Printscreen
ВИДЕО Занимљивости

(ВИДЕО) У ДВОРИШТУ НОВЕ КУЋЕ ОТКРИЛА ЧУДАН ШАХТ: Оно што је пронашла унутра запрепастило је цео град

Британка Лиса Кремпс уселила се у нову кућу у енглеском градићу Мичелдину и у дворишту је пронашла чудан отвор.

Иако је могла да га затрпа, Лису је занимало шта се тамо заправо крије, па је почела са копањем. Изненађујуће, открила је склониште из Другог светског рата.

ХОРОР НАДОМАК ПОЛИЦИЈСКЕ СТАНИЦЕ У БАТАЈНИЦИ: Девојка изодена ножем, извађена јој слезина, а све због јакне

Локални историчари сматрају да су склониште вероватно направили радници оближње компаније, а направили су и таблице за означавање авиона, поставили рефлекторе и противваздушну технологију. У пиању су радници компаније „Бритисх Ацоустиц Филмс“ која се преселила из Лондона 1941. како би избегла бомбардовање, а нова локација налазила се тачно крај Лисиног дворишта.

НОВИ ДЕТАЉИ СУРОВЕ ЛИКВИДАЦИЈЕ У НОВОМ САДУ: Страдао због фудбала?! Убиство Марка Маркуша уговорено у селу Станишићи у Републици Српској!

Чини се да је склониште направљено за више људи, јер се очигледно не ради о склоништу предвиђеном за само једну породицу. Према другој теорији, бункер су користили британски војници.

ОВО ЈЕ ПРАЉКОВО ОПРОШТАЈНО ПИСМО: Било је запечаћено до његове смрти, ево шта је написао

„Почели смо да га ископавамо, било би супер показати локалној деци овај делић историје. Заиста желим да ово буде део заједнице и да помогне деци у учењу о Другом светском рату“, испричала је Лиса.

ПРАЉАК ЈЕ ЖИВ И ЗДРАВ, СВЕ ЈЕ ИЗРЕЖИРАНО: Теорије завере о самоубиству осуђеног ратног злочинца

„Моја мисија је да сазнам зашто је тачно овај бункер овде“, додала је Лиса. Та кућа пре је припадала старијем пару који је тамо живео од 50-их година, али бункер је старији. Њихов син је као дечак ушао у бункер с пријатељем и тамо пронашао бајонет и друге остатке из Другог светског рата: полице са шољицама, посуђем и комадићима тканине која је можда била коришћена за преправке одеће.

НАУЧНО ДОКАЗАНО: Срби су најхрабрији народ!

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ:

ТРИБУНАЛ СПРОВОДИ ИСТРАГУ: Откривено шта је било у бочици из које је пио Праљак

(ФОТО) ЗАГРЕБ ОБЛЕПЉЕН УМРЛИЦАМА: Издахнула је наша драга мајка, бака, Република Хрватска

(ВИДЕО) ПРВИ ПУТ У ИСТОРИЈИ РУСИЈЕ: Нов командант ратне авијације је пешадинац – зову га „челична песница“ и згазио је терористе у Сирији

Извор: Курир.рс

Оставите коментар

Пратите нас на Фејсбуку!

Временска прогноза

Београд
22°
28°
Fri
29°
Sat
31°
Sun
31°
Mon