ВИДЕО Србија Хроника

(ВИДЕО) ТАЈНИ СНИМАК ИЗ РЕСТОРАНА: Ево како су осумњичени узели ДЕСЕТИНЕ ХИЉАДА ЕВРА ОД ГОЛМАНА СТОЈКОВИЋА, а онда су их ПОХАПСИЛИ!

Вишечлана група која је ухапшена пре годину и по дана осумњичена је да је током 2015. и 2016. године у Београду нанела штету већу од 30 милиона динара голману Владимиру Стојковићу! Они су лишени слободе током примопредаје новца! На снимку који су објавили београдски медији, види се како како адвокат и фудбалски менаџер од Стојковића узимају десетине хиљада евра!

Постоје основане сумње да су осумњичени понудили Стојковићу на продају више парцела на подручју општине Чукарица, тврдећи су да они власници земљишта, које ће, наводно, у неком будућем периоду бити атрактивно за улагање и изградњу.

На терет им се ставља да су починили кривична дела удруживање ради вршења кривичних дела, превара и фалсификовање исправе.

(ВИДЕО) РУСКЕ ДИПЛОМАТЕ ЗАЛЕДИЛЕ САД ПЕСМОМ О ХРАБРИМ СРПКИЊАМА: Амери ово ни у лудилу нису очекивали!

На снимку са сигурносних камера, који је настао у једном београдском ресторану 7. новембра 2016, када су осумњичени ухапшени се види како окривљени Владимир Ђурковић, адвокат оштећеног голмана Стојковића, и Мирослав Стефановић, фудбалски менаџер, узимају коверте, док Урош Јанковић, некадашњи потпредседник општине Чукарица, одбија да га узме, пише Блиц.

Након примопредаје новца, види се и како адвокат Ђурковић излази из ресторана. Њега потом приводе напољу, а Стефановића и Јанковића полицајци у цивилу хапсе унутра.

Приликом хапшења, један од полицајаца удара Стефановића у главу. Према наводима тужилаштва, у коверти коју је узео Ђурковић било је 7.500 евра, а у оној коју је узео Стефановић 10.000 евра. Јанковић је одбио да узме коверат у којем је наводно било 10.000 евра.

ПУТИН ЋЕ РАСПОРЕДИТИ НУКЛЕАРНО ОРУЖЈЕ НА ЈУГУ СРБИЈЕ?! Албански медији „откривају“, нова руска база у Прешеву биће опремљена РАКЕТАМА СРЕДЊЕГ ДОМЕТА!

Ова акција се догодила пре годину и по дана, а да до дана данашњег оптужница није ступила на правну снагу. Прве две оптужнице суд је одбацио, а трећа је првостепено потврђена, па се чека одлука о евентуалним жалбама.

Према наводима оптужнице, окривљени се терете да су као организована група преварили Стојковића за 213.800 евра (26.044.595 динара) за пет спорних парцела на општини Чукарица које су се водиле на лажне продавце. Постоје и још три парцеле које нису спорне и које је Стојковић откупио од правих власника преко осумњичених, што није противзаконит посао.

Један од најважнијих доказа је исказ на почетку истраге окривљеног адвоката Ђурковића. Он признаје кривицу, али наводи да друга двојица осумњичених Стефановић и Јанковић нису имали везе нити су знали за пет спорних парцела. Он додаје: „Чак је и Стојковић рекао: ‘Немој да им говориш'“.

На додатно питање да ли је некад разговарао телефоном са Стојковићем у присуству Јанковића и Стефановића о спорним парцелама, Ђурковић одговара: „Ако сам негде са њима, ја устанем па се померим када разговарам“.

Ђурковић у том исказу не наводи своје мотиве зашто је преварио свог клијента Стојковића већ само каже: „Имао сам своје разлоге“. Међутим, како је незванично објављивано, здравствени проблеми, скупљање новца за операцију, били су повод да Ђурковић фалсификује документацију, нотарске печате, и тргује туђим плацевима са својим клијентом Стојковићем.

Негирају кривицу

Осумњичени Јанковић и Стефановић су негирали кривицу у истрази наводећи да су са Стојковићем имали договор за три неспорне парцеле. Јанковић је рекао да је одбио да прими коверат јер није знао зашто му Стојковић даје и није постојао претходни договор.

Стефановић је рекао да је узео коверту, по договору да буде исплаћен за три неспорне парцеле. У име оштећеног Стојковића уговоре за парцеле потписао је његов кум Славен Ковачевић. Стојковић је овластио кума да потписује јер је у то време био у Британији и бранио за Нотингем.

ШОКАНТНА ПРОЦЕНА НАТО: Војска Србије може да врати КиМ за два дана, КФОР ТО НЕ МОЖЕ ДА СПРЕЧИ!

Адвокат: Нема доказа против мог клијента

Адвокат Момчило Минић, који брани Уроша Јанковића, каже да нема доказа против његовог клијента.

– Постоје индиције да је, заправо, наводно оштећени Стојковић против Јанковића и Стефановића иницирао поступак јер им дугује новац за потпуно законит и легитиман посао за три парцеле које нису спорне. Они су са Стојковићем постигли договор и оштећени је зарадио велики новац за те три парцеле, а њих није исплатио. И сам Стојковић у својој изјави потврђује да је договор постојао – каже адвокат Минић.

Он истиче да се и на снимку види да његов клијент не узима новац за који се терети у оптужници, као и да нема ниједног доказа да су Јанковић и Стефановић знали за пет спорних парцела.

ПРИШТИНУ ЧЕКА КРВАВО ПРОЛЕЋЕ! Сукоб Тачија и Харадинаја прети да прерасте у општи РАТ!

– Те спорне уговоре је потписивао кум голмана Стојковића. У радњама кума наводно оштећеног има сумњи да је починио нешто незаконито јер уговори нису потписивани код нотара – наводи адвокат Минић.

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ:

(ФОТО) ВОЈНИ ПЕНЗИОНЕР РАЗНЕЖИО ЦЕЛУ СРБИЈУ У ПОТЕРИ: Живорад је 4 пута био у КВИЗУ, никад није ризиковао, сад је одлучио да узме 400.000 динара

11 саобраћајних прекршаја због којих ћете ОД СУТРА плаћати казну од 100.000 до 120.000 ДИНАРА

МИНИСТАР ПРАВДЕ ШПАНИЈЕ ПОРУЧИО: Нећемо признати самопроглашено Косово

Извор: Курир/Блиц

Оставите коментар

Пратите нас на Фејсбуку!

Временска прогноза

Београд
14°
25°
Sun
26°
Mon
27°
Tue
25°
Wed