Америка ВИДЕО Свет

(ВИДЕО) ШОК! АМЕРИЧКИ ШПИЈУН ЗАБОРАВИО ПОВЕРЉИВА ДОКУМЕНТА У АВИОНУ: Уместо да уништи тајну, ОТКРИО ЈЕЗИВУ СЛАБОСТ АМЕРИКЕ!

Поверљива документа која се тичу борбе против тероризма а која се откривена у седишту путничког авиона, показују да су САД рањиве на напад антраксом.

Да ствар бууде гора њих је у џепу седишта открио новинар ЦНН, а сама документа су се конретно тицала антитерористичких акција током финала америчког фудбала Супербол.

(ВИДЕО)ЕКСКЛУЗИВНО: Насер Орић обучава вехабијску децу-војнике!

Документ, који се бавио програмом Биовоч Одељења за унутрашњу безбедност САД (ДХС), требао је да буде под кључем током финала, а затим уништена. Али њих је угледао репортер ЦНН који је у авион ушао пре почетка финала.

Поред докумената, како је објавио ЦНН, пронађен је је и бординг пас и план путовања Мајкла В. Волтера. Према биографији у Конгресу, Валтер је био менаџер програма Биовоч од 2009. године.

БИЋЕШ МОЈА ИЛ’ БОЖИЈА, РЕКАО ПА УБИО: Мој је, али ми га није жао! Очајна мајка младића који је избо девојку у свлачионици

Службеник ДХС је изјавио ЦНН да су документи подвргнути „оперативном прегледу“ и да „ДХС не коментише питања о особљу или потенцијалном акцијама против запослених“.

Програм Биовоч је намењен за рано откривање напада биотероризма и помагање организацијама да се припреме за такве догађаје. Документи пронађени у џепу за садржали су преглед две вежбе које је Биовоч спровео како би проценили да ли су локалне агенције за помоц́ у ванредним ситуацијама спремне за напад антраксом током Супербола у Минеаполису.

Израелска Мата Хари: Како је агенткиња Мосада завела високе француске званичнике

Вежбе су показале да многе агенције знају шта је Биовоч, али да су здравствене службе збуњене, па су имале проблема да процене опасност.

Претходни извештаји су открили да је Биовоч систем за детекцију претњи непоуздан, и да је издао неколико десетина лажних аларма од оснивања 2003. године. Систем је до 2013. коштао америчку владу око милијарду долара.

ПРЕОКРЕТ У ИСТРАЗИ НЕСРЕЋЕ У СМЕДЕРЕВУ: Избо ножем трудну жену, њену мајку, а онда запалио кућу! СВИ ИЗГОРЕЛИ

РЕКЛАМА
ЗАВЕТНИЦИ: Увешћемо матерински капитал и олакшице за породице са више деце

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ:

Заев: Македонија жели решење, али…

СРПСКА ТРОБОЈКА У ЈУЖНОЈ КОРЕЈИ: Уз речи војводе Мишића свечано подигнута застава Србије на зимским ОИ!

РАЧУНИЦА ЕУ ЗА СРБИЈУ: Спречити Русе да улажу, па их оптужити јер не улажу

Извор: Курир

Оставите коментар

Пратите нас на Фејсбуку!

Временска прогноза

Београд
15°
17°
Tue
23°
Wed
24°
Thu
26°
Fri