Printscreen YT RTS
Политика Србија

(ВИДЕО) СТЕФАНОВИЋ ПОСЛЕ УСВАЈАЊА РЕЗОЛУЦИЈЕ У ПРИШТИНИ: Они не желе да разговарају, треба да се сете да су СРБИМА ВАДИЛИ ОРГАНЕ, УБИЈАЛИ И СИЛОВАЛИ!

Министар унутрашњих послова Небојша Стефановић рекао је за РТС да Приштина не жели да на озбиљан начин разговара. Србија ради све да очува мир и стабилности и зато је важна сутрашња седница Савета безбедности, истичући да је тежак посао пред председником.

Посланици тзв. косовске скупштине усвојили су Резолуцију о наставку дијалога са Београдом и изабрали нови преговарачки тим Приштине. У том документу наводи се да би наставак дијалога, уз посредовање Брисела, за Приштину био прихватљив само ако његов завршетак резултира обостраним признањем Србије и тзв. Косова, као и чланством тзв. Косова у УН, Европској унији и НАТО-у.

НОВА ПРОВОКАЦИЈА ПРИШТИНЕ! НЕМА КРАЈА ЛУДИЛУ! Љимај: Тражићемо од Србије ратну одштету

Гостујући у Дневнику РТС-а, Небојша Стефановић је рекао да Приштина суштински не жели преговоре, не жели да било шта преговара са Београдом и не жели да на озбиљан начин разговара.

– Немам поверење у приштинске институиције, зато што после више од 2.100 дана не желе да испуне најважније из Бриселског споразума, ЗСО и на крају крајева недостатак капацитета који се јасно види свакога дана да се на озбиљан начин разговара о животу у јужној пкрајини – показује да немају тај домет – каже министар.

Како каже, ми морамо очигледно чекати одлуку њихових спонзора јер они ни до сада нису самостално доносили одлуке.

ПРЕТУЧЕН НОВИНАР ЕМИСИЈЕ КОНТРАВИЗИЈА: Током протеста напали га Ђиласови хулигани, СЕРГЕЈ ТРИФУНОВИЋ ХУШКАО РУЉУ НА ЊЕГА?!

Према његовим речима, оваква резолуција, иако нема превелики значај, показује да они суштински неће да разговарају.

Говорећи о шефу преговарачког тима, Стефановић каже да су могли да ставе кога хоће.

– Али морају да се сете када су вадили Србима унутрашње органе, када су убијали људе, силовали, убијали децу, чистили етнички села – треба да се сете таквог понашања, чини ми се да својој јавности никада нису рекли да су криви за много ратних злочина – рекао је Стефанвић.

(ЈЕЗИВИ ВИДЕО) НИШЛИЈА СТАВИО ДЕТЕ У ГАЈБУ, везао је за бицикл, ПА ПРАВО КРОЗ ЦРВЕНО СВЕТЛО!

Каже да му се чини да постоји озбиљан страх шта ће све испливати у међународној јавности, а Срби то знају.

– Истина о Србији о нашим жртвама никада није била очигледно важна свету. Сада када то постаје значајнија агенда, захваљујући нашим напорима, ономе што раде председник и Влада, чини ми се да приштински органи почињу полако да показују страх – рекао је Стефановић.

Међутим, све ове њихове дворске игре да ли ће бити овај или онај састав тиме није важно, истакао је Стефановић.

Говорећи о сутрашњој седници СБ УН, која ће бити отворена за јавност, Стефановић каже да је веома важно и једно и друго, јер, какао каже, тамо седи 15 држава које треба да покажу да ли постоји одговорнст у данашњем свету.

СТРАВА И УЖАС КОД ЛЕСКОВЦА: Аутобус слетео с пута и преврнуо се, 3 погинула, 32 повређена

– Не можете на озбиљан начин да разговарате о стабилности у овој великој организацији УН уколко не прихватите да не могу само лични интереси тих држава, које су тамо чланице, не могу бити кључни и најважнији – каже министар.

Истиче да нестабилност стварају косовски Албанци а не Срби и да поред кршења Цефта споразума и кршења ССП-а, поред формирања, супротно интерном законодавстви, тзв. војске Косова нико осим саопштењима суштински не реагује.

– Онда треба да се постави једно кључно питање да ли постоји владавина права за Србе – каже Стефановић.

Када преговарамо о уласку у ЕУ, наши партнери нам кажу да је важна владавина права, подсећа министар.

ИСПОВЕСТ МАЈКЕ ПРЕТУЧЕНЕ ДЕВОЈКЕ ИЗ ЗАДРА: Прете нам крвавим Божићем, монструм нам живи у комшилуку! Даруварац славио слободу!

– Ужасно је тежак посао пред председником. Ово је пакао. Тај посао који он треба да обави тамо знајући да постоје земље које су трврдоглаве у својим ставовима које се своде на то – ми смо признали незавиост Косова и онда је све дозвољено и зато је тежак посао да их упозна шта су све последице – истакао је Стефановић.

Последице које могу да доведу до нестабилности једног дела Европе су велике а нису захваљујући нашој страни, истиче Стефановић и додаје да Србија ради све да очува мир и стабилности и зато је важна седница Савета безбедности.

– Нисам сигуран какав ће бити резултат, то нико не може да каже, јер је то зачајан чин да се упозори на све оно што се дешава – рекао је Стефановић.

Безбедност на тзв. Косову је сложена, зависи од много фактора и ако сви покажу одговорност онда можемо да кажемо да размишљамо о следећим корацима, закључио је Стефановић.

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ:

(ВИДЕО) ПАЛА ОСМА ЖРТВА НА ПРОТЕСТИМА ЖУТИХ ПРСЛУКА: Макроне, одлази, орило се Паризом!

СЕЋАТЕ ЛИ СЕ ВОЈНИКА ИЗ УЖИЦА КОЈИ ЈЕ ЗВЕРСКИ ПСУ СЛОМИО ВРАТ: Сада је брутално претукао старца (80) којем се БОРЕ ЗА ЖИВОТ! И то због новца који не вреди!

НОВА ПРОВОКАЦИЈА АЛБАНСКЕ ЉУБИМИЦЕ Влора Читаку послала скандалозну поруку о Косову из Америке

(ВИДЕО) Француска нас бомбардовала, а данас Париз из ваздуха личи на Београд под НАТО бомбама

Танјуг

Оставите коментар

Пратите нас на Фејсбуку!

Временска прогноза

Београд
22°
24°
Fri
24°
Sat
26°
Sun
30°
Mon