Printscreen
Друштво Србија

(ВИДЕО) ШТА ЈЕ ОН ПРЕЖИВЕО, НЕ БИСМО ПОЖЕЛЕЛИ НИ НАЈГОРЕМ НЕПРИЈАТЕЉУ: Гидра је засмејавао целу Југославију, а у срцу је крио ВЕЛИКУ ПАТЊУ

Чувени Гидра ни по чему није имао детињство достојно обичног детета.

БАХАТИ СИН ПРЕДСЕДНИКА ОПШТИНЕ: Зауставио саобраћај на магистрали и пребио возача јер га је претекао

Један од легендарних глумаца са ових простора, Драгомир Бојанић Гидра, уметник који је играо култне ликове српског филма и човек који је засмејавао милионе гледалаца, у најранијем детињству доживео је велику трагедију.

Сећање на њу носио је дубоко у срцу иако није дозволио да му она обележи живот. Чувени Гидра је рођен 13. јуна 1933. године у Крагујевцу, али ни по чему није имао детињство достојно обичног детета. Још у најранијој младости остао је сироче.

ОБРАДОВИЋ ЖЕСТОКО ОПЛЕО ПО ЂОКОВИЋУ: Новак је православац, шта ће њему реики енергија?!

Његова мајка Новка умрла је од туберкулозе док је Гидра био јако мали, али то није био крај трагедије за породицу Бојанић. Када је Гидра имао непуних десет година његовог оца Јована – Јоцу, официра српске војске стрељали су 1943. током Другог светског рата.

(ФОТО) Зорана је терориста ОВК изрешетао са 28 метака на Косову. Последње што је изговорио: „Чувајте ми сина“, а онда се помолио Богу

И тако је Драгомир остао потпуно сам. У потрази за начином да се прехрани и што пре пронађе занимање од којег ће моћи да “заради свој хлеб” завршио је средњу школу за прераду меса, воћа и поврћа у родном граду и након матуре се запослио у фабрици конзерви “Црвена звезда”.

– По професији сам занатлија. Имам квалификацију стечену у СТШ Крагујевац, хемијско-технолошки одсек. Глумом сам почео да се бавим по потреби службе, у крагујевачкој фабрици конзерви “Црвена звезда”. Затим сам преко аматерског позоришта “Света Младеновић” дошао у Крагујевачко народно позориште, чији сам члан дуго био – испричао је Гидра у једном интервјуу с почетка седамдесетих година прошлог века.

БАШ НА ВЕЛИКИ ПЕТАК: Друштвене мреже брује о ономе што се догодило у Слагалици!

Управо ту, у ансамблу уметника у Крагујевцу догодило се једно мало чудо које је омогућило младом Драгомиру да свој раскошни таленат покаже и изван граница Крагујевца.

Прича каже да су његове колеге заједничким снагама сакупиле новац који је помогао Гидри да оде у Београд и упише Академију. “Упао” је из прве и то у класу чувеног Раше Плаовића и већ на првој години почео да игра у Народном позоришту. А, остало је историја…

ТУЖНА СУДБИНА БЈЕЛОГРЛИЋА: Комшије откривају непознате детаље о његовом животу

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ:

СУТРА СУ ИЗБОРИ У МАЂАРСКОЈ Орбан је непобедив!

ВАТИКАНСКИ ДИПЛОМАТА УХАПШЕН ЗБОГ ДЕЧИЈЕ ПОРНОГРАФИЈЕ: Постављао ужасне слике деце и то на Божић!

Убијен важан командант Исламске државе

ХОРОР! Улетео возилом међу људе и изгазио их, па се убио!

КООПЕРАТИВАН: Заев решен да промени име Македонији по цени да га то кошта политичке каријере

Потврђено: За рад Срба у Русији стиже пензија — у јуну споразум и са Кином

Извор: Еспресо

Оставите коментар

Пратите нас на Фејсбуку!

Временска прогноза

Београд
13°
23°
Sat
26°
Sun
26°
Mon
26°
Tue