Vikipedija
Друштво Србија

(ВИДЕО) СРБИЈА НАБАВЉА ПУМЕ! Један од најмоћниијх ХЕЛИКОПТЕРА НА СВЕТУ браниће наше небо!

Председник Србије најавио је да ће наша земља поред руских хеликоптера МИ 17 и МИ 35и Х145М, набавити и хеликоптери АС-332 "Супер Пума"

(ВИДЕО) ЈЕЗИВ СУДАР У ЦРНОЈ ГОРИ! Српкиња тешко повређена!

Информер ексклузивно представља хеликоптер који би ускоро могао да буде једна од ударних песница наше авиојације.

ХРВАТИ МУ ЗАБРАНИЛИ КОНЦЕРТ, А ОН ТВРДИ ДА СУ СРБИ ИЗВРШИЛИ АГРЕСИЈУ!

Интересантно је да је чак у марта 1984. Супер Пума промовисана у Београду и то на простору данашњег Музеја ваздухопловства. За три дана хеликоптер АС-332М је имао десетак показних летова где је хелкоптер показао изузетне летне могућности а организована је и стручна презентација уз богат пропагандни материјал. Презентацији су присуствовали како представници тадашње ЈНА тако и људи из ВТИ, Машинског факултета и других научних установа.

СТРАВИЧНИ ДЕТАЉИ ЗЛОЧИНА У ЗАЈЕЧАРУ Старицу везао завесом, брутално тукао, а потом силовао! Комшиница је нашла у локви крви!

Хеликоптер АС-332 има посаду од 2-3 члана, а у зависности од варијанте носивост 19 до 24 војника или 3700 до 4100 килограма терета као и 4.500 килограма спољашњег терета. Има максималну брзину од 262 км/х, а долет 618-814 км и врхунац лета 6.100 метара. Постоје чак око 50 варијанти за превоз веома важних личности а новембра 2000. године полетела је варијанта са ознаком ЕЦ225 који представља нову генерацију цивилних верзија Супер Пуме.

ПРЕДСЕДНИК ВУЧИЋ О МЛАДОЈ СРПКИЊИ САРИ ВИДАК ЗАТОЧЕНОЈ У ЦРНОЈ ГОРИ: Разговарао сам са министарком Кубуровић, Србија чини колико може!

Од 1990. војне варијанте Супер Пуме се рекламирају под новом ознаком АС-532 названу „Цоугар“, а од 1992. године хеликоптере производи Еуроцоптер који је настао спајањем француске фирме Аероспатиале и немачке ДАСА (Даимлер-Бенз Аероспаце АГ). Јануара 2014. Еуроцоптер Гроуп је преименована у Аирбус Хелицоптерс.

(ВИДЕО) Испливао снимак на ком Игуман САВА ЈАЊИЋ другује са шиптарским терористом Агимом Чекуом и његовим јастребовима из УЧК!

Користи га 38 држава

ШОК ИНТЕРВЈУ! ДР ГРУЈИЧИЋ БЕЗ ДЛАКЕ НА ЈЕЗИКУ: О наркомафији, корупцији у здравству, надрилекарима и томе КО ТРЕБА ДА ОДГОВАРА!

Данас у свету 38 држава користи хеликоптере Супер Пума и Кугуар, а у нашем окружењу хеликоптер су набавиле Албанија (4 комада) и Бугарска (12 хеликоптера). У Европи га још користе Француска, Грчка, Холандија, Немачка, Словенија, Шпанија, Швајцарска, Шведска и Турска.

(ВИДЕО) ИСПЛИВАО ВИДЕО СНИМАК: Отац Сава Јањић закуцао судбину Срба оптужених у Хагу?!

УБИО ДВОЈЕ МЛАДИХ, ДОБИО НАНОГИЦУ ГОДИНУ ДАНА: Борис возио Ивану кући, а онда их покосио бахати возач! ПОРОДИЦА ОГОРОЧЕНА ЗБОГ ПРЕСУДЕ

ИСПОВЕСТ БЕОГРАЂАНКЕ КОЈУ ЈЕ СИЛОВАО ДРУГ ЊЕНОГ СИНА А ОНДА ЗАПРОСИО: Рекао ми је Твој муж је силовао моју жену, сад ћу ја тебе!

(УЗНЕМИРУЈУЋИ ВИДЕО) ЕМЕЉАНЕНКО ПРЕБИЈЕН! ЛЕЖАО У ЛОКВИ КРВИ: Звер из Русије добио жестоке батине, али избегао пораз од Американца!

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ:

Дачић: Албанцима ће се испунити жеље „кад на врби роди грожђе“

ПРОГОНИТЕЉУ СРБА СПОМЕНИК УСРЕД ЗАГРЕБА: Хрватска наставља са ширењем идеологије зла и мржње!

Вучић: Разматрамо враћање обавезног војног рока

ЦРНОГОРКА ОГЛАСОМ ЗАПАЛИЛА ТВИТЕР: Тражим слатког момчића да ми глуми дечка на свадби у Београду! Открила и колико ПЛАЋА!

(ВИДЕО) ПОЛЕТЕЛИ НОВИ СРПСКИ МИГОВИ! Вучић испратио чуваре нашег неба на први лет!

Informer

Оставите коментар

Пратите нас на Фејсбуку!

Временска прогноза

Београд
17°
24°
Tue
24°
Wed
26°
Thu
28°
Fri