме је по имену“ рекла је она.

Међутим, то није све. Лиз је испричала да је имала задатак да регрутује нове младе и лепе девојке. Ова секта је водила школу за моделе у Канберију, а место за „лов“ је био и избор за мис на локалном универзитету.

Оно што је најстрашније је то што су девојке на перфидан начин инструиране да прекину контакт са својим породицама.

„Речено ми је да Сатана користи родитеље да одвоји девојке од групе, тако да се трудимо колико год можемо да не комуницирамо са њима“ прича Лиз и објашњава да није постојао начин да се изађе из групе. Толико су им били испрани мозгови да су веровале да ће се најстрашније могуће ствари десити ако оду.

Срећа у несрећи по њу је било када је завршила у болници због поремећаја у исхрани. Речено јој је да мора да се опоравља под надзором па је тако била у маминој кући. Њена мајка ангажовала је америчког експерта Рика Роса, у намери да проба да јој помогне. На срећу, успео је.

„Једини начин на који могу да опишем шта ми се дешавало је силовање“, рекла је она о двогодишњем искуству. „Иако није физичко – било је ментално, емотивно и то је било духовно силовање. Само сам се осец́ала нарушено “ присећа се кроз сузе Лиз.

Рик верује да је ЈМС најопаснија секта у Аустралији и означава је као једну од најопаснијих данас.

„Џан је управо изашао из затвора и, колико знам, није се уопште променио. А, из мени непознатог разлога, његова група успева да масовно регрутује нове чланице по Аустралији“, рекао је.

(ВИДЕО) Девојчици су из стомака извукли лопту од длака тешку 2,1 килограм!

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ:

НОВИ ВОЈНИ БЛОК: Припрема ли се десет моћних за крах Уније

Орбанова победа поделила Европу

Између капитулације и рата на Косову постоје решења — ово су примери

(ФОТО) ОНА ЈЕ ЈЕДНА ОД НАЈЛЕПШИХ ЖЕНА СВЕТА: Синди Крафорд признала због чега сад жали!

Извор: Курир

Оставите коментар

Пратите нас на Фејсбуку!

Временска прогноза

Београд
17°
22°
Wed
20°
Thu
20°
Fri
23°
Sat