Printscreen
Друштво Србија

(ВИДЕО) СВИ ЗНАЈУ ЗА ЧУВЕНУ РЕЧЕНИЦУ „ХЈУСТОНЕ, ИМАМО ПРОБЛЕМ“, АЛИ НЕ И ОВО: Дражин четник послао је свог човека на Месец да реши проблем! Коначно откривена строго чувана тајна о 7 Срба у НАСА!

Стално смо слушали крилатице како су "Срби небески народ", како су "најстарији", а и она: "Док су Шваба, Американац и Енглез јели рукама, Срби су имали виљушку", а сада је откривена једна заиста интересантна ствар после које ће сви они који су тврдили да су "Срби небески народ" моћи да кажу: "Знао сам!"

Још једна држава повукла признање тзв. Косова!

Наиме, седморо Срба – инжењера учествовало је у америчком Свемирком програму – Аполо који је на Месец послао првог човека.

Српски Аполо програм

ДА ЛИ СТЕ ЗНАЛИ? СЕДМОРО СРБА ИНЖЕЊЕРА УЧЕСТВОВАЛО У АМЕРИЧКОМ СВЕМИРСКОМ ПРОГРАМУ АПОЛО КОЈИ ЈЕ НА МЕСЕЦ ПОСЛАО ПРВЕ ЉУДСКЕ МИСИЈЕКада је астонаут Џон Свајгерт изговорио чувену реченицу "Houston, we have a problem" како би контролном центру НАСА у Хјустону, Тексас указао на проблем кратког споја који се 1970. године десио у летећем објекту током мисије Аполо 13, он се обратио Србима који су у Хјустону примили ту поруку, а тада су радили као инжењери у америчкој свемирској агенцији НАСА.Као што знате, почев од 1960. године Сједињене америчке државе улажу до тада невиђена финансијска средства у свемирски програм чији је циљ био слање људских мисија на Месец. Видимо да су се пре неку годину појавиле надреалне приче о томе да је Тито имао некакв програм са сличним циљем. Међутим, приче о Титовом свемирском програму су ординарне глупости, док са друге стране, имамо Србе, и међу њима чак једног четника из Другог светског рата, који су емигрирали у Сједињене државе и осмислили начин и учествовали као главни инжењери у америчким мисијама на Месецу.Добро сте прочитали. Четници, али не они из Булајићевих филмова са брадама који једу гибаницу, већ господа Дражини омладинци и инжењери шаљу прве људе на Месец. О томе се мало зна у нашој јавности (зато што су до скора у Титоизму ти људи сматрани као непријатељска дијаспора) и ред је да се сетимо тих наших сународника који су учествовали у једном од најзначајнијих догађаја у историји човечанства.Седморо Срба пионира америчког "Аполо" свемирског програма су:- МИЛОЈКО ВУЦЕЛИЋ, главни менаџер програма за слетање астронаута на месечеву површину. Његов непосредни задатак је био контрола и анализа месечеве површине и осмишљавање начина слетања објеката на њу.- ДАНИЛО БОЈИЋ, главни инжењер и специјалиста за системе кретања и контролу реакционих система у Аполо програму.- ПАВЛЕ ДУЈИЋ, инжењер електротехнике, задужен за систем дистрибуције електричне енергије на Аполо свемирским бродовима током лета на Месец.- МИЛИСАВ ШУРБАТОВИЋ, четник, поручник Југословенске војске који је читав рат провео у штабу ђенерала Драже Михаиловића на Равној Гори. Био је инжењер задужен за приземљење и одвајање свемирских објеката на површини Месеца.- ПЕТАР ГАЛОВИЋ, инжењер задужен за осмишљавање и обезбеђивање катапултног система у свемирским бродовима мисије Аполо.- СЛАВОЉУБ ВУЈИЋ, инжењер задужен за истраживање престанка рада електронских уређаја на објектима који су слати у свемир у оквиру мисија Аполо и Сатурн.- ДАВИД ВУЈИЋ, инжењер одговоран за повезивање програма у оквиру Роквел, НАСА и осталих компанија у изради објеката у оквиру мисије Аполо.

Posted by Историја Срба on Friday, 17 August 2018

АЛЕКСАНДАР ВУЈОВИЋ: Зашто гори Париз?

