Printscreen
Економија Србија

(ВИДЕО) Уз помоћ Русије, Српске железнице се враћају у Европу

Реализација нових пројеката — изградња диспечерског центра, реконструкција пруге Београд — Бар и додатни радови на прузи Стара Пазова — Нови Сад биле су данас теме разговора министарке за грађевинарство, инфраструктуру и саобраћај Зоране Михајловић и заменика генералног директора „Руских железница“ Александра Мишарина.

ХОРОР У РУМИ! Прегажене две петогодишње девојчице у дворишту вртића!

„Србија је већ искористила готово целокупан руски кредит који је уложен у модернизацију деоница железничког ’Коридора 10‘ и барске пруге, а ради се и на деоници Стара Пазова — Нови Сад, која је део брзе пруге Београд—Будимпешта. Разговарали смо о новим пројектима, укључујући изградњу новог диспечерског центра, наставак реконструкције барске пруге, као и електро-радовима на прузи до Будимпеште и одржавању. Вредност тих пројеката је око 500 милиона долара и о томе ћемо наставити разговоре у смислу потенцијалног новог зајма“, рекла је Михајловићева.

ОВАКО ЈЕЗИВЕ ИСПОВЕСТИ ПРОСТИТУТКИ ИЗ СРБИЈЕ ЈОШ НИСТЕ ЧУЛИ: Отац ме је СИЛОВАО са 11 година док је мајка гледала, седела и пушила

Обраћање министарке грађевине, саобраћаја и инфраструктуре Зоране Михајловић и заменика директора "Руских железница" Александра Мишарина

Обраћање министарке градјевине, саобраћаја и инфраструктуре Зоране Михајловић и заменика директора "Руских железница" Александра Мишарина

Posted by Sputnik Србијa on Friday, 12 October 2018

Он је рекла новинарима након састанка са руском делегацијом да је Мишарин данас обишао радове на брзој прузи Београд — Будимпешта, на деоници Стара Пазова — Нови Сад, који се финансирају из руског кредита.

УЖАС У КОВИЉУ: Момак и девојка пронађени мртви у кући! Мајка младића ЗАТЕКЛА ЈЕЗИВ ПРИЗОР

„Мишарин је задовољан радовима, а 38 одсто радова је на вијадукту и тунелу. Све то изгледа импресивно управо тако како би свака Влада пожелела да има такво градилиште“, казала је министарка.

Према њеним речима, на барској прузи до сада је реконструисано 77 километара пруге што није довољно. Додала је да је зато важно наставити обнову.

За то су нам потребна додатна средства као и за деоницу Стара Пазова — Нови Сад, рекла је Михајловићева и прецизирала да је та деоница првобитно била пројектована за брзине од 160 километара на сат, а биће изграђена за 200 километара на сат што ће, како је додала Србију вратити на железничку мапу Европе.

Лавров: САД директно подржавају Цариград и расколнике у Украјини

„За нас пројекат не представља само инвестицију, него је важан и због знања и технологије које Србија добија и од руских колега“, додала је она.

Према њеним речима, сарадња у области железнице важна је за побољшање укупних економских односа Србије и Русије.

Министарка је рекла да је у свом мандату најпоноснија на резултате остварене у железници.

„Кад сам именована за министра, ниједна пруга није била рехабилитована, ниједна станица зграда није била сређена. Железница је била систем са више од 15.000 запослених који није имао посла и инвестиција, а имао је кредите које није враћао. Заједно са свим синдикатима кренули у реформисање железнице, направили смо први попис имовине, спровели рационализацију железничке мреже и радне снаге и покренули огромне инвестиције. Данас су инвестиције у железници близу шест милијарди евра и веће су него у путној привреди“, рекла је она.

ОТКРИВЕНО КО СЕ СУКОБИО НА ЈУЖНОЈ ТРИБИНИ ПРЕД МЕЧ ОРЛОВА СА ЦРНОГОРЦИМА: Брутална туча Никшићана и Цетињана због песме о Србима

„Ниједна одлука у железницама није донета самоинцијативно од владе и министарства. Донета је заједнички имајући у виду шта нас све чека у наредном периоду а тиче се нових инвестиција и нових запошљавања“, рекла је она.

Александар Мишарин захвалио је потпредседници Михајловић и Влади Србије на заједничком раду и резултатима који су захваљујуци томе остварени.

„Реконструисали смо већ у Србији пруге за брзине до 120 километара на сат, а сада радимо на прузи Београд-Будимпешта за брзине од 200 километара на сат. Радови на деоници Стара Пазова — Нови Сад се одвијају по плану, а до сада је изведено 38 одсто радова. У наредна три месеца радићемо на припреми споразума у вези са новим пројектима“, рекао је Мишарин.

НЕВИЂЕНИ ХАОС У БОГАТИЋУ: Масовна туча испред Центра за социјални рад, има повређених!

Министарка је додала да је циљ да се споразуми потпишу испред преседника Србије и Русије.

Састанку у Влади Србије присуствовао је и амбасадор Руске Федерације у Београду, Александар Чепурин који је рекао да ће наредна три месеца бити искоришћена за припрему посете Путина.

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ:

БРАВО „ОРЛИЋИ“! Млада репрезентација Србије иде на Европско првенство!

Почеле припреме за долазак Путина у Београд

ХАКЕРИ СУ ПРИСТУПИЛИ ПОДАЦИМА 29 МИЛИОНА КОРИСНИКА НАЈПОЗНАТИЈЕ ДРУШТВЕНЕ МРЕЖЕ Хитно мењајте шифру за логовање

УЖАС У ЗЕМУНУ: Радник пао на главу са пет метара висине!

(ВИДЕО) ДА СЕ ПРЕКРСТИТЕ И ЛЕВОМ И ДЕСНОМ! Шеф из пакла натерао раднике да полуголи трче градом, нису се бунили

Тачи: Корекција граница до пролећа

Извор: rs.sputniknews.com

Оставите коментар

Пратите нас на Фејсбуку!

Временска прогноза

Београд
16°
23°
Sat
24°
Sun
26°
Mon
25°
Tue