ВИДЕО Регион

(УЗНЕМИРИЈУЋИ ВИДЕО) УБИЈАО НА СВЕ СТРАНЕ: Биографија Атифа Дудаковића открива језиве детаље! Стрељати на лицу места!

Бивши команданат Армије Босне и Херцеговине Атиф Дудаковић је због сумње да је починио ратне злочине над цивилима и заробљеницима српске националности ухапшен у Бихаћу.

Дудаковић је завршио средњу војну школу у Задру, а 1976. Војну академију, смер артиљерија.

(УЗНЕМИРУЈУЋИ ВИДЕО) ПОЛИЦИЈСКА АКЦИЈА У БИХАЋУ: Бивши командант Армије БиХ Атиф Дудаковић УХАПШЕН због злочина над Србима!

Почетак рата 1991. године затекао га је у Задру, у Артиљеријском школском центру, после чега је прешао у Книн, где је добио чин капетана и функцију команданта артиљерије под командом тадашњег капетана прве класе Ратка Младића.

У априлу 1992. постао је командант општинске територијалне одбране Бихаћа, затим командант Друге муслиманско-хрватске пешадијске бригаде.

У рату у БиХ је напредовао до бригадног, а потом и дивизијског генерала, а на место команданта Петог корпуса Армије БиХ са седиштем у Бихаћу постављен је 1. новембра 1993. Јединице под његовом командом поразиле су јединице Западне Босне Фикрета Абдића.

НОВА ШИПТАРСКА ПРОВОКАЦИЈА! ХАРАДИНАЈ БИ ДА СЛАВИ 1. МАЈ У ПРЕШЕВУ!

После рата био је командант заједничке команде Војске Федерације БиХ.

БН ТВ је својевремено објавила видео-снимке, настале 9. јула 1994., на којима су припадници Народне одбране Аутономне покрајине Западна Босна, које је заробио Пети корпус у акцији на Изачићу, коју је предводио Дудаковић.

Дудаковић, окружен војницима, питао је тада где су два заробљеника, а кад је добио одговор да су у кампањоли, издао је наредбу: „Стрељати на лицу места“.

Против Дудаковића су 2006. године кривичну пријаву Тужилаштву БиХ поднели тадашњи председник и премијер РС, Драган Чавић и Милорад Додик, након што су телевизије у РС емитовале видео снимке како Дудаковић наређује паљење кућа.

(ФОТО) РЕГИОН ПЛАЧЕ ОД СМЕХА ЗБОГ УСТАШКОГ ЛУДИЛА: ЕВО И ЗАШТО

Реч је о аматерском видео снимку насталом у околини Глине и Двора на Уни, 7. и 8. августа 1995. године, на којем се припадници војних формација „Црне мамбе“ из Хрватске и одреда „Хамзе“ из БиХ најсуровије обрачунавају са српским војницима и цивилима који током „Олује“ напуштају Крајину.

Дудаковић је раније навео да му није познато шта су радиле њему потчињене јединице. Радио-телевизија Србије приказала је 7. августа 2006. нове видео снимке на којима се виде припадници Петог корпуса Армије Босне и Херцеговине, под командом Дудаковића, како пале српска села у Босанској крајини, у наставку акције „Олуја“, 16. и 17. септембра 1995. године.

Према подацима Комисије за тражење несталих у Републици Српској, у тој акцији у општинама Петровац, Бихаћ, Босанска Крупа, Сански Мост и Кључ убијено је око 870 српских цивила и 400 војника, а спаљено више од 30 села.

Представник Канцеларије за тражења несталих лица Републике Српске Милан Иванчевић рекао је да је у тим акцијама убијено 1.200 Срба, од чега 870 цивила, док се 830 особа води као нестало. На том подручју нађена је 21 масовна гробница Срба, које су убили припадници Петог корпуса Армије БиХ.

(ВИДЕО) БУРНА РЕАКЦИЈА СИРИЈАЦА: РУСКА ВОЈСКА УШЛА У ОСЛОБОЂЕНИ ОД ТЕРОРИСТА ГРАД КАЛАМУНА

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ:

СТЕФАНОВИЋ ЈАСНО ПОРУЧИО: Ухапсићемо Харадинаја ако дође у Прешево!

МУАМЕР ЗУКОРЛИЋ: Никола Тесла био муслиман!

ВОЗИМО КРШЕВЕ! Срби искеширали милијарду евра за половњаке!

ОПАСНО! Експлозија у рафинерији, повређено више људи!

Извор: Танјуг/Курир

Оставите коментар

Пратите нас на Фејсбуку!

Временска прогноза

Београд
13°
23°
Sat
26°
Sun
26°
Mon
26°
Tue