Printscreen
Занимљивости

(ВИДЕО) ШТА КРИЈЕ ТАЈНИ ПОДЗЕМНИ ГРАД КРАЉА АЛЕКСАНДРА?! Само 5 људи у целој Југославији знало за њега, документа и дан-данас ЗАПЕЧАЋЕНА!

У Малом Зворнику већ неколико деценија постоји тајни подземни град који се под кодним именом "Камена девојка" градио по наређењу краља Александра Карађорђевића. Занимљиво је да ни данас нису познати детаљи, а документа о овом граду су и даље запечаћена

Подземни град простире се на 5.000 метара квадратних, има 75 просторија и ходник дужине километар и по. Данас је он културно-историјски споменик, али недовршени.

(ВИДЕО) ПОГЛЕДАЈТЕ КАКО ЂИЛАС НАПАДА ИНСПЕКТОРЕ У ЦИВИЛУ: Пале тешке увреде и псовке, умало ЛИНЧ полицајаца усред Београда!

Његова градња престала је 9.10.1934. године када је извршен атентат на Карађорђевића. Завршено је две трећине простора.

НАСЕР ОРИЋ СЕ ШЕТА ПО СРБИЈИ И НЕ БРИНЕ ЗА ПОТЕРНИЦУ! Планинари код Ваљева, па на кафу у Ужице са певачем Авдом Хусеиновићем!

Подземни град садржи кабинете, собе, штале и друге просторије за нормалан живот 5.000 особа. Ту је и бунар с питком изворском водом који је и данас у функцији, као и капелица. За градњу је знало само пет особа и то председник владе, министар финансија, министар војске, начелник генералштаба и краљ.

УРЕДНИК ДНЕВНИКА РТС О НАСИЛНОМ УПАДУ У ЗГРАДУ ТЕЛЕВИЗИЈЕ: Ушао сам у режију и рекао да се закључају, видео сам страх на лицима колегиница! А ОНДА МИ ЈЕ БОШКО ОБРАДОВИЋ ОВО РЕКАО

Главни пројектант је руски инжењер чије име није познато ни данас. Градили су га затвореници.

МИЛИЈАНА (21) ИЗ ПОЖЕГЕ ОТВОРИЛА ДУШУ: Волим мог Милојка иако је старији 53 године! ПАРЕ МЕ НЕ ЗАНИМАЈУ, па он има примања само 50.000 динара!

О граду данас круже разне приче. Једна од њих је да је краљ Петар II Карађорђевић ту сакрио благо које није могао да понесе када је прогнан, али се то показало нетачним јер су то благо сакрили монаси у манастиру Острог и оно је пронађено и враћено СФРЈ.

ПИЈАНА ВИКТОРИЈА УБИЛА МУЖА ЈЕДНИМ УДАРЦЕМ НОЖЕМ У СРЦЕ! Сви детаљи СТРАВИЧНОГ ЗЛОЧИНА у кући у Новој Пазови!

Простор има 12 улаза и до поплава и клизишта 2014. године био је у одличном стању, тада је оштећен и појавила се влага. Планирана су велика улагања. Једна трећина ће бити претворена у музеј, док ће се друге две трећине издавати.

ИЗГУБИЛИ ЈЕДИНО ДЕТЕ, А ОНДА НА САХРАНИ УМАЛО И ОНИ НИСУ УМРЛИ ОД ШОКА: Дечак преминуо, па се пробудио!

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ:

ЂОРЂЕВИ РОДИТЕЉИ ПРОПАЛИ У ЗЕМЉУ: Породица насилника из Богатића се не оглашава

ДИРЕКТОР ПОЛИЦИЈЕ РЕБИЋ: Током протеста у суботу и недељу ПРИВЕДЕНО 18 ЛИЦА, ОД ЧЕГА ОСАМ ЗА КРИВИЧНА ДЕЛА, полиција реаговало уздржано!

НАГОВАРАО КЛИНТОНА ДА БОМБАРДУЈЕ СРБИЈУ, А САДА КРЕЋЕ У ТРКУ ЗА БЕЛУ КУЋУ! Бајден случајно открио тајни план који се тиче и БУДУЋНОСТИ НАШЕ ЗЕМЉЕ!

Чепурин: Да није било Крима, кажњавали би нас за нешто друго

ПИЈАНИ ПУТНИК ЗАУСТАВИО ВОЗ ЈЕР ЈЕ СМАТРАО ДА ИДЕ ПРЕБРЗО: Каже да је морао да спасе путнике, а направио невиђени хаос!

Блиц/Маг ТВ

Оставите коментар

Пратите нас на Фејсбуку!

Временска прогноза

Београд
9°
22°
Mon
17°
Tue
23°
Wed
25°
Thu