ВИДЕО Занимљивости

(ВИДЕО) ШУМА СТРАВЕ И УЖАСА: Зову је европским Бермудским троуглом, а многи је сматрају најуклетијим местом на планети!

Ово место још називају и румунским Бермудским троуглом, а сведочанства леде крв у жилама.

Кад људи помисле на Трансилванију, прва „страшна“ асоцијација најчешће је Дракула, историјски лик Влад Цепеш који је данас постао бајковити мит и легенда хорара којима се страше деца. Ипак, нешто знатно злокобније, мистичније и теже за рационалну свест јесте оно што називају и румунским Бермудским троуглом, шума Хоја Баћју.

Мистериозни звуци и привиђења

Налази се на 20 минута вожње од центра града Клуј Напока, у самом срцу Трансилваније. Многи мештани верују да је шума заиста уклета и избегавају да улазе у њу, а ако то ипак морају да чине – тада су обавезно у друштву и строго током дана. Легенда каже да је шума добила има по пастиру који је зашао у њу са својих 200 оваца и више никад није виђен. Иако су потраге трајале данима, пронашли су само овце које су биле распршене свуда, а пастиру се изгубио сваки траг. Након тога, у шуми је пријављено још барем 20-ак нестанака.

Посетиоци и сведоци необичних појава кажу да дубоко у шуми могу да се чују необични јауци и звуци који не делују као људски, а више њих је пријавило привиђења у облику „плутајућих глава“ које су видели међу стаблима. Кад би им се приближили, видели су да нема ничега.

Необјашњиве огреботине и мучнина

Осим тога, постоји неколико документованих случајева људи који су у шуми изненадно осетили необјашњив страх, а при изласку из шуме су примиетили огреботине и осипе за које не знају одакле им, мучнину и мигрене. За истраживаче паранормалног, то су типични знакови за опседнута места, а необичан феномен о осећају изгубљености у времену и простору у тој шуми називају „изгубљено време“.

НЛО?

У модерно доба шума је потврдила свој злокобни углед пошто је биолог А. Сифт 1950-их у њој уочио необјашњив феномен – необична светла чији извор никако није могао да утврди.

Касније, 1968. године, фотограф Емил Барнеа у њој је забележио нешто за шта велики број људи верује да је НЛО. Након што је мистериозна фотографија објављена, више људи се јавило властима и пријавило да су у шуми видели хуманоидна створења, која су им се материјализовала или дематеријализовала пред очима.

Језива чистина

У једном делу шуме постоји чистина на којој уопште нема дрвећа, док на другим деловима стабла расту савијена под необичним углом. Биолози за то немају рационалног објашњења, што обожаваоцима паранормалног даје још више потврде у то да се у шуми заиста збива нешто што људски мозак не може да појми.

Извор: Курир

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ:

(ВИДЕО) САД НАПАДА И РУСИЈУ: Саша Јанковић оптужио Русе да раде сумњиве послове у хуманитарном центру у Нишу?!

Рак ушао у сваку кућу у селима код Бујановца и Прешева после НАТО бомби

Пензионерима од данас по 5000 динара

Оставите коментар

Пратите нас на Фејсбуку!

Временска прогноза

Београд
29°
29°
Fri
30°
Sat
27°
Sun
26°
Mon