„Huston, we have a problem“, рекао је астронаут Џон Свајгерт 1970. године како би указао проблем кратког споја у Аполо 13. Рећиће те то сви знамо, али мало ко зна да се он управо обратио Србима. Седморо инжењера српског порекла тада је радило на овом пројекту у НАСА и они су решавали тај „проблем“.

Седморо Срба пионира америчког „Аполо“ свемирског програма су:

(ФОТО) НАЈНОВИЈИ СКАНДАЛ: Ево како Ђилас вара људе на Фејсбуку!

МИЛОЈКО ВУЦЕЛИЋ, главни менаџер програма за слетање астронаута на месечеву површину. Његов непосредни задатак је био контрола и анализа месечеве површине и осмишљавање начина слетања објеката на њу.

ДАНИЛО БОЈИЋ, главни инжењер и специјалиста за системе кретања и контролу реакционих система у Аполо програму.

НВО плаћеници бране НАСЕРА ОРИЋА: СРПСКА ПОЛИТИЧАРКА им је очитала буквицу!

ПАВЛЕ ДУЈИЋ, инжењер електротехнике, задужен за систем дистрибуције електричне енергије на Аполо свемирским бродовима током лета на Месец.

ИЛИСАВ ШУРБАТОВИЋ, четник, поручник Југословенске војске који је читав рат провео у штабу ђенерала Драже Михаиловића на Равној Гори. Био је инжењер задужен за приземљење и одвајање свемирских објеката на површини Месеца.

ЦРНА ГОРА НА ИВИЦИ ГРАЂАНСКОГ РАТА ПОСЛЕ ХАПШЕЊА МЕДОЈЕВИЋА! Мандић: ОВО ЈЕ СКАНДАЛ! Кнежевић: НЕЋУ СЕ ПРЕДАТИ!

ПЕТАР ГАЛОВИЋ, инжењер задужен за осмишљавање и обезбеђивање катапултног система у свемирским бродовима мисије Аполо.

(ВИДЕО) ПЕНТАГОН У ШОКУ: ПРОНАЂЕН МРТАВ КОМАНДАНТ АМЕРИЧКЕ ПЕТЕ ФЛОТЕ У БАХРЕИНУ!

СЛАВОЉУБ ВУЈИЋ, инжењер задужен за истраживање престанка рада електронских уређаја на објектима који су слати у свемир у оквиру мисија Аполо и Сатурн.

ДАВИД ВУЈИЋ, инжењер одговоран за повезивање програма у оквиру Роквел, НАСА и осталих компанија у изради објеката у оквиру мисије Аполо.

ЛЕКАР ОТКРИО СТРОГО ЧУВАНУ ТАЈНУ Терају вас да купите лекове за измишљене болести, а неки су опасни по здравље

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ:

ДОДИК: Влада ће бити бирана средином децембра, обављене су све консултације!

(ВИДЕО) ПРОТЕСТИ ШИРОМ СВЕТА; И ГРУЗИЈА НА НОГАМА: Неће Саломе за председницу, демонстранти траже нове изборе!

(ВИДЕО) Путин о холивудском сценарију на руском Арктику: Нема шансе!

(ВИДЕО) КИНЕЗИ ЗАЛЕДИЛИ И РУСЕ И АМЕРЕ: ПРВИ У СВЕТУ ИЗВЕЛИ ТЕЛЕПОРТОВАЊЕ! Објекат са Земље „послали“ на 480 километара удаљен сателит „Мицијус“

(СПЕКТАКУЛАРАН ВИДЕО) ПАО ПАНТЕР ИЗ БЕОГРАДА! ДОШЛИ БИЦИКЛАМА и за 60 секунди ОПЉАЧКАЛИ ЗЛАТАРУ У МИЛАНУ!

(УЗНЕМИРУЈУЋИ ВИДЕО) ДРАМА У РИНГУ! ШАМПИОНУ СЕ БОРЕ ЗА ЖИВОТ: Брутална серија удараца Канађанина послала у болницу! Најпре је деловало све уреду, а онда су стигле ШОКАНТНЕ вести!

Иѕвор: Kurir.rs/Espreso

Оставите коментар

Пратите нас на Фејсбуку!

Временска прогноза

Београд
7°
10°
Wed
10°
Thu
14°
Fri
17°
Sat