Wikipedia
Друштво Србија

(ВИДЕО) СТИЖЕ НОВИ И ЈОШ МОЋНИЈИ „ОГАЊ“ ЗА ВОЈСКУ СРБИЈЕ: Наша армија добија ЧАК 40 НОВИХ СИСТЕМА!

Технички опитни центар на Вождовцу би до краја године требало да заврши испитивања више од 40 система који ће се наћи у наоружању наше армије. Тренутно су на завршном испитивању снајперска и модуларна пушка 7-62 мм за потребе "Заставе", вишецевни ракетни систем "Морава", а на интерним испитивањима у ВТИ је и модернизовани и далеко моћнији систем "Огањ".

Министар одбарне Александар Вулин је тим поводом са начелником Генералштаба Војске Србије генералом Љубишом Диковићем обишао Центар за испитивање наоружања и војне опреме на Вождовцу и подсетио да је у ТОЦ уложено више од 186 милиона динара за потребе унапређивања техничких карактеристика тог објекта.

– Наша одбрамбена индустрија користи капацитете ТОЦ-а и без успешног ТОЦ-а, добро технолошки и кадровски опремљеног, не можемо имати успешну одбрамбену индустрију и сигурну Војску Србије – рекао је Вулин.

ВОЈНИ АНАЛИТИЧАР: Биће тумбања! Армије ће се дизати и падати, али само ова земља ће задржати војну моћ у Европи!

Он је додао да „нема компромиса када је у питању квалитет наоружања које улази у састав наше Војске, и нема компромиса када је у питању безбедност припадника Војске Србије“.

Према његовим речима, из тих разлога ТОЦ свакодневно ради на побољшању квалитета производа и на свакој потребној заштити припадника Војске.

– Улагање у ТОЦ, улагање у ВТИ, улагање у све институције наше Војске које развијају квалитет и које су у стању да усвоје нова техничка решења, било кроз сопствене идеје или исправљање грешака на ономе што се овде у ТОЦ-у прикаже, су од највеће важности за нашу земљу – изјавио је Вулин.

(ВИДЕО) ХАОС НА СНИМАЊУ, РЕАГОВАЛО ОБЕЗБЕЂЕЊЕ: Ера Ојданић се скинуо усред емисије, па га избацили!

Каже да ће Министарство одбране и Влада Србије наставити са Војском Србије и Генералштабом да улаже у квалитет наших производа и да улаже у квалитет свих оних средстава технике који треба да уђу у састав наоружања наше Војске.

Помоћник министра за материјалне ресурсе др Ненад Милорадовић, каже да је током данашњег обиласка приказано више интегралних испитивања неколико савремених система наоружања која развија Војнотехнички институт са својим кооперантима у индустрији за потребе Војске Србије.

ШИПТАРИ ОДГОВОРИЛИ ЕРДОГАНУ – Ево шта је Фатмир Љимај поручио турском председнику

– Имали смо прилике да видимо како беспосадно возило „Милош“ може да уништава мете на великим даљинама, а затим да приђе близу, уђе у објекат и дејствује у самом објекту и у сложеним ситуацијама, као што су талачке, када треба разликовати мете своје снаге од противничких снага – објаснио је Милорадовић.

Истиче да је ово прилика да се испитује не само наоружање, него и да се увежбавају заједничке акције различитих оператора различитих система наоружања.

Директор ТОЦ-а пуковник Слободан Илић истакао је да се у ТОЦ-у тренутно испитују средства наоружања, међу којима су снајперска и модуларна пушка 7-62 мм за потребе „Заставе“, као и вишецевни ракетни систем „Морава“, а тренутно су на интерним испитивањима код ВТИ модернизовани „Огањ“ и други системи.

СЕЛАКОВИЋ ПРЕЖИВЕО ХОРОР: Шиптар ме је држао на нишану док су хапсили Ђурића!

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ:

МИЛО УПОЗОРАВА! ‘СРБИ’ У ЦРНОЈ ГОРИ НЕ СМЕЈУ ПОБЕДИТИ: Укинули би признање Косова и санкције Русији…

(ВИДЕО) РАДИЈАЦИЈА ХИЉАДУ ПУТА ВЕЋА ОД ДОЗВОЉЕНЕ: Еколошка катастрофа на југу Србије, 9 радника водовода оболело од канцера, 8 умрло!

ЧКАЉИНЕ КОЛЕГЕ ПРВИ ПУТ ОТВОРЕНО ГОВОРЕ О СЛАВНОМ ГЛУМЦУ: Какав је био на снимању Камионџија и Бољег живота, како се понашао кад се угасе камере и због чега је двоје деце повикало: ЗАШТО ОВАЈ ЧОВЕК ВИШЕ НИЈЕ ЖИВ

(ВИДЕО) ЗЛАТАН ПОКАЗАО ЗАШТО ЈЕ НАЈВЕЋИ: Погледајте спектакуларну голчину Ибрахимовића на дебију у новом клубу

ЗЛОКОБНО УПОЗОРЕЊЕ НОБЕЛОВЦА: Сатрће нас нова велика економска криза! Спаса има!

Извор: Информер

Оставите коментар

Пратите нас на Фејсбуку!

Временска прогноза

Београд
23°
25°
Sun
25°
Mon
27°
Tue
26°
Wed