Printscreen
Свет

(ВИДЕО) ТАЈНИ ЖИВОТ ЛОВАЦА НА МАФИЈУ: Зову их људима без лица и имена, а ево како чисте Сицилију од убица и криминалаца!

Мафија је генерацијама део живота на Сицилији, али једна тајна група покушава да их заустави. На Сицилији сви знају за Катуранди – посебни полицијски одред чији је једини задатак да лови чланове мафије. Али нико не зна ко су они.

ЕВО ЗАШТО БРИТАНИЈА РУСИМА ПОДМЕЋЕ ТРОВАЊЕ СКРИПАЛА! Бивши премијер Јапана открио МРАЧНЕ ПЛАНОВЕ Терезе Меј!

Елитна јединица која их лови названа је “катуранди”, што би значило “ловци”, казао је један од припадника ове јединице и пружио увид у тајновити свет у којем ради и у то како је крио свој посао од своје девојке док она није препознала његову задњицу на телевизији.

Једини пут када ћете видети припадника “катурандија” је када хапсе неког мафијаша. То су лјуди “без имена и без лица” – када спроводе операције носе маске како не би могли да их идентификују.

“Више волимо да нас зову” група лавова “јер смо управо такви: дивлји, слободни и спремни за напад у било којем тренутку у овој џунгли”, казао припадник ове јединице, који се представио као ИМД.

“Некада смо добијали претње од лоших момака, козје главе су нам стизале на кућну адресу – то баш и није било пријатно”, каже он.

Током 90-их добио је фотографију регистарских ознака свог аутомобила, означену црвеним крстом. Поједине његове колеге су због претњи напустиле јединицу, али не и он – а током година ризик по живот се смањивао. Често се догађа да он и његове колеге развију чудно интиман однос са криминалцима које прате. Дешава се да их прате и прислушкују деценијама пре него што их ухапсе.

“То је као да живите са тим лјудима. Чујете их док воде љубав , слушате њихове породичне разговоре, видите како им деца одрастају и њихове емоције постају ваше”, казао је.

(18+,ФОТО/ВИДЕО) НАВИЈА ЗА ЦРНО-БЕЛЕ И ВОЛИ ДА СЕ СНИМА ГОЛА: Унука бившег председника Албаније изазвала хаос! После овога ће је тешко примити у кућу!

Неделје после хапшења могу бити депресивне. “Више их не виђате – са тим се психички тешко носити, а будући да су били део вашег живота – почињу да вам недостају”, казао је ИМД.

Током две деценије у полицији, ИМД је помогао у хапшењу скоро 300 мафијаша, уклјучујући и Ђованија Бруска, озлоглашеног због киднаповања и мучења 11-годишњег сина другог мафијаша који га је издао. Бруска је дао налог да се дечак убије, а тело раствори у киселини због чега породица није могла да сахрани дечака.

У тренутку хапшења када “катуранди” упадају у кућу неког мафијаша, ИМД каже да су осећања помешана. “Желите да им поставите пуно питања: Зашто убијаш? Зашто то радиш другом лјудском бићу?” Међутим, прилике са разговор су ограничене, и свака размена је прилично незадоволјавајућа.

“Када смо ухватили Бруска, познатог као Свињу, почео је да плаче као дете. Бернардо Провенцано, бос свих босова, са друге стране остао је тих и шапнуо ми,” не знате шта радите “. Међутим, ухватили смо их и то је најважније “.

Бруска је био клјучни играч у злочину који је инспирисао ИМД да се придружи полицији. Мафија је 23. маја 1992. године поставила пола тоне експлозива испод пута према међунардоном аеродрому у Палерму и убила тужиоца који се борио против мафије Ђованија Фалконеа. Бруска је касније идентификован као човек који је притиснуо дугме и активирао бомбе.

11 саобраћајних прекршаја због којих ћете ОД СУТРА плаћати казну од 100.000 до 120.000 ДИНАРА

“Био сам на забави моје девојке за њен 18. рођендан”, казао је ИМД, који је у то време био студент биологије. “Нјен отац је био шеф специјалног тима за ванредне ситуације полиције у Палерму а када је бомба експлодирала, пејдзером све полицајаца који су били на забави почели су да пиште у исто време и сви су отишли ​​у сузама “.

ИМД је одмах желео да открије шта се догодило али када је схватио да је пут према аеродрому затворен, одлучио је да се одвезе мотором до центра Палерма и види како лјуди реагују.

“Управо тамо”, присећа се ИМД, показујући према малом тргу, “видео сам групу момака како се смеју и навијају док једу панини. Отишао сам до њих и рекао им да је тужилац Фалконе убијен. Погледали су ме и рекли” шта нас брига за то “.

“Знао сам шта желим да урадим. Следећег дана сам се придружио полицији како би ухватио што је могуће више лоших момака”. У то време, мали број младих Сицилијанаца желео је да се придружи “катурандима” – делом због тога што је то опасан посао – стога је ИМД одмах примлјен.

“Већина лјуди које познајете би престала да разговара са вама или би вас плјунула у лице због тога што сте полицајац јер је то сматрано највећом издајом”, прича он.

(ВИДЕО) РУСКЕ ДИПЛОМАТЕ ЗАЛЕДИЛЕ САД ПЕСМОМ О ХРАБРИМ СРПКИЊАМА: Амери ово ни у лудилу нису очекивали!

