printscreen
Свет

(ВИДЕО) ШОК! САД НЕМАЈУ ЧИМЕ ДА ОБАРАЈУ КИМОВЕ РАКЕТЕ: Нашенел Интерест открио тајну коју је ПЕНТАГОН ЖЕЛЕО ДА САКРИЈЕ ПО СВАКУ ЦЕНУ!

Северна Кореја је 28. августа тестирала балистичку ракету средњег домета. Пролетела је изнад територије Јапана. Додуше на висини изнад 100 километара који се сматрају ваздушним простором Јапана. Али, да ли противракетни системи САД могли да оборе ту ракету? Експерти америчког реномираног листа Тхе Натионал Интерест тврде НЕ

Војни експерт престижног америчког листа Дејв Маџумбар процењује да им то не би пошло за руком.

– Министарство одбране САД је регистровало лансирање те ракете и испратило је трајекторију њеног лета. Шта су САД и Јапан могли да ураде да би та ракета, лансирана из близине главног града Пјонгјанга, била пресретнута? Највероватније: практично ништа – уверен је Маџумбар.

Са њим је у основи сагласан старији научни сарадник у Центру за питања неширења атомског наоружања Џошуа Полак који додатно указује.

– Није јасно да ли је било покушаја да се та ракета обори док је летела изнад Јапана. Бродска противракетна одбрана те земље, који чини систем Иџис, има такве могућности, али то уопште не значи да оне могу стићи севернокорејске балистичке ракете док су на узлазној путањи лета – каже Маџумбар.

Колико знам, објашњава он, Иџиси се увек постављају између севернокорејских лансирних тачака и могућих циљева, али ближе циљевима да би могли да пресрећу ракете у завршној фази лета.

– Зато се бродови са Иџисима налазе у Јапанском мору а не у водама Пацифика – истиче.
Најкатегоричнији је председник Фонда „Плушарес“ Џозеф Чиринсионе који категорички искључује могућност да америчка и јапанска ПРО ефикасно пресрећу севернокорејске балистичке ракете.

Зенитне ракете Патриот обезбеђују заштиту од ракета блиског радијуса дејства. Системи Иџис које носе јапанске крстарице и разарачи аналогни су системима Патриот. А елементи наше противракетне одбране ТХААД у Јужној Кореји налазе се предалеко. Зато ни један од наведена три елемента ПРО не би могао да пресретне и уништи севернокорејску ракету! Чак и кад би сви ти елементи одлично функционисали, а то није ни издалека тако – сматра Чиринсионе.

Он је уверен да ствари не би битно боље стајале ни кад би Јапан набавио нове, додатне системе ПРО.

– И кад би Токио купио ПРО ТХААД, морао би да његове батерије постави на Хокаиду око Сапороа да би имао какве-такве шансе да обори балистичку ракету испаљену из Северне Кореје. Имам у виду ракету каква је била лансирана 28. августа. У случају реалног ракетног напада – Јапан не би био у стању да обезбеди сигурну заштиту своје територије – јасан је амерички војни експерт.

Не постоји систем ПРО који би гарантовао сигурну заштиту од удара неколико севернокорејских ракета! САД ће морати да се помире са чињеницом да је Северна Кореја сада атомска сила.

Председник Фонда „Плушарес“ опомиње да данас не постоји систем ПРО који би гарантовао сигурну заштиту од удара неколико севернокорејских ракета!

– Сједињене Државе ће морати да се помире са чињеницом да је Северна Кореја сада атомска сила са развијеним ракетним технологијама. САД ће морати да науче да живе заједно са Северном Корејом – јасан је он.

Како би изгледала одбрана САД у случају ракетног напада Северне Кореје погледајте у следећем видео запису!!!

 

Извор: Информер

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ:

Америка затвара три руска конзулата, Москва припрема одговор

АЛБАНСКО НАСИЉЕ СЕ НАСТАВЉА: Митровић у притвору 30 дана – СМЕШТА МУ ШИПТАР КОЈИ МУ ЈЕ ОТЕО ИМОВИНУ!

ПАНИКА НА НЕБУ: Авион на лету из Београда за Амстердам објавио узбуну!

Оставите коментар

Пратите нас на Фејсбуку!

Временска прогноза

Београд
17°
31°
Sun
30°
Mon
27°
Tue
27°
Wed