ВИДЕО Европа Свет

(ВИДЕО) СРБИН КАО ДЕТЕ ИЗБЕГАО У НЕМАЧКУ, ТАМО МУ НАПРАВИЛИ ХОРОР ОД ЖИВОТА: Ненада прогласили РЕТАРДИРАНИМ и детињство претворили у пакао!

Ненад Михаиловић (21), пореклом из Србије добио је спор против немачке покрајине Северне Рајне Вестфалије. Њега су школске власти потпуно неосновано послале у школу за ментално заостале, тврдећи да му коефицијент интелигенције износи свега 59.

Ненад је због тога пуних 11 година похађао специјалне школе. Суд још није одредио колика ће одштета бити исплаћена овом младићу из Келна, али према наводно његови адвокати траже око 52.000 евра!

МИЛИЦА ЂУРЂЕВИЋ РЕАГОВАЛА НА ВУЧИЋЕВЕ ИЗЈАВЕ ОКО КОСОВА!

Немачки медији који су се ових дана расписали о овом случају истичу „да ово није једини случај“ и пишу да су „корени ове велике неправде која је учињена Ненаду заправо у покрајини Баварска“.

Ненад је са родитељима живео у Минхену, где су као избеглице из Србије пријавили боравиште у Немачкој. Он је у то време, природно, једва натуцао немачки па није ни чудо да је лоше урадио тест за пријем у школу. Њему чак није ни понуђена помоћ преводиоца, нагласила је његова адвокатица Анелизе Гакање.

(ВИДЕО) СКАНДАЛ У БАЗЕНУ: Хрватски ватерполиста песницом насрнуо на Филиповића!

„Мој клијент је због такве грешке и пропуста упућен у специјалну школу за ментално ретардиране нашавши се у окружењу којем никако није припадао.

Тек после годину дана, додатним тестирањима утврђено је да Ненад има коефицијент интелигенције који износи 94 и да није било основа да похађа такве образовне установе“, нагласила је она после изрицања првостепене пресуде.

ХОРОР У БОРЧИ: Тијана (20) зграбила ТУЧАК ЗА МЕСО и разбила главу Милану (28)! Са тешким повредама пребачен у болницу

Уништено детињство

Грешку је у овом случају још пре почетка судског процеса признало и Министарство за образовање покрајине Северна Рајна Весфалија и у саопштењу тим поводом нагласило да Ненаду Михаиловићу „у даљем животу, школовању и раду желе пуно среће“.

– Мом клијенту су због ове невероватне грешке дословно уништени детињство и младост и нико му за то до данас није понудио барем извињење – нагласила је на крају адвокатица Ненада Михаиловића.

ЗА ЕКИПУ ЈЕ КИДАО, КАО ВОЈСКА, КАО УРАГАН: Никада објављена велика исповест КНЕЛЕТОВЕ ВЕРЕНИЦЕ! Интима принца БГ асфалта

Током суђења пред Државним судом у Келну као судски вештак у овом процесу појавила се Ирмтрауд Шнел (79) некадашња учитељица специјалне школе и универзитетски професор.

Она је је у свом исказу нагласила да је „нечувено да школске власти Северне Рајне Вестфалије 2008. године, када се Ненад Михаиловић са породицом из Минхена преселио у Келн, нису у овом случају провериле резултате тестирања својих колега из Баварске.

Спреман за додатно школовање

Док многи његови вршњаци већ увелико раде имају добра и перспективна запослења, Ненад Михаиловић сада ради као помоћни радник у једном супермаркету и нада се да ће после пресуде и додатног школовања за које је спреман, пронаћи своје „место место под сунцем“ на богатом немачком тржишту рада.

“ Он је тако и овде, водећи се олако успостављеном дијагнозом које су донеле колеге у Баварској, третиран као „благо ретардиран“ и поново упућен у специјалну школу а да та, испоставиће се потпуно погрешна дијагноза, ни на који начин није стављена под лупу струке.

(ФОТО) ПОРУКА ИЗ СРПСКЕ БОЛНИЦЕ ШОКИРАЛА ПАЦИЈЕНТЕ! Забранили су да се изговара ЈЕДНА РЕЧ! Тврде да лоше утиче на лекаре и особље!

Није било никаквих разлога да Ненад Михаиловић не похађа редовну средњу школу као и већина његових вршњака у овој покрајини“, изјавила је Ирмтрауд Шнел у својству судског вештака.

У школама у Немачкој име ђака има везе и са оценама, показује истраживање које је спровела научна установа из Манхајма.

Ђаци турског порекла се на тестовима дискриминишу, резултат је те студије. Макс и Мурат, два ђака основне школе, од осам година, написали су истоветни тест из диктата и са истим бројем грешака. Међутим, Макс је добио бољу оцену од Мурата. То, како тврде аутори студије, није јединствен случај.

Ex-Förderschüler bekommt Entschädigung

Ein ehemaliger Förderschüler hat Anspruch auf Schadenersatz, da er jahrelang die falsche Schulform besuchen musste. Wieviel Geld ihm zusteht, ist noch unklar.

Posted by WDR aktuell on Tuesday, 17 July 2018

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ:

ИТАЛИЈА ЛУПИЛА ШАМАР НАТО ПАКТУ: Трампов план пропада, Рим га неће прихватити!

Асад: Зашто смо направили договор с Русијом на 40 година

Четири главне поруке самита лидера БРИКС-а

(ВИДЕО) МУЧЕН КУКАО И ЗАПОМАГАО Овде су отмичари везали деду Јелене Ђоковић

(ВИДЕО) НАРКО-КАРТЕЛ НУДИ ЗА ГЛАВУ ОВОГ ПСА 70.000 ДОЛАРА: Кучка им квари посао, сад су НАРУЧИЛИ ЊЕНУ ЛИКВИДАЦИЈУ!

МАРЈАНОВИЋ ИДЕ У МАНАСТИР: После затвора Зоран донео ВЕЛИКУ ОДЛУКУ

ШЕШЕЉ ЗАГРМЕО ПОСЛЕ ДОБИЈЕНИХ РЕЗУЛТАТА: Трпећете ме још 20 година!

Курир

Оставите коментар

Пратите нас на Фејсбуку!

Временска прогноза

Београд
14°
13°
Tue
12°
Wed
10°
Thu
9°
Fri