ВИДЕО Занимљивости

(ВИДЕО) ВРАТА ПАКЛА ОТКРИЛА ТАЈНУ: Мистериозна пећина је убијала све који јој се приближе, ево како

Пећина пронађена у близини античког храма који се налази у данашњој Турској названа је "вратима пакла" јер би свака животиња која би јој се приближила умрла из необјашњивог разлога.

Пећина се налази у рушевинама античког града Хиераполиса, а у древна се времена користила за приношење жртва богу подземља Плутону. Кад би довели бика или козу до тајанствене пећине, они би умирали, али свештенице које су их доводиле остале би живе. Људи који су им се превише приближили такође би умирали, пише УНИЛАД.

(ФОТО) Чистио је снег код Куршумлије, а онда подигао и камен и ШОКИРАО СЕ!

„Пећина је пуна магле толико густе и тајновите да се једва види тло. Свака животиња која уђе у њу одмах умре. Кад сам унутра пустио врапца, истог тренутка је пао мртав“, написао је старогрчки историчар Страбо. У то се време се веровало да животиње убија смртоносни Плутонов дах.

Археолози који су истраживали Хиераполис и сами су се уверили у њена смртоносна својства кад су видели птице које би умирале чим су ушле у пећину.

Вулканолог Харди Пфанц са немачког универзитета Дуисбург- Есен ову необичну појаву је објаснио испаравањем већих количина угљен диоксида штп је последица сеизмичке активности из подземља.

(ФОТО) ЛЕСКОВЧАНИН (23) УБИЈЕН НА РОЂЕНДАН: Славио у кафићу па га рафалом сасекли насред улице

Мерења су показала да је ниво угљен диоксида највећа на висини од 40 центиметара од тла. Највећа је концентрација измерена у зору кад би, тврде научници, могла да убије и човека у року од едног минута.

„Свештенице су током жртвовања животиња стајале на великом камењу и тако је изгледало да имају надприродне моћи. На тој су висини могле бити 20 до 40 минута без опасности. Нико није могао да уђе у пећину без гушења, али ако би на неко време задржале дах, свештеенице су се могле увући унутра до висине струка“, објаснио је професор Пфанц.

ВЕЛИКА АНКЕТА: За кога ћете гласати на изборима у Београду?

РЕКЛАМА
Милица Ђурђевић се обратила младима – Ваш глас је кап која ће покренути реку

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ:

(ВИДЕО) Милица Ђурђевић се обратила младима: Ваш глас је кап која ће покренути реку!

ВУЧИЋ ПРЕЛОМИО: Одлазим са чела странке

Вучић спремио писмо за Путина, предаће га Лаврову

Извор: Нет.хр/Курир

Оставите коментар

Пратите нас на Фејсбуку!

Временска прогноза

Београд
15°
17°
Tue
23°
Wed
24°
Thu
26°
Fri