Printscreen
ВИДЕО Свет

(ВИДЕО) СПРЕМИТЕ СЕ ЗА МЕДИТЕРАНСКО НЕВРЕМЕ: Управо се формира редак ураган, очекују се удари ветра и до 150 километара на час

Над Медитераном се ових дана формира циклон који личи на тропску олују и који би се до викенда могао претворити у опасни ураган.

Иако још увек постоји доста нејасноћа, прогностички модели упозоравају да би до суботе циклон могао да нарасте до медицанеа категорије 2, што би био најснажнији медитерански ураган икад забележен.

(ВИДЕО) ИЗРАЕЛ ПРЕСТРАВЉЕН РУСКИМ ОДГОВОРОМ НА ОБАРАЊЕ ИЉУШИНА: Не плаши их С-300, ево због чега је израелска војска стварно у тешкој паници!

Како се чини, ураган би требао да прође јужним Медитераном, а постоји опасност да удари грчко острво Крит у суботу вечекао као и западну турску обалу у недељу.

Очекују се олујни ветрови и поплаве које би могле да угрозе локално становништво.

ПУЦЊАВА УСРЕД ДАНА У БУДВИ: Рањен Васо Газивода на Словенској плажи!

Судећи по прогнозама, удари ветра могли би бити јачи од 150 километара, а најављује се и 200 – 450 мм кише што би могло створити опасне поплаве и бујице.

ШОК! ЗВЕЗДАН ТЕРЗИЋ ОТКРИО ВЕЛИКУ ТАЈНУ О ДЕРБИЈУ УЖИВО У ПРОГРАМУ: Бата Мирковић ме је звао дан после утакмице! Ево шта му је поручио тренер Партизана!

Медицанеи се, као и тропске олује, најчешће задржавају изнад мора и доласком до копна слабе. Ипак, паралелно с порастом температура услед глобалног загревања, овакве појаве постају све чешће.

Медитерански урагани, хибриди тропске и вантропске циклоне, ретка су појава у Средоземљу због најчешће недовољно високе температуре мора и недовољно високе релативне влажности ваздуха и због мале површине мора које је окружено копном. До појаве медицанеа долази тек неколико пута годишње.

СВИ СУ УМРЛИ У ТОЈ КУЋИ! Зло се вратило у Кајтасово, МАЛА МИЛИЦА ЖИВЕЛА НА УКЛЕТОМ ИМАЊУ?!

Они, баш као и тропски циклони, немају фронтални облик и имају специфични облик с оком у центру око ког се налазе јаке грмљавинске олује. Ипак, за разлику од тропских циклона, настају и изнад хладне морске површине.

ИЗМИШЉЕНА ИЗЈАВА ДОВЕЛА ДО ОПШТЕГ ХАОСА: Лажни Колина завадио вечите ривале!

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ:

НАТО војници се смрзли на војним вежбама у Норвешкој

ДРАМА У ЦЕНТРУ БЕОГРАДА! Отказале кочнице на аутомобилу, повређено двоје тинејџера!

И то је могуће: Томпсон тужи Србе због „говора мржње“

Курир.рс/Нет.хр

Оставите коментар