Александар Вучић (Фото: Јутјуб)
Политика Србија

(ВИДЕО) ВУЧИЋ СЕ ОБРАЋА НАЦИЈИ: Нема лаког, једноставног и безболног решења за Косово и Метохију!

Председник Србије Александар Вучић обраћа се нацији у згради Генералног секретаријата председника Републике на Андрићевом венцу, а говори о преговорима о статусу Косова и другим питањима везаним за Србију.

– Резултати раста наше привреде, суфицит у нашем буџету јесу резултати који говоре да смо на добром путу и да још снажнијим реформама у будућности можемо да постанемо и да се убрзано приближавамо земљама централне Европе.

Високи функционер ДПС-а потврдио: Служба утврдила да би нас народ побио због СПЦ!

Александар Вучић је затрим објаснио како је једно од најтежих питања питање Косова.

– Када сам постао предесник Србије обећао сам грађанима да нећу да седим и да се богатим, а да њима буде лоше. Рекао сам да ћемо се бавити најтежим проблемима. Један од најтежих проблема јесте питање Косова и Метохије. Никада нисам обећвао лако, једноставно нити безболно решење. Таквог решења нема – нити је било, нити ће га бити – рекао је Вучић.

МУК И НЕВЕРИЦА У НОВОМ САДУ! Саслушан таксиста који је возио Александру ПРЕ НЕГО ШТО ЈЕ СКОЧИЛА У ДУНАВ! Ево шта је ИМАО ДА КАЖЕ!

Председник је истакао да ће се држава бавити политиком која ће грађанима гарантовати безбедност.

– Политика Србије биће да бирамо тренутак и потезе који ће бити усклађени са нашим интересом и које ће нам гарантовати безбедност. Зато ћемо као држава наставити рад са нашим народом и представницима Српске листе. Као држава радићемо на решавању проблема и односа са СПЦ. Тражићемо решавање питања имовине и то у 4. дела:

1. Приватна имовина Срба

2. Имовина СПЦ

3. Имовина у власништу привредник субјеката

4. Имоцвина у власништу Републике Србије на Косову и Метохије

ПУТИН ЗНА ТАЈНУ ВАНЗЕМАЉАЦА! Руски председник поред „нуклеарног кофера“ има и фасциклу о НЛО!

– Мој став као председника Србије није промењен од почетка, а то је да нам је решење проблема неопходно и то што пре. Неопходан нам је мир између Срба и Албанаца. Неопходно нам је решење које би значило стварање неки вид безбедности и сигурности за наше грађане пре свега. Демографска слика Србије је таква да ћемо, уколико не решеомо ово питање, имати за милион људи мање 2050. године, него што би имали да смо га решили. Неки људи говоре о томе да би неки требало да се врате да живе у Качаник у Пећ. Сви долазе или одлазе у Београд или свет, уато што у претходних 30 година нисмо успели да им обезбедимо бољу будучност. Ми морамо суштински себе да променимо – рекао је председник Србије.

– Знао сам да ћемо бити оптуживани од већине, али смо ми поставили одређене националне циљеве о којима не можемо увек јавно да говоримо. Када смо такву стратехију и опцију доднсили, доносили смо је на озбиљан начин имајући у виду интересе Срба на Косову и Метохији – додао је Вучић.

Председник Србије истакао је да је Србија данас поштованија у свету него што је била раније.

БРАТ НОВОСАЂАНКЕ КОЈА ЈЕ СКОЧИЛА СА МОСТА: Требало је да кренемо на море 31. августа, дан пре трагедије пресрећна узела је возачку! НИЈЕ ИМАЛА ЉУБАВНИХ ПРОБЛЕМА

– Успели смо да дођемо до покушаја приче о компромисном решењу, а онда је кренула салва увреда и оптужби. Схватио сам да мали број људи жели компромисно решење. Плашим се да имамо недостатак рационалног приступа за који ћемо наставити да се боримо. Људи у Београду не знају д ами немамо Копаоник под државном контролом. То људи не знају и не могу да разумеју зашто су од посебног значаја поједини делови Косова и Метохије, као и цело КиМ.

