Printscreen
Свет

(ВИДЕО) У пламену највеће складиште муниције у Украјини

У највећем војном складишту муниције у Украјини, у близини града Виница, ноћас избио је пожар после чега је уследила серија експлозија због чега су власти биле приморане да затворе ваздушни простор у радијусу од 50 километара и евакуишу становништво. Повређена је једна особа, а власти су евакуисале 24.000 људи.

– Касније смо установили да артиљеријске гранате експлодирају у војном складишту. Полиција заједно са спасиоцима евакуише људе из суседних села – рекао је Тракало за Украјинскаја Правда.

ТАСС наводи да делови граната наводно стижу до периферије Винице.

У складишту муниције у Калилновки налази се 188.000 тона муниције, укључујући ракете за вишецевне бацаче ракета Смерч и Ураган, на подручју од 60 хектара. Из страха од даље опасности затворен је ваздушни простор у радијусу од 50 километара, а евакуисани си и становници из три оближња села насеља, јавили су представници власти и војске. Неки медији преносе да је реч о 24.000 евакуисаних људи.

Портпарол полиције Јарослав Тракало рекао је да је ватра почела у 22 сата, а онда захватила сандуке муниције, који су експлодирали један за другим.

Премијер Володимир Гројсман стигао је након поноћи на терен, како би добио преглед ситуације и помогао у координацији напора за спашавање.

Не постоји преглед штете, али према локалним медијима то је једна од највећих залиха муниције у земљи.

Извор: Блиц

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ:

Вучић о Косову и Метохији

Ово су ЗАСЛУГЕ капетана Драгана због којих би Срби морали да га поштују КАО ЈУНАКА! (ВИДЕО)

Један од најбогатијих Руса заинтересован за РТБ Бор

 

Оставите коментар

Пратите нас на Фејсбуку!

Временска прогноза

Београд
30°
27°
Wed
30°
Thu
31°
Fri
26°
Sat