Printscreen
ВИДЕО Политика Србија

(ВИДЕО) ВУЛИН: Докле ћемо да објашњавамо Европи – УСТАШЕ СУ БИЛЕ ГОРЕ ОД НАЦИСТА!

Министар одбране Александар Вулин запитао се докле ће Србија да објашњава Европи да су усташе биле део фашистичког апарата и да су били и гори од нациста.

Александар Вулин, поводом забране Хрватске да посети ту државу и могућим реципрочним мерама Србије, рекао је за ТВ Пинк да му није први пут, да су слично радиле и Приштинске власти и да је занимљиво да Хрвати говоре о запаљивим изјавама, али да нису рекли шта је конкретно запаљиво.

ПОД СНАЖНИМ ПРИТИСКОМ: Србија усваја документ којим се дефинитивно одбацује капитулација

– Степинац јесте био викар усташке војске. Они се обично љуте на огледало, када ставите огледало испред њих и када кажете то сте ви, они се љуте. Како да ставите те догађаје на страну када се то у њиховим главама није завршило. Очигледно се у Хрватској поштује развијање усташке заставе – истакао је Вулин.

Како додаје, они сматрају да он вређа људе који носе усташку заставу и да као антифашиста не сме да каже да тим људима нема места у Јасеновцу.

ТАЈНО САХРАЊЕН ТАСА ИЗ СЕДМОРИЦЕ МЛАДИХ: Нико од колега није га испратио, а разлог је открила Сузана Манчић

– Споменик Степинцу је нешто што се сматра званичним. Он је званично био викар усташке војске, он је то спроводио, а у Хрватској то ником не смета, и подижу му споменик – истакао је Вулин.

На то што су у Јасеновцу биле четири колоне хрватских државника, министар одбране је рекао да се злочин у Хрватској и Јасеновцу осуди појединачно, али да се никад није осудио усташки покрет.

– Нико у Хрватској није рекао да је то што је радио усташки покрет лоше. Годинама то говоримо. У Хрватској се венац положи у Јасеновцу, а онда та иста рука положи венац у Блајбург. Када долазе представници Немачке, ми не причамо о Другом светском рату, они су рекли да је то био грех и да осуђују злочине, али у Хрватској то не могу да кажу чак ни у Јасеновцу. Волео бих да сви оду тамо и виде како је то било – истакао је Вулин.

КАТОЛИЧКИ ИСТОРИЧАР ИСПРОЗИВАО ЈЕЛЕНУ МИЛИЋ И НАТО!

Како додаје, они тамо праве радни логор и добили су упозорење да морају да врате првобитну поставку.

О реципрочним мерама Србије, Вулин је рекао да се председник Вучич трудио да буде умерен и да не да оправдање за понашање Хрватске, као и да Србија жели добре односе са Хрватском.

– Ми имамо добре односе да би могли да штитимо положај српске заједнице у Хрватској, да већ једном људи добију пензије које су им ускраћене. Због тога се трудимо да водимо политику која их ни на који начин неће угрозити. Хрватска је са образложењем да сам рекао нешто што им се не допада увели вербални деликт. Они су чланица ЕУ и у тој Европи кажу да не може да се говори како им се не свиђа, да се долази и мисли како им се не свиђа. Ми желимо Европу слободног дијалога, кретања и људи, у којој је фашизам поражен. Докле ћемо да објашњавамо у тој Европи да су усташе биле део фашистичког апарата и да су били и гори од нациста – запитао се Вулин.

– Колико још генерација Срба треба да потрошимо убеђујући остатак света да смо се борили и изборили са фашизмом и да не треба да нам га враћају. Нисмо ми криви када поменемо да фашизам постоји – истакао је Вулин.

(ФОТО) ТРАГЕДИЈА КОЈА ЈЕ ШОКИРАЛА СРБИЈУ! Зашто се убила ТРУДНА ПРИПАДНИЦА ВОЈСКЕ СРБИЈЕ шест дана пред свадбу?!

– Мени су замерили када сам рекао да је мржња којом су дочекали Вучића у Загребу црна мрља на образу. Александар Вучић је све то издржао, а ко то није осетио не може да зна колико то боли. Видели сте господина Јандроковића, који је одмах одјурио, као да је чекао да што пре оде да се врати у Загреб и да каже да је то неприхватљиво – оценио је Вулин.

Он додаје да Србија не жели сталне сукобе са Хрватима и да није задовољан што мора да објашњава да усташама нема места међу цивилизованим људима.

– Зар о животињама које су водиле Јасеновац треба причати, то је срамота људског постојања, то би негде требало приказивати као ужас који се неће поновити. Докле год се то зло не уништи ми морамо да подсећамо на њега – нагласио се Вулин.

Неколико минута пред суђење са Наташом Лука Лазукић имао БИЗАРАН ЗАХТЕВ

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ:

ШЕШЕЉ: Одржаћемо скуп у Хртковцима упркос најавама да ће бити забрањен!

Западни стил — напад без истраге

ОБРАТИТЕ ПАЖЊУ: ОВО су ПРВИ ЗНАЦИ РАКА! Оболели од ове опаке болести ОПИСАЛИ СУ ПРВЕ СИМПТОМЕ!

 

УСТАШЕ НАСТАВЉАЈУ ПРОГОН СРБА! Келеминец поново испред седишта СНВ у Загребу!

(ФОТО) САЧЕКУША У ВИШЊИЧКОЈ БАЊИ: Мушкарац (41) упуцан на степеништу на улазу у зграду

Извор: Пинк/Информер

Оставите коментар

Пратите нас на Фејсбуку!

Временска прогноза

Београд
13°
23°
Sat
26°
Sun
26°
Mon
26°
Tue