“Одустао је од студија и док су његови стари пријателји са факултета” јурили девојке у ноћним клубовима “, како он то каже, ИМД је пратио Ђованија Бруска и друге мафијашке босове попут Салватореа Тота Рина, који је наредио убиство Фалконеа.

Док су пратили Бруска, ИМД и један његова колега завршили су у чиниш, малом граду близу Палерма.

“Била је ту једна група девојака и ми смо им пришли. Замисао је била се упознамо са лјудима из Ћинисија како не би били сумњиви. Наравно успело је … ухватили смо мафијаша, али ја сам после морао да оженим девојку”, прича уз смех.

Нјихови састанци су били необични. Девојка – несвесна онога што се дешава – послужила је и као део његовог лажног идентитета.

“Уместо да водим девојку, сада моју супругу, на лепе плаже и лјубим је под звезданим небом, водио сам је на ужасна места, слепе улице пуне смећа, само зато што сам пратио лјубавницу бегунца. Почели би да се грлимо и она би ме питала : зашто баш овде од свих других места “.

ТРАГЕДИЈА У ЛЕСКОВЦУ: Дечака убио надгробни споменик!

Након што бих је оставио кући, ишао бих у канцеларију и подносио извештај. Волјенима је говорио да ради у служби за издавање пасоша. Када су ИМД и његове колеге ухватили Бруска, “сви су били испред телевизора и снимали су хапшење”, прича он.

Када је моја супруга (тада девојка) виделе мушкарце са маскама приметила је познату задњици и позвала ме је. Нисам више могао да кријем истину. Рекао сам јој, “молим те не причај ништа својој баби јер ће онда цео свет сазнати”. Срећом умела је да чува тајну “.

Најтраженији италијански мафијаш данас је Матео Месина Денаро, познат као Дијаболик – надимак који је узео због неухватлјивог лопова из једног стрипа. Бос сицилијанске мафије у бјекству је од 1993. године, а полиција верује да живи у иностранству, вероватно у Јужној Америци.

Једном се хвалио како би могао цело гроблје да напуни својим жртвама, а прошле године је објавлјено да је комуницирао са другим криминалцима користећи шифровани језик који се односио на овце. Поруке које су размењивали гласиле су “овцама је потребно шишање”, и “маказе треба наоштрити”. Једананест мушкараца је ухапшено на Сицилији – ИМД је био тамо – али је Денаро ипак остао на слободи.

НАЈЕЖИЋЕТЕ СЕ: Исповест жене која се вратила са „оног света“

Мада сицилијанска мафија није моћна као пре 20 година, она и далје представлја проблем за острво. “Знају да више не могу да убијају као раније, стога је сада цео систем заснован на мрежи интереса који обухватају политику, финансије и уткана је у саму структуру сицилијанског друштва”, прича ИМД.

За поједине, нарочито тинејџере и туристе, мафија и далје има романтичну ауру. На уличним штандовима у Палерму рекламирају мајице са мотивима из “Кума”, упалјаче у облику пиштолја и статуе мушкараца са брковима и пушкама.

Један од тих штандова налази се недалеко од Виа Дамелио, слепе улице у стамбеној четврти, у којој је 19. јула 1992. године у мафијашком бомбашком нападу убијен још један тужилац Паоло Борселино. “Био је познат као” добри човек Палерма “, због његове борбе против организованог криминала.

“Ове улице су парадокс, исто као и овај град”, каже ИМД. “Хтели бисмо да будемо цивилизовани као остатак света, али никад не одустајемо од ове перверзне фасцинације криминалним подземлјем”.

Један од лјуди које су “катуранди” прислушкивали и пратили био је лекар у Палерму, који је сада у затвору.

(ВИДЕО) ШОКАНТАН ИЗВЕШТАЈ ИЗРАЕЛСКОГ ОБАВЕШТАЈЦА: Путин је развио СУПЕРОРУЖЈЕ, НАТО је бескористан, ЕВРОПА МОРА ДА ПРЕГОВАРА С РУСИЈОМ!

“Био је заиста учен човек, сви смо научили италијанску књижевност слушајући га. Правили смо белешке, узимали књиге које би помињао у бескрајним предавањима својој деци. Било је то као да слушамо радио програм, и сви смо били фасцинирани његовим манирима, начином размишлјања и креативношћу. Било је тешко поверовати да је мафијаш. ”

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ:

ХРВАТСКИ ПОСЛАНИК: Игнорисање вехабија у БиХ само доприноси њиховом јачањуПреминула Вини Мандела

(ФОТО) ОНИ СУ ЈЕДАН ОД НАЈСКЛАДНИЈИХ ПАРОВА НА ЈАВНОЈ СЦЕНИ: Комшије Слободе и Војина откриле непознате детаље о њима!

ЗАХВАЛНОСТ АМБАСАДОРУ БУРУНДИЈА Дачић: Признање Косова није завршен процес

Русија протерује црногорског дипломату

Ђурђевић: Кандило слободе горело у Црној Гори, док је пола Европе било у тами

Извор: Курир

Оставите коментар

Пратите нас на Фејсбуку!

Временска прогноза

Београд
14°
21°
Fri
23°
Sat
25°
Sun
24°
Mon