gerila.rs
Спорт Србија

(ВИДЕО) СПЛИЋАНИ СЕ ТУКЛИ НА ДЕРБИЈУ СА ГРОБАРИМА! Хрват изазвао тучу, па добио нож у леђа!

У брутално тучи зараћених фракција Гробара којом је обележен синоћњи дерби Партизан – Црвена звезда, суделовали су и Сплићани!

С РАДНОГ МЕСТА ПРАВО НА ГРОБЉЕ: До пензије пет година дуже?!

Открива то изјава са снимка, али и људи из тог града који су се јављали након што су суграђане препознали на фотографијама. Напомињу да се не ради о људима из навијачког миљеа.

(УЗНЕМИРУЈУЋИ ВИДЕО) ОТАЦ ИЗ ПАКЛА! Дете се оклизнуло на леду, А МОНСТРУМ ЈЕ ПОДИВЉАО!

Чињеница да се на фотографијама насталима након туче највише виде српским навијачима непознати (али Сплићанима познати) ликови, узроковала је потпуно неразумевање ионако хаотичне ситуације у табору навијача Партизана, али и у српским медијима.

Наиме, до 2013. више од две године трајао је рат између фракција Гробара, навијача Партизана, који је узроковао и неколико смртних случајева. Управо због тога је и дошло до помирења навијача, дотад подељених у две жестоко посвађане, непријатељске групе; мању “Забрањени” и већу “Алкаатраз”.

Забрањених више нема, али њихову улогу “пучиста” на овом дербију преузели су Вандал Боyс који су и током првог рата међу Гробарима били на страни побуњених. И тада су неуспешно покушали да преузму трибину од доминантног Алцатраза који заузима централни део јужне, навијачке трибине Партизанова стадиона и главни је међу Гробарима.

С обзиром на то део српских медија, али и навијача Партизана, био је уверен да је напад групе од неколико десетака људи на јужну трибину који је на синоћњој утакмици кренуо са запада, дело Вандал Боyса, односно навијача Партизана који желе да преузму примат на трибини.

Украјинка Диана Ланкина задивила целу Мачву: Има само 20 година и у Богатићу ради посао због ког јој се сви клањају, а ево шта каже о омладини у Србији

Али други део извештача с утакмице и навијача Партизана био је уверен да се ради о покушају Делија, навијача Звезде да дерби искористе за ултимативни доказ о томе ко је главни у граду. Сматрали су да су хтели да освоје трибину Гробара на Партизанову стадиону, нарочито због тога што је до овог напада дошло у 15. минуту, у истом тренутку када су на другом крају стадиона Делије почеле бакљаду.

У овај други сценарио, да се ради о нападу навијача Звезде на трибину навијача Партизана, била је уверена већина партизановаца на јужној трибини.

Огласила се полиција поводом нереда на Вечитом дербију: Међу повређенима и странци, укупно 26 особа ухапшено

Та мања група која је упала на југ униформисана, у идентичним црно-бијелим мајицама с капуљачом, захваљујући почетном изненађењу те наоружана бакљама и ремењем, потиснула је далеко бројније припаднике Алкатраза на том делу стадиона.

Међутим, када су се они сабрали и престројили, кренуо је стампедо који је прерастао у линч нападача на трибину. Притом су они који су упали у средиште веће од две фракције Гробара прошли ужасно.

Након што их је маса стерала уз ограду трибине, претучени су (један је с повредама опасним по живот одведен на реанимацију, други је убоден ножем), опечени бакљама и скинути су, неки од њих до голе коже, а одећа им је запаљена. Затим су тако испребијани и понижени избачени на атлетску стазу.

Тамо их је чекала хитна помоћ, али и жандармерија како би их идентификовала. Тада је утврђено да је напад дело Вандал Боyса, односно да је реч о обрачуну две фракције навијача Партизана.

Извештаји српских медија уживо још увијек су били противречни. С обзиром на то да нападаче на трибину које су камермани и фоторепортери највише снимали нису могли да препознају као припаднике Делија или неке од фракција Гробара, једни су писали и јављали да се ради о навијачима Звезде, а други да је реч о навијачима Партизана.

Преживели навијач Партизана је унакажен: Избијени му сви зуби, откинут нос, скоро остао без увета

Већина навијача Партизана на стадиону и даље је била уверена да су претукли, скинули и с трибине избацили звездаше па су њима, тада окупљенима на тартану испод јужне трибине, скандирали “Убиј Цигана”, при чему су их гађали петардама и топовским ударима.

И тада, као што можете да видите и чујете на 1.15 минуту снимка, приликом идентификације коју је обављао полицајац с камером, један нападач на навијачку трибину Гробара на питање “Одакле си?” одговорио је да је “Из Сплита”. Полицијског службеника то је очито запрепастило па је, у неверици откуд Сплићанин у навијачком окршају на београдском дербију, поновио питање. Када је опет добио исти одговор и даље је био видљиво изненађен.

Partizan vs Crvena Zvezda 13/12/2017 : Des violents affrontements entre les ultras du Partizan Belgrade durant la rencontre, plusieurs personnes ont été tabassés et torturés dans la tribunes.

Posted by Ultra Style on Wednesday, 13 December 2017

С обзиром на то да је тај Сплићанин био најистакнутији на снимцима и фотографијама насталима након туче, као и на то да су вести и извештаји везани за нереде на београдском дербију биле врло читане на свим порталима, убрзо су се јавили многи људи из Сплита.

Истичу да је он њихов суграђанин, али додају и да судећи по видеоснимцима и фотографијама насталима након велике туче, нипошто није био једини Сплићанин који је учествовао у нередима.

Хрват Анте Фирић (26) је најгоре прошао у овом сукобу, јер је добио убод ножем у леђа. Како сазнајемо, он је регуларно ушао у Србију 12. децембра, а по свему судећи, био је позван на „акцију“ у Хумској. Сумња се да је управо он изазвао нереде на трибинама.

(ВИДЕО) Ко је и зашто хтео да преузме Југ? Дошли су идентично обучени и напали „шипку“ кад се најмање очекивало! Хронологија крваве туче међу Гробарима и пропалог пуча на дербију!

Полиција предузима мере и радње из своје надлежности на утврђивању свих околности догађаја и након идентификације особа које су учествовале у тучама, а по налогу надлежног тужиоца, биће поднете одговарајуће кривичне или прекршајне пријаве.

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ:

ИСТИНА УГЛЕДАЛА СВЕТЛОСТ ДАНА: Поверљив документ ХВО-а потврда злочина Бошњака над Србима

Руси поручили амбасадору САД: Косово врати Србији, Америку Индијанцима!

СРБИЈА ПОВЛАЧИ ПРИЗНАЊЕ МАКЕДОНИЈЕ, ако Скопље подржи чланство тзв. Косова у УНЕСЦО И ИНТЕРПОЛУ!

НЕМОРАЛНА ОПАТИЦА: Рађала је децу, помагала љубавнику у убиствима и водила БЛУДНИ ЖИВОТ који је згрозио и невернике

Извор: gerila.rs, Alo.rs

 

Оставите коментар