Србија

(ВИДЕО) ТЕРОРИСТА ВЕСЕЉИ ОРГАНИЗАТОР МОНСТРУОЗНОГ ЗЛОЧИНА?! 17 година од напада на српски аутобус на Косову!

Председник тзв. косовске скупштине Кадри Весељи директно је умешан у терористички напад на аутобус Ниш експеса у Подујеву пре 17 година.

Како извор из безбедносних структура открива, подметање експлозивне направе под аутобус у којем је 12 људи изгубило живот, а повређено 43 Срба осмислила су двојица кључних људи косовске илегалне службе безбедности ШИК – Кадри Весељи и Џавит Хаљитај, а са свим детаљима једног од најстрашнијих злочина над Србима био је упознат и актуелни тзв. председник Хашим Тачи.

ШОКАНТНА ИСТИНА О ГРОФУ ДРАКУЛИ – ЕВО ЗАШТО СУ ГА ПРОГЛАСИЛИ ВАМПИРОМ!

Весељи је у оперативном смислу био организатор акције, док је у њеној непосредној организацији и реализацији учествовало 10 албанских терориста.

Један од значајних учесника овог монструозног злочина био је покојни Агрон Сулејмани, кога је Кадри Весељи повезао са извесним припадником тадашњих Косовских полицијских снага запосленим на административном прелазу Мердаре, који је имао за задаqтак да најави долазак аутобуса.

ЗАКЛАО ЖЕНУ ЗБОГ ФЕЈСБУКА! Ово је ШОКАНТНА позадина СТРАВИЧНОГ ЗЛОЧИНА у Косјерићу!

– Сулејмани је са осталим члановима групе у више наврата аутомобилом „опел вектра“ мерио време потребно да се од административног прелаза стигне до места одређеног за постављање експлозива – открива саговорник.

Експлозивну направу направио је Шкумбин Мехмети, користећи противтенкоску мину обложену кутијама експлозива, највероватније Ц4, а пакет је активирао Сулејмани након сигнала који је добио од Фљорима Ејупија. Сулејмани је користио електрични детонатор уз акумулаторско напајање.

Према подацима служби бесбедности, у претресу Мехметијеве куће у једној од акција УНМИК пронађене су кутије експлозива идентичне онима које су коришћене у нападу на аутобус.

ТАЈНЕ ПУТИНОВЕ ПОРУКЕ: Ево зашто је ЈЕДНУ реч на инаугурацији изговорио чак 5 пута!

Када је реч о одговорности Сулејманија за овај злочин, оперативна сазнања британских служби указују да су у његовом аутомобилу, у марту 2001. године откривене аксплозивне супстанце присутне у противтенковским минама.

Информације о преласку аутобуса преко административне границе Фљорим Ејупи, добио је од Љатифа Гашија, а онда их је он пренео Сулејманију. Осим поменутих, део групе били су и покојни Наим Кадриу, Сабит Геци, извесни Фаик, терориста са надимком Даја.

Након терористичке акције, међународне снаге безбедности на КиМ су због сумње да су учествовали у организовању и извршењу овог злочина, ухапсили припаднике бивше ОВК Ејупија, Јусуфа Вељиуа, Ћеља Гашија и Авдија Бехљуљија. Истражни судија Окружног суда у Приштини одредио је меру притвора именованима, али су Вељиј, Гаши и Бехљуљи већ после седам дана ослобођени. Крајем 2001. године, одлуком правосуђа на Косову ослобођени су свих даљих оптужби услед недостатка доказа.

ОВО ЈЕ ВОЈНИК КОЈИ СЕ УБИО У СУРДУЛИЦИ: После свадбе се упуцао из ловачке пушке!

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ:

СИНИША МАЛИ МЕЊА ВУЈОВИЋА?! Влада пронашла решење за новог министра финансија

КАБИНЕТ АНЕ БРНАБИЋ: Вујовић обавестио премијерку о оставци

НЕМАЧКА: Могућ војни сукоб Европе и Русије

(ВИДЕО) КАД ТИГРИЋ ПРВИ ПУТ УЂЕ У ВОДУ: Његова реакција ће вас потпуно разнежити!

ЦЕЦА О ЛИКВИДАЦИЈИ АРКАНОВОГ УБИЦЕ: Ништа ми не значи да ли је Мики ЖИВ ИЛИ МРТАВ!

Извор: Србија данас

Оставите коментар

Пратите нас на Фејсбуку!

Временска прогноза

Београд
17°
17°
Tue
23°
Wed
24°
Thu
26°
Fri