Википедија
ВИДЕО Занимљивости

(ВИДЕО) СВЕТСКА ПРЕСТОНИЦА ИЛУМИНАТА НИЧЕ У ЕВРОПИ: Гради се ужурбано, нови симболи тајног друштва свакодневно се појављују

Астана је први главни град неке државе који је потпуно изграђен у 21. веку.

За добре познаваоце илуминатске и масонске симболике, ово је окултни град у коме су јасно, да не може бити јасније, спојене две тенденције – слављење Новог светског поретка и најдревније од свих до сада познатих религија – оне посвећене обожавању Сунца као врховног божанства.

ПУКЛА БРУКА: Политичари немају појма о Сретењу! ЕВО ШТА СУ ОДГОВОРИЛИ! МУК

Град је право оличење визије Нурсултана Назарбајева, председника Казахстана, који није жалио милијарде долара зарађених на нафти за изградњу нове, велелепне престолнице своје земље. Тако је Астана подигнута у удаљеним степама, а посетиоце оставља без даха својим футуристичким изгледом. Астана је и даље огромно градилиште, али монументална здања која су до сада подигнута и она чији су нацрти и макете представљени јавности, били су довољни да јој донесу назив “илуминатског окултног центра”.

Сама реч “астана” на персијском значи “краљевски или свети праг” на коме људи стоје у знак страхопоштовања.

Градом доминира “Палата мира и помирења” позната и као “Пирамида мира”, саграђена на замисли једног од најпознатијих британских архитеката лорда Нормана Фостера. Висока је 62 м, а завршена је 2006. Коштала је око 60 милиона долара. Иако је по изјави свог творца требала да доведе до “спајања свих светских религија” и да баш због тога и не садржи никакве видљиве религиозне симболе, истина је заправо супротна – реч је о окултном храму посвећеном Сунцу.

Унутрашњост пирамиде направљена је по свим масонским окултним правилима и приказује пут људског бића на стази просветљења, почевши од његове иницијације па све до “стицања светлости”. У подземном делу је оперска дворана која може да прими 1500 посетилаца. Она је мрачна и личи на пећину, а њом доминира огромна слика Сунца која заузима цео плафон. У централном делу “Пирамиде мира” је конференцијска дворана са округлим столом, такође у облику Сунца које је постављено тачно изнад Сунца на таваници опере.

30 РЕЧИ КОЈЕ ВИШЕ НИКО НЕ ИЗГОВАРА У СРБИЈИ: Некад су их користили стари Срби, а њихово значење данас ретко ко зна!

Симболика је и овде јасна– ако је то место за састанке верских вођа из читавог света који би за тим столом требало да седе и разговарају у покушају да помире међусобне разлике, стварајући једну јединствену религију, што је један од циљева “Новог светског поретка”, онда је очигледно које је врховно божанство у тој религији. Трећи ниво је – врх, застакљен и пун светлости. Ту се налазе слике белих голубова који симболишу мир који ће завладати доласком новог поретка. То је истовремено и постизање просветљења на индивидуалном и на светском нивоу.

Подела унутрашњости “Пирамиде мира” на ова три дела представља оличење Питагорине визије света и његове поделе на Врховни, Виши и Нижи свет. На дну је непробуђена маса која ужива у забави, у средњем делу они који одлучују о судбини света, а на врху су они који су достигли просветљење и који су стварни господари света.

Кула Бајтерек, висока 105 м, такође је дело Фостера, и друго здање у Астани које напросто врви од симболике. По основној замисли, ова кула представља приказ древне персијске бајке о дрвету тополе међу чијим је гранама магична птица среће Самрук снела златно јаје. Ипак, и овде је присутна окултна симболика – дрво је заправо “дрво живота”, познато у готово свим езотеријским учењима, а златна кугла на његову врху јесте врховно божанство Сунце. Дрво представља пут којим дух напушта материјални свет и улази у онај божански.

У унутрашњости златне кугле из које се пружа предиван поглед на Астану смештено је неколико предмета за које је немогуће да се утврди намена, а међу њима је најчуднији златни троугао са отиском длана председника Назарбајева који делује као да се ту створио из неког научнофантастичног филма. Ту је и глобус са потписима представника 17 верских праваца, што нас поновно враћа на тему спајања свих религија у једну.

Два златна стуба који доминирају градом представљају недвосмислено подсећање на два стуба која су красила Источне двери Соломонова храма у Јерузалему, који је највећа светиња “слободних зидара”. Стуб са десне стране познат је под именом Јахин, а леви као Боаз. Један од вековних циљева масонерије јесте стварање Новог Јерусалима и поновна изградња Соломонова храма у свој његовој негдашњој величајности па су прикази стубова Јахина и Боаза један од најраширенијих масонских симбола.

ИСТИНА ИЛИ ЛАЖ: Тачи тврди да је ова држава признала тзв. Косово!

Председничка палата “Ак Орда” има површину 36.720 м², обложена је италијанским мерммером, и смештена је у центру града, на левој обали реке Ишим и на удаљености од 300 метара од куле Бајтерек. На врху палате налази се велика купола која представља женско начело постављено на супторној страни од куле Бајтерек која својим обликом представља мушко.

Ово смењивање купола и кула или обелиска као ознака мушког и женског начела присутно је у свим великим градовима који се сматрају центрима моћи и који су грађени у складу са принципима Свете геометрије и окултне симболике, као што су Париз, Лондон и Вашингтон.

Немогуће је навести све зграде и грађевине које су обележје овог јединственог града, будући да је његова изградња у пуном јеку и стално ничу нове, међу којима се посебно по свом необичном изгледу истичу огромна концертна дворана, Исламски центар са џамијом, а ту је и нови спортски луксузни стадион са покретним кровом, који гледано из зрака неодољиво подсећа на можда најпознатији масонски симбол – “свевидеће око”.

ГЛОГОВАЦ ЦЕО ЖИВОТ ПОМАГАО ДРУГИМА: О својим добрим делима никада није хтео да говори

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ:

ПОКС: После београдских избора Србија се враћа себи

НАТО се спрема за рат у срцу Европе — чека их клопка

(ВИДЕО) ОНА ЈЕ ЈЕДИНА ЖЕНА У ИНТЕРВЕНТНОЈ ЈЕДИНИЦИ: Марина Ранковић (31) је увек ХЛАДНЕ ГЛАВЕ! Код ње нема места ЗА СТРАХ…

Извор: Дневно.хр/Курир

Оставите коментар

Пратите нас на Фејсбуку!

Временска прогноза

Београд
13°
22°
Wed
25°
Thu
27°
Fri
19°
Sat