Александар Вучић је поручио грађанима да нема разлога за бригу и да ће он лично изаћи пред њих са предлогом када га буде било.

– Желим грађанима да поручим да не морају уопшђте да брину јер никаквих тајних одлука и решења неће бити. Будемо ли се приближили неком трајном решењу, у шта сумњам, ја ћу лилно дати све од себе да са предлогом изађем пред људе и нећу их лагати и обмањивати. Ја мислим да је то државнички, озбиљан одлучан приступ. Нећу дозволити да Срби буду без својих права, нећу дозволити да српски манастири и цркве не буду незаштићенијие него икада. Да ли ће то бити нешто због чега ћемо моћи да славимо – неће никада. Уколико дођемо до решења неће ни они моћи да славе – додао је Вучић.

(ВИДЕО) ЈЕДНА ОГРЛИЦА СКУПЉА И ОД СТАНА! КАД ПЕШТЕРЦИ ДОЂУ У РОДНИ КРАЈ НА ОДМОР, НАСТУПА ПАРАДА БОГАТСТВА: Завртеће вам се у глави од злата и дуката којима су окићене жене!

Он је додао да је захвалан земљама које су уз Србију и које нису признале независнот Косова.

– Одговорност ће морати да покажу сви грађани, а ја од сопствене нећу бежати. Народ ће бити тај који ће да доноси коначну одлуку о било чему ако будемо могли да дођемо до било каквог решења. Народ ће имати врло јасно и прецизно да се изјасне о потенцијалном споразуму до којег би смо можда једног дана могли да дођемо – искрен је председник Вучић који је потом додао:

– Од кључног значаја биће да сагледамо све аргументе, и зато ћемо све информације износити пред грађане.

Одговарајући на питања новинара, председник Србије причао је о информацији која се јуче појавила у медијима о потенцијалном решењу за КиМ које је дала Ангела Меркел.

ПОЛИЦАЈЦИ НИСУ МОГЛИ ДА ВЕРУЈУ: Зауставили Краљевчанина, а кад је ДУНУО мислили да се покварио апарат

– Што се тиче резолуције 1244 она је формално на снази. Западне силе су је у потпуности суспендовале. У њој има и лоших ствари за нас само зато што нисмо никада хтели да читамо нашем народу – рекао је председник и прочитао присутнима детаље из резолуције 1244.

– Девет година касније, појавили смо се и забили свом народу нож у срце обративши се Међународном суду правде. Толико се најежим када о томе говорим да неко буде толико неодговоран и као да је намерно хтео да нам забије нож у срце. Ми данас враћамо све њихове дугове и плаћаћемо их још, као што ћемо да плаћемо и ово.

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ:

ПУЦЊАВА НА НОВОМ БЕОГРАДУ: Рањен мушкарац (36) са дебелим досијеом!

РИЈАЛИТИ ЗВЕЗДА ПРИВЕДЕНА?! Покушао је да побегне полицији, али онда је уследио ПАКАО!

(ВИДЕО) ПРЕТИ ЛИ НАМ ТРЕЋИ СВЕТСКИ РАТ: Трамп од данас ударио на Иран санкцијама, а ево како их све кажњава!

АЛБАНЦИ НЕ ЖЕЛЕ КОМПРОМИС! Дачић: Главна препрека су максималистички циљеви Приштине!

СИНЕ, ШТА ДА КАЖЕМ МАЈЦИ? ОНА ТЕ И ДАЉЕ ЧЕКА: Вапај оца младића који се удавио у језеру ЦЕПА ДУШУ

ВЕСНА ПЕШИЋ: ДОКЛЕ ВИШЕ О „ОЛУЈИ“ ТРЕБА ДА СЕ ИЗВИНИМО ХРВАТСКОЈ!

Западна армада на граници: Спрема ли се тотални НАТО обруч око Србије

Информер

Оставите коментар

Пратите нас на Фејсбуку!

Временска прогноза

Београд
20°
29°
Fri
30°
Sat
26°
Sun
27°
Mon