ВИДЕО Србија Хроника

(ВИДЕО) УЖАС У КРАЉЕВУ: Помахнитали полицајац брутално тукао децу

У време када је све више вршњачког насиља, седмаци из ОШ ”Светозар Марковић” могли су да буду позитиван пример како се деца друже и како им је жао што им друг из одељења одлази са родитељима у иностранство. Међутим, њихов леп гест неочекивано и брутално је прекинут.

Како пише портал Краљево Онлине, дечија игра се није допала једном станару, и то полицијском службенику, који је уз погрдне речи и батине децу отерао из зграде, која су на крају уместо у играоници од задобијених повредна завршила код лекара.

Уз ватромет, конфете, скандирање и галаму деца су у петак 17. новембра после наставе око 18:15 дошла испред зграде и са поклоном у рукама дозивала свог друга да им отвори улазна врата. А онда, пре него што су дошли до стана, на степеништу зграде уз псовке добијају батине од комшије коме се дечија галама није допала.

“Њихова бука и дрека, која је изазвала некога да их малтретира, поготово што је то припадник МУП-а, то је застрашујуће. Деца треба да знају да полиција треба да их чува и брани а не да се боје полиције”, рекла је за Краљево Онлине Маријана, родитељ дечака који је био нападнут са својим другарима.

“Деца су била преплашена. Мој син поготово. Он и његови другари су добили батине. Онда су касније отишли до болнице на преглед и касније у полицију”, каже Коста, родитељ дечака који је био нападнут.

Деца која су прва била на удару полицајца у цивилу добила су повреде због којих су помоћ потражили у Општој болници “Студеница”.

“Моје дете добило је ударац тешким ранцем у врат. Детету је стављена крагна. Друго дете је добило песницу у пределу левог уха, трећи дечак је добио ударац у леђа, када је трчао низ степенице и бежао од полицајца који је био у цивилу”, каже Марија мајка повређеног дечака.

Након пријаве полицији деца у пратњи родитеља долазе у зграду Полицијске управе у Краљеву да дају изјаву, где сви заједно доживљавају нови шок, кажу родитељи.

“Дотични господин за кога нисмо знали да је пре тога ударао децу излеће из канцеларије и насрће на мога сина, са претњама и уношењем у лице и врло грубим понашањем ставља до знања да он није извршио ништа. Сматрам да је хтео да изврши психолошки притисак на дете да не исприча шта се заиста догодило”, каже Коста родитељ.

О дечијој намери да друга пред одлазак изненаде поклоном знао је и разредни старешина који је у знак подршке данас био са родитељима. Вељко се сели из Краљева, па ће његови другари зграду у Обилићевој улици од сада заобилазити у великом луку.

Портал Краљево Онлине је од полицијске управе у Краљеву затражио саопштење о овом догађају али га до овог тренутка нисмо добили.

Како незванично сазнају, о случају обавештено тужилашто, које ће се следеће недеље изјаснити да ли ће покренути оптужницу или ће случај завршити код судије за прекршаје. Родитељи се плаше да ће уместо нападач на децу, на крају они одговарати што су њихова деца галамила и непристојно се понашала.

Извор: Курир

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ:

Мугабе НИЈЕ поднео оставку

Заев долази у прву посету Србији

„Четник” снимао војне радаре у Румунији

Оставите коментар

Пратите нас на Фејсбуку!

Временска прогноза

Београд
19°
28°
Tue
29°
Wed
29°
Thu
30°
Fri