Printscreen
Блиски исток ВИДЕО Свет

(ВИДЕО) УБИЈАЈУ СВИРЕПО И БЕЗ ОКЛЕВАЊА: Ево ко су Тахрир ал Шам, убице руског пилота! БРУТАЛНИЈИ ОД ЗВЕРИ ИСЛАМСКЕ ДРЖАВЕ!

Терористичка група Тахрир ал Шам, која је преузела одговорност за обарање руског Сухоја 25 на северу Сирије, спада у најгоре од најгорих џихадистичких организација.

Та терористичка група била је део Ал Каиде, али се пре годину дана осамосталила.

ХЕРОЈИ СА KОШАРА ОГОРЧЕНИ НА ГЛУМЦА: Сергеј, нек се твојима деси исто што и нама

Њено име у преводу значи „Организација за ослобођење Леванта“ или „Комитет ослобођења Леванта“. Име подсећа на првобитно име Исламске државе – Исламска држава у Ираку и Леванту, јер је Левант шири појам него Сирија, што указује на ратничке амбиције џихадиста.

(ВИДЕО) СРЂА ТРИФКОВИЋ: Ево зашто сам напустио Двери!

Тахрир ал Шам се формирала и издвојила пре само годину дана спајањем више салафистичких групација међу којима и Џабхат Фатех ал Шам и Нусра фронт, донедавно огранак Ал Каиде у Сирији.. Са осипањем ИД, у последњих неколико месеци постала је најозбиљнија и најјача терористичка група која терорише у рату у Сирији.

Џихадисти ове групе крволочнији су и бруталнији од припадника Исламске државе, мада је истина да су најсуровији џихадисти ИД пришли Тахрир ал Шаму. До почетка ове године они су већ имали више од 32.000 бораца.

(ФОТО/ВИДЕО) ОЛУЈА ПОХАРАЛА ЦРНУ ГОРУ: Ветар чупао дрвеће, улице поплављене, НА СНАЗИ ЦРВЕНИ МЕТЕОАЛАРМ!

Њихов вођа зове се Абу Мохамед ал Џулани, који је и објавио осамостаљивање од Ал Каиде и позвао своје војнике да се боре до победе. Ево његове изјаве за Ал Џазиру, која га је третирала као било коју јавну личност.

Да су се живог дочепали руског пилота чији су авион у суботу оборили, његова судбина била би много трагичнија него што јесте.

ЗАСТРАШУЈУЋА ПОЈАВА ШОКИРАЛА НАУЧНИКЕ: Нико не зна шта гута огроман део земље испод Индијског океана

РЕКЛАМА
Заветници: Нападају нас зато што хоћемо да зауставимо финансирање антисрпских НВО из градског буџета

Извор: Танјуг/Курир

Оставите коментар